„Norfa“: nuo vienos parduotuvės iki 153 parduotuvių tinklo ir modernių gamybos įmonių

„Norfa“
„Norfa“
Šaltinis: Reklama
2022-02-23 16:57
AA

„Norfos mažmena“ pirmąją parduotuvę atidarė 1997 metais Vilniuje. Šiandien „Norfą“ matome jau gerokai pasikeitusią – 2021-uosius ji baigė valdydama 153 prekybos centrus visoje Lietuvoje. 

Įmonių grupei taip pat priklauso Alytaus pieninė bei konservų fabrikas, Šilalėje įsikūrusi mėsinė ir Kėdainiuose esanti duonos kepykla bei kulinarijos ir konditerijos cechai. Gamybos įmonėse nuolat vykstantys modernizacijos procesai leidžia užtikrinti aukščiausią gaminių kokybę bei šviežumą, ką jau dabar junta bei vertina pirkėjai. 

Modernus naujų parduotuvių veidas

Naujai atidaromose „Norfa“ parduotuvėse siekiama ne tik pasiūlyti kokybiškų prekių, bet ir sukurta aplinka jaukiam bei patogiam apsipirkimui. Pirkėjų patogumui įrengtos savitarnos kasos bei įdiegta naujausia mokėjimo kortelių skaitytuvų programinė įranga, kuri užtikrina greitą ir efektyvų aptarnavimą. Pasak prekybos tinklo savininko Dainiaus Dundulio, artimiausiu metu planuojama atnaujinti visas likusias dar nerekonstruotas „Norfos“ parduotuves. 

Moderniose „Norfos“ parduotuvėse pirkėjų laukia šviežiausia produkcija:

Ir šventiniam, ir kasdieniam stalui

„Norfos“ Kėdainių kulinarijos ir konditerijos cechuose gaminama apie 100 įvairiausių produktų, iš kurių – net trijų rūšių lietiniai blynai, bulviniai, žemaičių blynai, Kijevo kotletai, duona, pyragai, sumuštiniai, mišrainės, salotos ir pirkėjų ypač pamėgti ir visus metus gaminami šaltibarščiai. Kadangi nauji užsakymai formuojami kas dieną ir tai, kas pagaminama šiandien, rytoj jau pasiekia parduotuves – pirkėjai visus šiuos gaminius randa tik šviežius. 

Čia taip pat natūraliu būdu su alksnio skiedromis rūkoma apie dešimt rūšių žuvies, iš kurių vėliau pagaminama apie 25 rūšių skirtingi žuvies gaminiai. 

Nuo mišrainių iki Kijevo kotletų: šviežutėliai mėgstamiausi patiekalai – „Norfos“ vitrinose:

Naktį iškepta duona ryte jau guli ant prekystalių

Į „Norfos“ prekybos tinklo parduotuves iš Kėdainiuose esančios kepyklos kasdien pristatoma net 18 rūšių šviežiai keptos duonos: 6 rūšis batonų, 6 tamsios ruginės, 5 šviesios kvietinės ir 3 rūšis sumuštinių duonos. 

Maloni naujiena pirkėjams – pardutuvių lentynose atsiradusi net penkių rūšių garsaus virtuvės šefo Deivydo Praspaliasuko duona. Tai sumuštinių duona, kepama su iš Rytų kilusiais „Khorasan“ rūšies kviečiais, trijų skonių fokačija su pomidorais, alyvuogėmis ir saulėgrąžomis bei duona su daržovėmis.  

Kasdien šviežia: kaip duona kepama moderniose kepyklose:

Bendradarbiavimas su garsiu virtuvės šefu kilstelėjo kokybės kartelę

Siekdama patenkinti kuo įvairesnį pirkėjų skonį, „Norfa“ bendradarbiauja su restorano šefu Deivydu Praspaliausku. Modernių technologijų gamybos įmonių ir virtuvės meistro partnerystė padėjo sukurti naujus gurmaniškus aukštos kokybės produktus – itališką duoną su priedais, duoną su daržovėmis, dešrą „Čorizo“, lėto virimo kiaulienos gaminius, ypatingai brandintą jautieną bei pasiūlyti „Nofos“ pirkėjams aukščiausios kokybės pieno produktų liniją „Piemenėlis Excelence“.

