Palangos „Onoré“ vasara – su įžymybių kurtais mėgstamiausiais patiekalais

Restorane „Onoré“ žinomi žmonės gamino mėgstamus patiekalus
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2019-05-30 10:43
Kokias salotas dievina Agnė Jagelavičiūtė? O kokį užkandį restoranuose visada renkasi Saugirdas Vaitulionis? Šią vasarą jų ir kitų žinomų žmonių mėgstamiausių patiekalų bus galima paragauti Palangos centre gyvuojančiame restorane „Onoré“!

Ketverius metus Lietuvos vasaros sostinėje veikiantį restoraną įsteigė vilniečiai Ingryda ir Ignas Grušniai. Pora turėjo svajonę sujudinti šio kurorto kulinarinę terpę: sukurti vietą, kuri toje aplinkoje būtų kitokia – moderni ir linkusi nustebinti. Savo idėja užkrėtė talentingą palangiškį virtuvės šefą Bernardą Anužį, kuris praėjusiais metais vykusiame Lietuvos vyriausiųjų virėjų konkurse laimėjo trečiąją vietą. Ir kantriai siekė savo tikslo! Pradžioje pakonsultuoti paprašė kulinarijos pasaulio įžymybę iš sostinės Deivydą Praspaliauską.

Šiandien „Onoré“ žinomas ne tik pajūryje. M. Valančiaus gatvėje, ant Rąžės upelio kranto, esantį restoraną pamėgo daug į Palangą ilsėtis atvykstančių vilniečių, kitų miestų gyventojų. Žmones traukia iš itin kokybiškų produktų pagaminti modernūs patiekalai, platus gėrimų pasirinkimas, nuoširdus aptarnavimas, puikus patiekalų kokybės ir kainos santykis. Beje, kokybei čia keliami ypač aukšti reikalavimai. Visi patiekalų komponentai, nuo padažų, sultinių iki duonos, gaminami „Onoré“.
Ignas ir Ingryda Grušniai
Ignas ir Ingryda Grušniai

Restorano meniu kinta kiekvieną sezoną, bet svečių mėgstamiausi patiekalai lieka ilgiau. Na, o garsusis firminis desertas „Onoré“ – „žemių“ vazonėlis, iš kurio stiebiasi žalias žirnio daigas, – žinomas jau visoje Lietuvoje ir valgiaraštyje karaliauja nuo restorano atidarymo.

Ketvirtą gyvavimo vasarą „Onoré“ komanda pasitinka su jau atidaryta terasa ir – atnaujintu meniu, kurio kredo – „nepaprastas paprastumas“. Kad būtų daugiau žaismės ir intrigos, restorano vadovai sumanė į valgiaraštį įtraukti keturis žinomų šalies žmonių be galo mėgstamus patiekalus. Atskleisti savo kulinarines silpnybes sutiko stilistė, tinklaraštininkė Agnė Jagelavičiūtė, žurnalistas, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, tinklaraštininkė Simona Nainė ir restoranų konsultantė, vynų bei maisto žinovė Urtė Mikelevičiūtė. Jie ne tik mėgsta gardžiai valgyti, bet ir puikiai gamina.
Restorane „Onoré“ žinomi žmonės gamino mėgstamus patiekalus
Restorane „Onoré“ žinomi žmonės gamino mėgstamus patiekalus

Agnė prisipažįsta, kad beveik kiekvieną dieną valgo „Cezario“ salotas. Sako susierzinanti, jei restorane jos klausia, su kokiu padažu jas patiekti. „Aišku, kad su specialiuoju „Cezario“ salotų“, – kvatoja garsioji stilistė, padažui smulkindama ančiuvius. „Onoré“ mėgstamiausios Agnės salotos bus itin lengvos ir gaivios.
Agnė Jagelavičiūtė ir Bernardas Anužis
Agnė Jagelavičiūtė ir Bernardas Anužis

Urtė sako jaučianti atsakomybę pasiūlyti ką nors netikėto, išskirtinio. Ji ir virtuvės šefas pagamino itališką pastą su Izraelio prieskoniu. Vegetarai apsidžiaugs paragavę jos kelionių įkvėptų makaronų ir avinžirnių patiekalo, pagardinto kuminais, šalavijais, sūrio putėsiais ir kitais specialiais ingredientais.
Urtė Mikelevičiūtė
Urtė Mikelevičiūtė

Saugirdas atviras: užėjęs į naują vietą pirmiausiai klausia, ar meniu yra jo labai mėgstamas tuno tartaras. „Man šio užkandžio kokybė – tarsi lakmuso popierėlis, parodantis, kokio lygio yra restoranas“, – pasakoja su „Onoré“ šefu sukdamasis virtuvėje. Kadangi kai šilta labai norisi gaivumo, šiame restorane Saugirdo tuno tartaras – su avokadais ir pomidorais. „Garantuoju, kad tai bus šios vasaros hitas“, – intriguoja žurnalistas.

Saugirdas Vaitulionis
Saugirdas Vaitulionis

„Gyvename tik kartą, tad kam valgyti tai, ko nemėgsti“, – mano Simona. Ji su vyru savo kasdienio meniu neįsivaizduoja be jautienos patiekalų. Tad, savaime suprantama, ir į šio restorano vasaros valgiaraštį pasiūlė įtraukti jautienos patiekalą. „Man patinka žinoti, ką valgau“, – prisipažįsta Simona ir rekomenduoja užsisakyti pagal jos receptą ruoštą pjausnį su smidrais ir jaunomis bulvytėmis.
Simona Nainė
Simona Nainė

Šefas Bernardas Anužis įžymybių kulinarijos favoritus pritaikė restorano virtuvei. Agnė, Saugirdas, Simona ir Urtė yra tikri, kad tai, ką dievina jie, „Onoré“ svečiai įvertins, pamėgs ir ne kartą grįš pasigardžiuoti.

Turinio kontrolė – redakcijos rankose, projekto partneris tik inicijuoja ar palaiko temos viešinimą

Naujausi straipsniai