Patiekalai iš maltos mėsos. Kai nusibosta paprasti kotletai

 Maltos mėsos guliašas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Maltos mėsos guliašas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-09-12 17:00
AA

Ruošti patiekalus su malta mėsa labai paprasta, tačiau ir jų skonis būna gana vienodas. Pasigaminkite įvairesnių patiekalų ir nustebinkite namiškius!

Troškinys su malta jautiena ir pupelėmis

Jums reikės: 500 g maltos jautienos, 0,5 svogūno, žalios saldžiosios paprikos, puodelio kukurūzų, 425 g pomidorų padažo, 2 šaukštelių aitriųjų paprikų miltelių, šaukštelio česnakų miltelių, šaukštelio malto kumino, druskos ir pipirų pagal skonį, 425 g konservuotų juodųjų pupelių, 8 tortilijų papločių, 2 puodelių tarkuoto sūrio, 15 g sviesto, pomidoro, šviežių petražolių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Svogūną susmulkinkite, pomidorą ir papriką supjaustykite kubeliais, nukoškite pupeles. Maltą mėsą sumaišykite su paprikomis, svogūnais ir kukurūzais. Įmaišykite pomidorų padažą ir aitriosios paprikos bei česnako miltelius, maltą kuminą, druską ir pipirus.
  • Sudėkite mėsą į keptuvą ir kepkite 4–5 minutes. Įmaišykite pupeles.
  • Ištirpdykite sviestą. Keptuvėje patroškinkite pomidoro kubelius, sutrinkite šakute.
  • Mėsą tolygiai paskleiskite ant tortilijų papločių, užberkite tarkuoto sūrio. Susukite suktinukus ir dėkite į kepimo skardą užlenkta puse į apačią.
  • Pašlakstykite tirpintu sviestu ir kepkite 30–35 min., kol tortilijos apskrus. Tiekite pagardinę troškinto pomidoro tyre ir pabarstę kapotomis petražolėmis.

Į cukiniją susukti veršienos kukuliai

Jums reikės: 3 šaukštų kedrinių pinijų, 2 riekelių batono, 450–500 g maltos veršienos, 80 g fetos, pagal skonį maltos mėsos prieskonių, po žiupsnelį cinamono ir muskato, 2 skiltelių česnako, kiaušinio ir baltymo, pagal skonį druskos ir pipirų, rūkytos šoninės griežinėlių, žalumynų, 3 vidutinio dydžio cukinijų, aliejaus kepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  • Kedrines pinijas pakepinkite sausoje keptuvėje 3–4 minutes. Atidėkite. Toje pačioje keptuvėje paskrudinkite šoninės griežinėlius.
  • Batoną 2–3 minutėms užpilkite vandeniu, nuspauskite.
  • Daržovių skustuku plonais griežinėliais supjaustykite cukinijas.
  • Į dubenį dėkite mėsą, batoną, fetą, suberkite visus prieskonius, sudėkite traiškytus česnakus, kiaušinį ir kiaušinio baltymą, kedrines pinijas ir labai gerai išminkykite. Keptuvėje įkaitinkite daug aliejaus ir apkepkite kukulius po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Cukinijos griežinėlius aptepkite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir druska su pipirais. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 2 minutes.
  • Apsukite mėsos kukulius cukinijos griežinėliais ir sudėkite į kepimo skardą užlenkta puse žemyn. Kepkite 8–10 minučių. Tiekite su skrudinta šonine ir puoškite žalumynais.

Maltos mėsos kepsnys

Jums reikės: 450–500 g maltos veršienos, šaukštelio alyvuogių aliejaus, svogūno, skiltelės česnako, žiupsnelio džiovintų čiobrelių, 1/3 puodelio greitai paruošiamų avižinių dribsnių, 1/3 puodelio pieno, 2 virtų morkų, 4–6 pievagrybių, 4–5 šaukštų pomidorų padažo, kiaušinio, saujos kapotų petražolių, šaukštelio Dižono garstyčių, pagal skonį druskos ir pipirų, aliejaus kepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite folija.
  • Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutraiškykite. Morkas sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite, pievagrybius susmulkinkite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite svogūnus ir pakepinkite 1–2 minutes. Sudėkite česnakus, grybus, įberkite čiobrelių, išmaišykite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 2–4 minutes.
  • Elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite svogūnus su šaukšteliu aliejaus, pomidorų padažu, garstyčiomis, morkomis, avižiniais dribsniais, petražolėmis, pienu, kiaušiniais ir druska bei pipirais. Sukrėskite mėsą ir masę gerai išminkykite.
  • Dėkite ją į skardą, suformuokite kepsnį ir kepkite 45 minutes. Išjunkite ir palikite orkaitėje 10 minučių.

Vištienos kukuliai su spagečiais

Jums reikės: riekelės batono, 2 šaukštų pieno, kiaušinio, šaukštelio Dižono garstyčių, šaukštelio Vusterio padažo, šaukštelio džiovinto raudonėlio, pagal skonį druskos, 500 g maltos vištienos, saujelės šviežių mėtų, 200–250 g spagečių, 4 skiltelių česnako, 6–8 vyšninių pomidorų, 60 ml sauso vyno, puodelio tarkuoto kietojo sūrio.

  • Batoną užpilkite pienu ir sutrinkite šakute.
  • Dubenyje išplakite kiaušinius su garstyčiomis, Vusterio padažu, raudonėliais ir druska. Įmaišykite batono košelę, šaukštą smulkintų mėtų, dėkite vištieną ir išminkykite.
  • Formuokite kukulius. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir apkepkite kukulius iš visų pusių (apie 5–7 minutes).
  • Kol kukuliai kepa, pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite spagečius.
  • Sutraiškykite česnakus ir supjaustykite pomidorus.
  • Į keptuvę, kurioje kepė kukuliai, sudėkite česnakus su pomidorais, berkite druskos ir pipirų. Atsargiai pamaišykite. Po 2–3 minučių supilkite vyną ir išmaišykite, nugrandydami ant dugno prikepusius likučius. Sudėkite kukulius, uždenkite ir užvirus troškinkite 2–4 minutes.
  • Nukoškite spagečius ir išdalykite į lėkštes, ant jų dėkite kukulių ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Tiekite papuošę kapotomis mėtomis.
{recipe|319}
{recipe|415}
{recipe|1318}
{recipe|2148}
{recipe|2179}
{recipe|2586}
{recipe|3109}
{recipe|3193}
{recipe|3196}
{recipe|4198}