Originalus picos iš žiedinio kopūsto receptas – kol nepabandysi, tol nesuprasi

Pica iš žiedinio kopūsto / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Pica iš žiedinio kopūsto / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-01-13 08:45
AA

Šiuolaikiniame dėl sveikos gyvensenos pamišusiame pasaulyje nekaloringi ir energijos suteikiantys užkandžiai bei desertai tiesiog karaliauja visose virtuvėse bei maisto knygose. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina dalijasi picos iš žiedinio kopūsto receptu.

Kai manęs paklausia, ko man labiausiai trūksta atsisakius gliuteno, aš sakau – duonos ir picos! Tai va, radau alternatyvą picos padui, tinkamą tiems, kurie netoleruoja gliuteno ir visiems, kas norėtų pabandyti sveikesnę picos alternatyvą. Pažadu, kad bus skanu ir kad nustebsite. Tikrai valgys ir vaikai. Žodžiu šioje situacijoje kol nepabandysi, tol nesuprasi. Man tai žiedinio kopūsto a.k.a. kalafioro pats geriausias panaudojimo būdas.

„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina / Asmeninio archyvo nuotr.

1 picai reikės:

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto
  • 1 kiaušinio ARBA 1 flax egg
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. raudonėlio
  • 0,5 stiklinės parmezano sūrio
  • Šlakelio aliejaus
  • 1 v.š. pomidorų padažo
  • 100 g. Mocarelos
  • Kelių griežinėlių plonai pjaustyto saliamio
  • Šviežio baziliko
Pica iš žiedinio kopūsto / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

Gaminame:

  1. Žiedinio kopūsto žiedus be kotelių suberiame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname iki trupinių tekstūros.
  2. Sudedame žiedinio kopūsto trupinius į dubenį, uždengiame ir pašildome mikrobangų krosnelėje 5 minutes.
  3. Atvėsiname, dedame į marlę ir nuspaudžiame kuo daugiau sulčių, kad liktų sausas žiedinis kopūstas.
  4. Žiedinį kopūstą sumaišome su kiaušiniu, druska, raudonėliu, tarkuotu parmezanu.
  5. Ant kepimo popieriaus suformuojame picos pagrindą ir aptepame aliejumi.
  6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių, kol picos padas gražiai apskrunda.
  7. Tepame pomidorų padažo dedame sūrį ir salamį.
  8. Kepame dar 5 minutes.
  9. Patiekiame su šviežiu baziliku.
„Ant medinės lentelės“ logo / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com