Paskutinį rudens ketvirtadienį – sūrio „Džiugas“ padėkos vakaras

Paskutinį rudens ketvirtadienį – šiltas ir jaukus sūrio „Džiugas“ vakaras/Organizatorių nuotr.
Paskutinį rudens ketvirtadienį – šiltas ir jaukus sūrio „Džiugas“ vakaras/Organizatorių nuotr.
Partnerio turinys
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
2019-11-29 14:39
AA

Jau antri metai iš eilės paskutinį rudens ketvirtadienį surengta gurmaniška sūrio „Džiugas“ šventė. Su amerikietiškąja Padėkos diena sutampantis degustacijos vakaras virsta tradiciniu renginiu, paliekančiu daugybę malonių įspūdžių kiekvieno jį aplankiusio širdyje.

Kaip ir pernai, sūrio „Džiugas“ Rudens vakaras vienu metu vyko įvairiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Telšiuose, Šiauliuose, be to, šiemet surengtas dar ir Rygoje bei Taline. Degustacijoje buvo ragaujami penki skirtingos brandos sūriai, pristatomi geriausi deriniai su jais, puikūs vyno ir sūrio duetai bei unikaliojo „Džiugo“ įkvėpti patiekalai.

Susirinkusieji buvo palydėti prie stalų, ant kurių puikavosi įvairios brandos sūrio gabalėliai ir prie kiekvieno jų tinkantys priedai. Prieš pradedant mėgautis skoniais, vakaro šeimininkai paprašė visų suvalgyti po obuolio skiltelę ar atsigerti gurkšnį vandens – kad atgaivintų burnos receptorius ir tinkamai pajustų kiekvieną naują skonį. Mokydamiesi degustuoti: apžiūrėti sūrį prieš šviesą, lauždami jo gabalėlius, uosdami aromatą ir skanaudami, svečiai patyrė aibę puikių emocijų, kuriomis džiugiai dalijosi vieni su kitais.

Paskutinį rudens ketvirtadienį – šiltas ir jaukus sūrio „Džiugas“ vakaras/Organizatorių nuotr.

Tačiau vakaras neapsiribojo vien malonumais gomuriui. Miklindami skonio receptorius susirinkusieji taip pat žiūrėjo filmą apie sūrio „Džiugas“ gamybos kelią, išgirdo intriguojančių faktų ir paslapčių, o patys atidžiausi ir drąsiausi, išbandę jėgas nuotaikinguose žaidimuose, laimėjo puikių prizų. Vakaro pabaigoje visi jautėsi tikrais sūrio „Džiugas“ žinovais – norintiesiems net išrašyti tai patvirtinantys sertifikatai.

Kalbos apie unikalų, daugybę garbingų apdovanojimų Lietuvoje ir pasaulyje pelniusį sūrį ilgai netilo net ir pasibaigus degustacijai. Matyt, abejingų palikti jis tiesiog negali. Trokštantys patirti gurmanišką malonumą dar ir dar kartą visada kviečiami apsilankyti degustacijose, rengiamose sūrio „Džiugas“ namuose.

Gurmaniška sūrio „Džiugas“ šventė (22 nuotr.)
+16
Temos: