Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

„Oskarų“ ceremonijos žvaigždynui jau parengtas valgiaraštis

89-ai "Oskarų" ceremonijai meniu sudarė šefas Wolfgangas Puckas
„Scanpix“ nuotr. / 89-ai "Oskarų" ceremonijai meniu sudarė šefas Wolfgangas Puckas
Šaltinis: Žmonės.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

89-oji „Oskarų“ teikimo ceremonija už savaitės, vasario 26 dieną, ir Los Andželas jau kunkuliuoja ruošdamasis garsių svečių antplūdžiui.

Šventinę dieną veiksmas paprastai pasiskirsto trijose vietose: teatre „Dolby“ ir viešbučiuose „The Beverly Hilton“ bei „Hotel Bel-Air“, priklausantis „The Dorchester Collection“ grandinei.

„Hotel Bel-Air“ nominantai mėgsta ruoštis savo šlovės valandai. „Dolby“ teatre tradiciškai vyksta pati „Oskarų“ teikino ceremonija, o viešbutyje „The Beverly Hilton“ – šventinė vakarienė.

„Hotel Bel-Air“ viešbučio restorano šefai jau paruošė šventinį meniu. Būsimuosius laureatus ir jų artimuosius virtuvės meistrai ketina vaišinti rūkyta lašiša, kinietiškomis salotomis ir viščiuku, prie šio patiekalo bus patiekta traškių kinietiško stiliaus virtinukų. Taip pat – vištienos pyragu ir rizotu su juodaisiais triufeliais. Visa bus patiekta itin gražiai – patiekalai panėšės į meno šedevrus.

Kinematografišką meniu papildys kokteilis „LaLaLand89“, pavadintas šių metų favorito miuziklo „La La Land“ garbei. Kokteilis ruošiamas iš išlaikyto romo, raudonojo vermuto, itališko kartaus skonio gėrimo – biterio, vyšnių likerio. Kokteilio viršus bus dengiamas šeivamedžio uogų putėsiais, puošiamas auksuotu lapeliu.

Scanpix nuotr./89-ai
Scanpix nuotr./89-ai "Oskarų" ceremonijai valgiaraštis jau sudarytas

Vienas svarbiausių meistrų garsioje šventėje – šefas iš Austrijos Wolfgangas Puckas. Jo vardas – tai puikaus maisto sinonimas.

Jis pradėjo sukiotis virtuvėje prie viryklės dar būdamas vaikas. Wolfgango mama buvo virėja. Būdamas 14 metų paauglys ėmė rimtai mokytis kulinarijos meno. Vėliau dirbo garsiuose restoranuose, tarp jų – “Maxim’s” Paryžiuje, “The Hotel de Paris” Monake, trimis “Michelin” žvaigždutėmis besipuikuojančiame “L’Oustau de Baumanière” Provanse.

Scanpix nuotr./89-ai
Scanpix nuotr./89-ai "Oskarų" ceremonijai meniu sudarė šefas Wolfgangas Puckas (dešinėje). Šalia - šampano namų "Piper-Heidsieck" direktorius Benoit Collard

Būdamas 24 metų Wolfgangas priima draugo patarimą ir išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas. Pirmas darbas - restorane “La Tour” Indianapolyje. 1975 m. jis kraustosi į Los Andželą ir greitai patraukia Holivudo elito dėmesį. Virėjas skleidžia ypatingą žavesį ir šilumą, prie to prisideda talentas ir atsidavimas darbui – visa, ko reikia sėkmei. Jo diriguojamas „Ma Maison“ restoranas Holivude viliojo garsius ir turtingus.

Dabar W.Pucko karjeros šlovės lentynoje – daugybė apdovanojimų, puikių kritikų vertinimų ir, žinoma, daugybė atidarytų restoranų visame pasaulyje, kur dirba jo mokiniai. Knygos, televizijos laidos, tinklaraščiai, maisto pristatymas garsiausioms kompanijoms, svarbiausioms ir prabangiausioms šventėms - virėjas iš Austrijos sukūrė tikrą kulinarijos imperiją.

Pats W.Puckas gyvena Los Andžele su žmona Gelila, turi keturis sūnus – Cameroną, Byroną, Oliverį ir Alexanderį.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Žmonės.lt