Oreivis V.Samarinas ir šefas D.Praspaliauskas nustebino unikalia idėja – vakariene oro balione

„Vakarienės aukščiau visko“ akimirkos / Gretos Skaraitienės „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2020-07-06 19:59
Bendrovės „Hot Air Lines“ vadovas, oreivis Vytautas Samarinas ir restorano „Amandus“ šefas Deivydas Praspaliauskias nustebino unikalia idėja. Du savo srities profesionalai sumanė didžiausią skraidantį restoraną Europoje, kurį paženklino „Vakarienės aukščiau visko“ vardu.

Jau 20 metų oreivyste užsiimantis Vytautas Samarinas pasakojo, kad skraidančio restorano idėja kilo gana netikėtai, o ja pasidalijus su žinomu virtuvės šefu Deivydu Praspalauskiu – kaipmat buvo įgyvendinta.

„Oreivystė Lietuvoje yra itin populiari. Pakėlę galvas aukštyn, dažnai matome skraidančius oro balionus. Būtent tokia didelė paklausa skatina fantazuoti ir siūlyti įvairias idėjas“, – portalui Žmonės.lt komentavo V.Samarinas.

Deivydas Praspaliauskas ir Vytautas Samarinas / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Deivydas Praspaliauskas ir Vytautas Samarinas / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.

„Per daugelį metų pastebėjau, kad dažnai skraidant balionu, kelionės pabaigoje žmonės užsimena, jog jų laukia vakarienė restorane. Neretai dėl rezervuotų staliukų tenka skubėti užbaigti kelionę, o valdant oro balioną tai tikrai nėra lengva. Taigi, pagalvojau, kodėl gi nesuorganizavus vakarienės, kuria žmonės galėtų pasidžiaugti ir danguje“, – Žmonės.lt pasakojo oreivis.

Pirmosios „Vakarienės aukščiau visko“ akimirkos / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Pirmosios „Vakarienės aukščiau visko“ akimirkos / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Pirmosios „Vakarienės aukščiau visko“ akimirkos / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Pirmosios „Vakarienės aukščiau visko“ akimirkos / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Vytautas džiaugėsi, kad virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas pritarė šiai idėjai ir noriai prisidėjo prie jos įgyvendinimo. Pirmieji „Vakarienę aukščiau visko“ išbandė šešiolika kviestinių svečių.

Idėjos sumanytojai žada šios unikalios pramogos tęstinumą. Vyrai tikisi, kad ja susidomės tiek lietuviai, tiek svečiai iš užsienio. Vienu metu autentišką gastronominę patirtį oro balione gali išbandyti 14-16 asmenų grupė. Kaina žmogui – 200 eurų.

Pirmosios „Vakarienės aukščiau visko“ akimirkos:

Naujausi straipsniai