Deivydo Praspaliausko receptai / Luko Balandžio nuotr.

Logistika, garantuojanti šviežumą

„Norfos“ tinklo parduotuvėse moderniausi ir išmanūs rūšiavimo bei logistikos sprendimai suteikia klientams išskirtinę galimybę rinktis tik šviežiausius produktus. Vaisius bei daržoves, kaip ir kitus visus greitai gendančius produktus, darbuotojai atveža kiekvieną dieną. Taigi jie kiekvieną dieną yra papildomi, o sandėlyje nėra jokių likučių.

Jau kelerius metus Kėdainiuose esančiuose prekybos tinklo „Norfa“ sandėliuose veikianti inovatyvi vokiška prekių rūšiavimo įranga leidžia taupyti darbuotojų laiką bei resursus. Daugiau nei 4 mln. eurų kainavę rūšiavimo konvejeriai yra patys moderniausi Baltijos šalyse ir padeda prekes į parduotuves pristatyti daug greičiau. Tai ypač aktualu trumpo galiojimo maisto produktams.

Į modernius įrengimus investuojantis verslininkas D.Dundulis: svarbiausia – produktų kokybė:

Trumpiausias kiaulienos kelias nuo ūkio iki stalo

Šilalės rajone esančioje „Norfos“ mėsinėje dūzgia pačių naujausių technologijų įrenginiai, kokių nepamatysite niekur kitur Lietuvoje. Per mėnesį čia paskerdžiama 16–18 tūkst. kiaulių. 

Šiuo metu joje vykdomos didžiulės statybos bei pradedama montuoti nauja įranga, dar labiau išplėsianti įmonės pajėgumus. „Norfos“  vitrinose pirkėjai gali įsigyti šviežiausią įmanomą kiaulieną, čia ji patenka per 24 val. nuo paskerdimo.

„Norfa“ į mėsinę investuoja 7 mln. eurų: moderni įranga leis dar labiau padidinti gamybos apimtis:

Platus mėsos gaminių asortimentas

„Norfos“ mėsinės gaminių asortimentas patenkina net pačius išrankiausius. Kaimiško tipo sūdyti bei rūkyti lašinukai, rūkytos bei vytintos dešros, dešrelės, gurmaniški gaminiai – vytinti bei rūkyti kumpiai. Pastaraisiais metais vis daugiau pateikiama pikantiškų naujienų – pelėsinių dešrų, džiovintos mėsytės, įvairių vyniotinių. Paskutinė naujiena – lėto virimo gaminiai, sukurti bendradarbiaujant su restorano šefu Deivydu Praspaliausku.

Gurmaniški „Rivonos“ mėsos gaminiai tiks ir ant šventinio stalo, ir dovanoms:

Pieno produktai – iš aukščiausios kokybės pieno

„Rivonos“ pieninė Alytuje veikia jau 15 metų. Joje gaminamos produkcijos diapazonas labai platus – nuo pieno, kefyro, varškės, grietinės, sūrio iki ledų. 

Per dieną čia dabar perdirbama apie 120 tonų žaliavinio pieno. Pieninėje gaminama apie 100 produktų rūšių. Beveik viskas daroma pagal užsakymą, t.y.: ryte gaunamas užsakymas ir iki pietų yra išpilstoma į pakuotes, kraunama į mašinas ir vežama į centrinius sandėlius Kėdainiuose. Iš ten kitą rytą produktai patenka į parduotuves, tad likučių sandėliuose praktiškai nelieka, o pirkėjus pasiekia tik šviežiausia produkcija.

Gardžios „Piemenėlio“ pieno produktų naujovės kasdieniam stalui – su šefo rekomendacija:

Uogienės ir agurkai – kaip pas močiutę ir sriubos skubantiems

„Rivonos“ konservų ceche Alytuje verdamos uogienės, džemai, konservuojamos ir marinuojamos daržovės, gaminamos konservuotos sriubos bei padažai. Vasarą čia konservuojami agurkai, pomidorai ir rūgštynės, verdamos uogienės, o nuo rudens iki pavasario prasideda kitas gamybos etapas: konservuojamos Lietuvoje užaugintos daržovės, daugiausia perdirbama burokėlių, taip pat pievagrybių ir kitų daržovių. 

„Rivonos“ konservų fabriko produkcija (45 nuotr.)
+39