Paskutinės minutės dovanų idėjos: skanėstų paruoštukai stiklainėliuose

Iš kairės į dešinę: šokoladainio ruošinys, kalėdinė granola, sausainių ruošinys / asesudovana.lt nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2015-12-23 14:00
Norite savo artimuosius nudžiuginti savo pačių gamintais skanėstais? Tai padaryti visiškai nesunku ir jokių ypatingų kulinarinių sugebėjimų tikrai neprireiks.

Negana to, padovanosite jiems ne tik skonio receptorius pamaloninančią dovanėlę, bet ir – gaminimo džiaugsmą, mat pačią smagiausią dalį jie turės atlikti patys.

Jums tereikės išsirinkti dailų stiklainiuką, gražiai jį dekoruoti, o į jo vidų sudėti norimus sausus ingredientus pyragui, sausainiams, gardžiam kavos gėrimui ar kitam jūsų sugalvotam ir pamėgtam desertui.

Tiesa, tik nepamirškite parašyti ir išsamios instrukcijos, kaip šį gardėsį reikėtų pasigaminti, o tai galite padaryti ant dailios kortelės, kurią pridėsite prie dekoruoto stiklainiuko.

Štai keletas orginalių kalėdinių dovanų idėjų (už jas dėkojame asesudovana.lt).

Kalėdinė Granola – kepinti dribsniai su įvairiais priedais

asesudovana.lt nuotr.
asesudovana.lt nuotr.

Ingredientai: 

  • avižiniai dribsniai,
  • saulėgrąžų sėklos,
  • moliūgų sėklos,
  • linų sėmenys,
  • kokoso drožlės,
  • aguonos,
  • druska,
  • rapsų aliejus,
  • medus,
  • vanilės pasta,
  • cinamonas,
  • gvazdikėliai.

Gaminimas:

Visus norimus ingredientus sudėkite į skardą ir pakepinkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 min. nuolat pamaišydami. Tuomet, kai granola pravės, suberkite ją į maišelį, stiklainiuką ar kitą patinkantį indelį, jį dailiai supakuokite.

Prie dovanos galite pridėti ir valgymo rekomendacijas. Būtinai paminėkite, kad tai ne tik gardus, bet ir nepaprastai sveikas užkandis, kuris gali tapti puikiais pusryčiais skanaujant su įvairiais priedais: natūraliu jogurtu, kefyru ar pienu.

Kas toji granola?

Kiekvienas, kuris gamina granolą, turi kažkokią savo gamybos paslaptį ar slaptą produktą, kuris jo skanėstą padaro unikalų ir ypatingą. Dažniausiai ruošiama su avižiniais dribsniais, tačiau puikiai tinka ir grikių, ryžių, kviečių dribsniai. Avižos suteikia lėtai pasisavinamos energijos, tad sotūs jaučiatės ilgesnį laiką. Galite dribsnius sumaišyti patys arba pirkti jau paruoštą grūdų dribsnių mišinį.

Svarbu, kad tai nebūtų greito paruošimo dribsniai, nes jie ne tokie turtingi maistinių medžiagų. Produktams „surišti“ vieni naudoja sviestą, kiti – alyvuogių aliejų. Naudokite mažiau cukraus, kad granola būtų sveikesnė. Keiskite jį natūraliais saldikliais, pavyzdžiui, medumi ar klevų sirupu. Saldumo suteiks ir džiovinti vaisiai.

Priedai gali būti patys įvairiausi. Viskas priklauso nuo jūsų noro. Galite dėti smulkintų migdolų, karijų, graikinių ar žemės riešutų, pistacijų, sezamų sėklų. Jei mėgstate, įmaišykite ir džiovintų vaisių bei uogų: spanguolių, vyšnių, abrikosų, razinų... Granola, kurioje itin daug ingredientų, kai kuriems gali pasirodyti „sunkoka“, tad eksperimentuokite, išbandykite įvairius mišinius, kol rasite mėgstamiausią.

Daugiau skaitykite: Kas ta granola?

Kakavos ir moka kavos ruošiniai

asesudovana.lt nuotr.
asesudovana.lt nuotr.

Šaltais žiemos vakarais savo artimuosius galite pradžiuginti padovanoję jiems ir kakavos arba moka kavos ruošinukus dailiose menzūrėlėse arba nedideliuose stiklainiukuose. Tam tereikės sumaišyti keletą ingredientų ir pridėti šokolado pabarstukų ar mažųjų zefyriukų.

