Patiekalai su egzotiniais vaisiais

Krevečių ir ananasų vėrinukai / Shutterstock nuotr.
Krevečių ir ananasų vėrinukai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-05-15 17:00
AA

Tikriausiai girdėjote, kad kvapūs, sultingi, ypatingo skonio egzotiniai vaisiai tinka ne tik valgyti vieni, bet ir dėti į salotas, kokteilius, jūrų gėrybių patiekalus. Gabalėlis vištienos ar kumpio su griežinėliu ananaso ar apelsino patiks ir vaikams!

Krevečių ir ananasų vėrinukai

Jums reikės: pakuotės šaldytų karališkųjų krevečių su kiautais, pusėa ananaso, 2 šaukštų sviesto, žaliosios citrinos, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, gabalėlio aitriosios paprikos ankšties, pagal skonį druskos, rudojo cukraus, šviežiai maltų juodųjų pipirų, medaus.

  • Ananasą nuplaukite, nulupkite, kietą šerdį išpjaukite, minkštimą supjaustykite trikampėliais, pakepinkite svieste, suberkite rudąjį cukrų ir vis pamaišydami kepkite, kol ananasai karamelizuosis.
  • Išgriebtus iš keptuvės sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
  • Atšildytas krevetes nulupkite, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir su smulkintais česnakais bei kapotomis aitriosiomis paprikomis paskrudinkite 2 šaukštuose įkaitusio alyvuogių aliejaus.
  • Žaliąją citriną nuplaukite, išspauskite sultis ir sumaišykite su medumi, likusiu aliejumi.
  • Į marinatą merkite paruoštas krevetes ir palikite bent valandai. Pasimarinavusias nuvarvinkite.
  • Ant medinių konditerinių iešmelių pakaitomis verkite krevetes, karamelizuotus ananasus ir patiekite.

Vištiena su apelsinais ir rikota

Vištienos krūtinėlė su apelsinais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 4 vištienos krūtinėlių, 2 apelsinų, 200 g rikotos, šaukštelio cukraus, 3 šaukštų sviesto, šaukštelio rozmarinų, pagal skonį druskos, pipirų, cinamono, 2 skiltelių česnako.

  • Vištienos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną įpjaukite išilgai – taip suformuosite kišenėles. Gabalėlius iš abiejų pusių įtrinkite druska ir palikite pasimarinuoti apie pusvalandį.
  • Rikotą kelis sykius pertrinkite per sietelį, sumaišykite su rozmarinais, traiškytais česnakais, pagal skonį berkite druskos.
  • Po gerą šaukštą įdaro įkrėtę į vištienos kišenėles, krūtinėles išdėliokite kepimo skardoje. Jeigu norite, galite jas persmeigti mediniu smeigtuku.
  • Apelsinus nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite kepimo skardoje greta krūtinėlių, apdėkite sviesto gabalėliais, berkite cukraus ir cinamono.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Salotos su granatais

Salotos su granatų sėklomis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: dviejų saujų šviežių špinatų lapelių, saliero, 2 vidutinio dydžio virtų morkų, 200 g virtos veršienos, saujelės graikinių riešutų, pusės granato sėklų, 100 g balto varškės sūrio, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukšto citrinos sulčių, šaukštelio skysto medaus, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Salierą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
  • Veršieną smulkiai sukapokite.
  • Morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais.
  • Baltą varškės sūrį sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Visus paruoštus produktus sumaišykite giliame dubenyje, suberkite granato sėklas, kapotus ir sausoje keptuvėje skrudintus graikinius riešutus ir dar kartą atsargiai išmaišykite, kad salotos nesusitrintų.
  • Špinatų lapelius nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
  • Ant viršaus paskirstykite daržovių ir mėsos.
  • Paruoškite padažą: alyvuogių aliejų išsukite su medumi ir citrinos sultimis, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Paruoštu padažu apliekite salotas ir iš karto patiekite.

Mangų čatnis

Egzotinis mangų su paprikomis ir imbieru čatnis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: didelio, gerai prinokusio mango, ryšulėlio šviežių kalendrų, raudonojo svogūno, po nedidelį gabalėlį imbiero šaknies ir aitriosios paprikos, 100 g fetos, 400 g virtos vištienos, po 30 ml citrinų sulčių ir baltojo vyno acto, pagal skonį aliejaus, rudojo cukraus, raudonojo svogūno.

  • Mangą nulupkite ir pašalinusi kauliuką supjaustykite mažais kubeliais.
  • Nuplautas ir gerai nusausintas kalendras susmulkinkite.
  • Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  • Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas, sukapokite.
  • Imbiero šaknį sutarkuokite.
  • Mangą, visas daržoves ir prieskonius sumaišykite dubenėlyje, apšlakstykite actu, aliejumi ir citrinų sultimis, suberkite kapotas kalendras, cukrų, vištieną, pagal skonį berkite druskos, gerai išmaišykite ir palikite maždaug pusvalandį pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  • Paruoštą užtepą tepkite ant mėgstamų meksikietiškų paplotėlių, ant viršaus berkite trupintos fetos.
{recipe|3163}
{recipe|3960}
{recipe|4092}
{recipe|4771}
{recipe|4812}
{recipe|4937}
{recipe|4983}
{recipe|5454}