Patiekalai su paprika: salotos, sriubos, troškiniai

Vištiena su paprikomis / Fotolia nuotr.
Vištiena su paprikomis / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2015-04-27 16:25
AA

Paprikos, ypač aitriosios, ne tik suteikia patiekalams ypatingo skonio, bet ir padeda deginti organizmo riebalus.

Net jei rinksitės saldžiąsias paprikas, vis tiek bus gerai, nes į jų sudėtį įeina: vitaminai C, B1, B2, B3, E, PP, P, karotinas, daugiau nei 90 proc. vandens, fruktozė, gliukozė, ląsteliena, baltymai, mikroelementai (natris, geležis, kalis, kalcis, cinkas, magnis, jodas, silicis, fosforas).

Paprika pasižymi daugeliu gydomųjų savybių, todėl liaudies medicinoje yra itin vertinama.

  • Rekomenduojama valgyti papriką sergantiems širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis, diabetu, edema, dermatitu, anemija, taip pat kuomet kankina nemiga, yra nusilpęs imunitetas.
  • Paprika stimuliuoja skrandžio ir kasos veiklą, sumažina kraujo spaudimą, skystina kraują, užkerta kelią trombų susidarymui.
  • Saldžioji paprika padeda išvengti astmos priepuolių, padeda kovoti su bronchitu, gerina kvėpavimą ir mažina onkologinių susirgimų riziką.
  • Paprika gerina atmintį, padeda įveikti depresiją, greitina medžiagų apykaitą, skatina protinę veiklą ir didina fizinį darbingumą.
  • Žmonės, kurie suvalgo per dieną bent vieną papriką, pasižymi optimizmu, jie beveik niekada nebūna blogos nuotaikos.

Štai jums 17 patiekalų – rinkitės! 

{recipe|4142}
{recipe|1437}
{recipe|4144}
{recipe|4208}
{recipe|3308}
{recipe|2219}
{recipe|732}
{recipe|1341}
{recipe|1343}
{recipe|1577}
{recipe|1835}
{recipe|3068}
{recipe|3534}
{recipe|4137}
{recipe|63}
{recipe|72}
{recipe|490}