Pasaulio barmenų čempionatą pirmąkart laimėjo moteris – Jennifer Le Nechet

Jennifer Le Nechet / „World Class“ nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2016-12-20 18:25
Po įspūdingo planetos barmenų čempionato „World Class“ finalo 2016 metais Majamyje (JAV), Jennifer Le Nechet ne tik tapo bene žymiausia barmene pasaulyje, bet ir pirmąją moterimi, laimėjusia šį čempionatą. Aukštyn kojomis apversta kasdienybė ir galvoje kylančios naujos svajonės – kas pasikeitė jos gyvenime gavus tokio lygio įvertinimą?

Jennifer yra kilusi iš Prancūzijos, o barmene pradėjo dirbti vos prieš 5-erius metus. Prieš nerdama į barų kultūrą, kaip ji pati pasakoja, studijavo ispanų bei Lotynų Amerikos literatūrą, krimto kultūros mokslus. Studijų metais mergina vienerius metus gyveno Ispanijoje, kur ją ir sužavėjo gyvybinga vietinė kultūra bei gyvenimo būdas. Vos tik grįžusi atgal į Paryžių – Jennifer visa galva paniro į aptarnavimo verslą.

Savo karjerą „World Class“ čempionato nugalėtoja pradėjo klasikinėje prancūzų kavinėje. Nors iš pradžių tai turėjo būti tik laikina pozicija, tačiau atsidūrusi už baro, kaip pati pasakoja, ji pasijuto besanti savo vietoje. Kiekviena diena ją žavėjo naujomis pažintimis ir naujomis istorijomis. Bedirbdama šioje kavinėje Jennifer išgirdo, jog pastiprinimo savo komandai ieško vienas žymiausių Paryžiaus barų. Net nesvarsčiusi, ji kaipmat išsiuntė savo gyvenimo aprašymą.

Kaip jos kelias klostėsi iki pat pergalės „World Class“ čempionate – interviu su Jennifer.

„World Class“ – milžiniškas čempionatas, kuriame susirungia patys stipriausi pasaulio barmenai. Kaip pati nusprendei jame dalyvauti?

Pradėjusi darbą „Cafe Moderne“ aš susitikau baro savininką Mido, kuris nusprendė mane supažindinti su itin spalvingu kokteilių pasauliu ir atskleidė man naujas kokteilių gaminimo technologijas. Dar darbo pokalbio metu manęs paklausė, ar norėčiau plėsti savo žinias ir dalyvauti kokteilių gaminimo varžybose bei konkursuose. Mano atsakymą galite nuspėti, nes vos po poros savaičių, Mido ėmė dalintis su manimi „World Class“ čempionato žiniomis. O papasakoti jis tikrai turėjo ką, nes pats dar 2014-aisiais yra laimėjęs trečią vietą šiame čempionate.

Man labai padėjo begalinis mano smalsumas, kadangi visą gyvenimą aš buvau linkusi išbandyti savo jėgas visose srityse. Iššūkiai mane įkvėpia, tad jau po 6 mėnesių gavau pirmąją progą ir galimybę išbandyti savo jėgas – į meniu buvo įtraukti keli mano kurti kokteiliai. Mido ir toliau labai rūpinosi mano tobulėjimu ir aš palengva atradau savitą stilių bei išmokau atskleisti kūrybiškumą. „World Class“ buvo pirmas čempionatas, kuriame nusprendžiau dalyvauti. Pažvelgusi atgal vis dar negaliu patikėti, kad viskas įvyko taip greitai ir kad stovint čempionato finale ant scenos, nuskambėjo mano pavardė. Aš beprotiškai laukiu, kur visas šis įvykis mane nuves.

„World Class“ nuotr.
„World Class“ nuotr.

Minėjai apie įkvėpimą ir atskleistą kūrybiškumą. Iš kur semiesi įkvėpimo?

Įkvėpimą randu beveik visur – nuo virtuvės, iki filmų, nuo muzikos, iki knygų. Skamba juokingai, tačiau kiekviena detalė gali būti panaudota kuriant kokteilį. Viena mano didžiausių aistrų yra kelionės. Jos man padeda atrasti skirtingas kultūras iš kurių galima pasisemti fantastiškų idėjų.

Ką tau asmeniškai reiškia „World Class“ čempionato metu gautas įvertinimas? Juk oficialiai tapai geriausia metų barmene?

Ištisus metus aš labai daug dirbau. Labai ruošiausi šiam įvykiu. Tai maratonas, kuriame tu nuolat turi puikiai pasirodyti. Sunku apibūdinti, ką man tai reiškia, tačiau tai neabejotinai yra didžiausias mano gyvenimo įvertinimas.

„World Class“ nuotr.
„World Class“ nuotr.

Čempionatas susideda iš kelių etapų, kurių kiekviename reikia pademonstruoti skirtingus savo sugebėjimus ir meistriškumą. Kuriuo savo pasirodymu pati didžiuojiesi labiausiai?

Labiausiai man patiko punšas, kurį gaminau dalyvaudama „Superstar Pool Party“ varžybose. Savo gamintą punšą pavadinau „El Taco Rojo“, o įkvėpimo jam sėmiausi iš Meksikos. Patiekiau jį „bespoke taco tiki“ stiklinėse, kurias sukūrė žymus prancūzų menininkas. Į punšą įliejau „Don Julio Blanco“ romą su kepintais kukurūzais (naudojau specialią jų paruošimo technogiją), taip pat pridėjau namų gamybos gazuoto vandens (paprikos, baziliko, laimo sulčių bei prieskonių mišinį) ir papuošiau savo gamybos džiovintais vaisiais bei druska.

„World Class“ nuotr.
„World Class“ nuotr.

Kodėl kitų metų čempionate turėtų dalyvauti kiti barmenai? Kaip juos paskatintum?

„World Class“ čempionatas – tai ne šiaip varžybos, kuriose parodai, kad gali. Tai tikrų tikriausias maratonas – čia svarbiausia ištvermė ir pasirengimas, nes tai gali tapti tavo raktu į sėkmę. Jei barmenai yra pasirengę dalintis savo įgūdžiais ir dalintis šiluma bei gera nuotaika – aš neabejotinai juos skatinčiau išdrįsti sudalyvauti. Beje, viena geriausių šio čempionato dalių yra galimybė susipažinti su barmenais iš viso pasaulio!

Kuris pasaulio miestas tau geriausiai atspindi rafinuotą kokteilių kultūrą?

„World Class“ nuotr.
„World Class“ nuotr.

Jei reikėtų išsirinkti vieną – neabejotinai rinkčiausi Paryžių. Pastaruosius metus čia duris atvėrė tiek daug įspūdingų barų, tad kokteilių kultūra čia išgyveną geriausius savo laikus. Londonas, beje, taip pat yra viena tų vietų, kuri kaskart palieka nemažą įspūdį. Neabejoju, kad artimiausiu metu aplankysiu dar daugiau įdomių pasaulio miestų.

Jei lankytumėmės Paryžiuje, kokias tris vietas, atitinkančias „World Class“ kokybę, rekomenduotum?

Mano trejetukas greičiausiai būtų toks: „Café Moderne“ – vieta, kur pati dirbu ir kuri jau turi net du „World Class“ trofėjus. „Distillerie de Paris“ – jos savininkas yra pirmosios distilerijos Paryžiuje savininkas, tad jis yra tikrų tikriausias šios srities ekspertas. Na, ir žinoma – „Gravity bar“, nes čia rasite įspūdingą maisto ir kokteilių meniu.

Kaip ir viskas šiame pasaulyje, kokteilių kultūra taip pat turi savo tendencijų ir madų. Kaip tavo nuomone turėtų atrodyti kokteilių pasaulis 2017 metais?

Svarbiausia tendencija šiuo metu yra aperityvai – senieji Prancūzijos prekiniai ženklai sugrįžtą į madą. Taip pat, daugybė naujų technologijų atkeliauja iš virtuvės, kuri vis dažniau naudojama kokteilių gamyboje.

Prancūzija nuo seno garsėja maisto derinimu prie vyno, tačiau naujieji laikai atgabena kokteilių derinimą su maistu, kas darosi vis labiau populiaru. Naujųjų laikų barmenai vis dažniau už baro dirba kaip virtuvės šefai ir naudoja vis įdomesnius produktus – tad mūsų laukia dar įdomesni skoniai ir pasirinkimai.

Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, už teksto turinį atsakingas partneris.

Naujausi straipsniai