Kakavos ruošinio ingredientai:

  • cukraus pudra,
  • kakava,
  • pieno milteliai,
  • druska,
  • kukurūzų krakmolas,
  • šokolado pabarstukai,
  • zefyriukai.

Gaminimas: supilkite menzūrėlės turinį į puodelį ir užpilkite karštu vandeniu arba pienu.

Moka kavos gėrimo ruošinio ingredientai:

  • cukrus,
  • sausos grietinėlės milteliai,
  • tirpi kava,
  • sauso pieno milteliai,
  • kakavos milteliai,
  • druska,
  • cinamonas,
  • šokolado pabarstukai,
  • zefyriukai.

Gaminimas: supilkite kolbelės turinį į puodelį ir užpilkite karštu vandeniu arba pienu.

Kakavos gėrimo rinkinys

asesudovana.lt nuotr.
asesudovana.lt nuotr.

Ingredientai: 

  • kakavos gėrimo mišinys,
  • mėtiniai ledinukai „Kalėdinės lazdelės“,
  • zefyriukai.

Gaminimas: kupiną šaukštą kakavos mišinio užpilkite karštu vandeniu arba pienu ir pagardinkite zefyriukais.

Kakavos gėrimo rinkinys su šokoladu

asesudovana.lt nuotr.
asesudovana.lt nuotr.

Ingredientai: 

  • kakavos gėrimo mišinys,
  • šokoladiniai pabarstukai,
  • zefyriukai.

Gaminimas: kupiną šaukštą kakavos mišinio užpilkite karštu vandeniu arba pienu ir pagardinkite zefyriukais bei šokoladiniais pabarstukais.

Sausainių ruošinys su džiovintomis spanguolėmis stikliniame inde

asesudovana.lt nuotr.
asesudovana.lt nuotr.

Žinote, kad artimieji itin mėgsta sausainius? Tuomet juos galite pradžiuginti avižinių ar kitokių mėgstamų sausainių ruošiniais. Ingredientų į stiklainėlį dėkite pagal skonį ir norimą receptą. Jų kiekis skirsis priklausomai nuo indo, į kurį juos dėsite, talpos.

Stiklainėlio viduje turėtų būti (dedant iš apačios):

  • miltai,
  • kepimo milteliai,
  • avižiniai dribsniai,
  • rudasis cukrus,
  • baltasis cukrus,
  • vanilinis cukrus,
  • juodasis šokoladas,
  • džiovintos spanguolės.

Gaminimas: supilkite stiklainėlio turinį į dubenėlį ir gerai išmaišykite. Ištirpinkite 115 g sviesto ir supilkite ant sausų produktų. Įmuškite vieną kiaušinį ir dar kartą viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Suformuokite nedidelius rutuliukus, sudėkite juos į paruoštą skardą ir kepkite 10–15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Išbandykite ir šiuos receptus:

{recipe|2872}{recipe|4462}

Šokoladainio ruošinys su graikiškais riešutais stikliniame inde

asesudovana.lt nuotr.
asesudovana.lt nuotr.

Na, o jei draugai ar giminaičiai kur kas mieliau skanauja šokoladinius gardėsius, tad juos galite pradžiuginti šokoladinio ar kitokio mėgstamo pyrago ruošiniais. Ingredientų į stiklainėlį dėkite pagal skonį ir norimą receptą. Jų kiekis skirsis priklausomai nuo indo, į kurį juos dėsite, talpos.

Stiklainėlio viduje turėtų būti (dedant iš apačios):

  • miltai,
  • druska,
  • kakava,
  • rudasis cukrus,
  • baltasis cukrus,
  • vanilinis cukrus,
  • juodasis šokoladas,
  • baltasis šokoladas,
  • graikiniai riešutai.

Gaminimas: supilkite stiklainėlio turinį į dubenį ir gerai išmaišykite. Išplakite tris kiaušinius ir juos, kartu su 158 ml rapsų aliejaus, supilkite ant sausų produktų. Tešlą išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite ją į kepimo skardą. Kepkite 25–30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

O jei vis dėlto norite artimuosius pradžiuginti jau iškeptais skanėstais, siūlome išbandyti šiuos šventiškus kepinių receptus:

{recipe|1580}{recipe|3963}{recipe|4506}{recipe|4895}{recipe|4897}{recipe|4448}{recipe|4841}{recipe|984}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai