Paragauti austrių Vilniuje būrėsi raudonais akcentais pasipuošę gurmanai

Austrių šventės akimirka / Viganto Ovadnevo nuotr.
Austrių šventės akimirka / Viganto Ovadnevo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2012-09-12 20:49
AA

Stilingi gurmanai trečiadienio vakarą sostinės viešbutyje „Ramada Vilnius“ įsikūrusio restorano „California Gourmet“ kiemelyje skanavo šviežių ir pagal specialius virtuvės šefės Aldonos Gečienės receptus paruoštų austrių. Į prabangų vakarėlį puošnų elitą sukvietęs Mantas Petruškevičius džiaugėsi garsių svečių būriu.

Kvietimuose buvo nurodytas ir aprangos kodas – ateinantys turėjo nepamiršti raudonų akcentų ar semtis įkvėpimo iš garsiojo batelių dizainerio Christiano Louboutino.

Irena Matijošaitienė / Viganto Ovadnevo nuotr.

Viešnios raginimą puoštis raudonai interpretavo skirtingai – vienos rinkosi tik Ch.Louboutino raudonpadžius aukštakulnius, aksesuarus ar raudonai lakuotus nagus, kitos rengėsi raudonai nuo galvos iki kojų. Neabejotinai vienos ryškiausių šį vakarą buvo Irena Matijošaitienė ir Birutė Vizgirdienė, pasirinkusios subtilius raudonos spalvos ansamblius, puikiai atrodė ir dizainerė Audronė Bunikienė, pasirinkusi raudonos spalvos suknelę.

O štai Rasa Arlauskienė mieliau rinkosi baltą palaidinę ir auksinį sijoną, prie kurių derino rausvus batelius, verslininkė Inga Budrienė puošėsi raudonos spalvos turinčiais papuošalais – masyviais auskarais ir lankeliu, verslininkė Irena Marozienė avėjo raudonus batelius ir segėjo raudonos spalvos diržą, o tituluota gražuolė Vaida Grikšaitė-Česnauskienė subtiliai laikėsi kodo pasirodydama raudonai lakuotais nagais.

Irena Matijošaitienė / Viganto Ovadnevo nuotr.

Televizijos laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė su vyru Simonu, atrodė, aprangos kodą praleido negirdomis, mat pora apsirengė pilkai.

Vakaro metu svečiai galėjo paragauti baltojo perlo – Bretanės austrių su slyvų brendžiu, austrių tartaro su agurkų šerbetu ir juodaisiais ikrais, užkeptų austrių „Kazino“ su vėžių uodegėlėmis, o finale buvo patiektas „juodasis perlas“ – austrės šokolade.

Dauguma svečių neatsispyrė pagundai paragauti ne vieną, o daugiau austrių, kurių šviežių gauti Lietuvoje ne taip jau ir lengva. Tiesa, ne visi buvo šio delikateso entuziastai – pavyzdžiui, I.Matijošaitienė tikino ypač didelio potraukio šioms jūros gėrybėms nejaučianti, mat austrės jai turi silkės, kurios moteris nevalgo, prieskonio. Verslininkės vyras, priešingai, yra tikras austrių žinovas ir mėgėjas.

Raudoną austrių šventės nuotaiką palaikė ir tokios spalvos lempos bei didžiulės raudonų rožių puokštės.

Irena Matijošaitienė / Viganto Ovadnevo nuotr.