Netradiciniai skanėstai su šokoladu!

Meilė šokoladui / Vida Press nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-07-24 17:00
Nustebinkite namiškius nedideliu, bet labai stilingu šokoladiniu kąsneliu. Jie tokie dailūs, kad neįmanoma atsispirti pagundai tokius pasigaminti.

Obuolių griežinėliai šokolade

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 didelių gražių saldžių obuolių, 120 g juodojo šokolado, apelsino, 2 šaukštų rudojo cukraus, pagal skonį cinamono, citrinos sulčių, šlakelio romo.

  • Apelsiną gerai nuplaukite tekančiu vandeniu, galite kelis kartus nuplikyti verdančiu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
  • Obuolius nulupkite ir, išskobę vidų, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite romo, apelsino ir citrinos sulčių bei cukraus mišiniu ir džiovinkite nekarštoje orkaitėje pravėrę dureles, kol išdžius.
  • Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, suberkite cinamoną ir išmaišykite.
  • Obuolių griežinėlius iki pusės pamerkite į dar šiltą šokoladą, atsargiai išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ir trumpam padėkite į šaldytuvą.

Šokoladiniai saldainiai su glajumi

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 400 g karčiojo šokolado (70 proc. kakavos), 100 ml riebios grietinėlės, stiklinės maltų migdolų, šaukštelio malto gvazdikėlio, 2 šaukštelių cinamono, žiupsnelio malto muskato, šaukšto miltelinio cukraus.

Šokolado sluoksniui: 200 g juodojo šokolado su apelsinais, šlakelio grietinėlės.

  • Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
  • Suberkite maltą muskatą, cinamoną, gvazdikėlį ir miltelinį cukrų. Gerai išmaišykite.
  • Grietinėlę pašildykite, supilkite į šokoladą, išmaišykite ir sužerkite migdolų riešutus.
  • Iš pravėsusios masės drėgnomis rankomis formuokite plokščius saldainiukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
  • Juodąjį šokoladą su apelsinais sulaužykite, ištirpinkite virš garų, sumaišykite su šlakeliu grietinėlės ir apliekite dar šiltus saldainius.
  • Kai atvės, papuoškite įvairiaspalvėmis glajaus juostelėmis (jį lengvai pasigaminsite iš miltelinio cukraus, citrinos sulčių ir pasirinktos spalvos maistinių dažų arba trintų natūralių uogų).

Baltojo šokolado saldainiai su imbierais ir kakaviniu glaistu

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 200 g baltojo šokolado, 2 šaukštų sutirštinto pieno be cukraus, 2 šaukštų sviesto, stiklinės maltų riešutų, 10 cukruotų imbierų gabaliukų.

Kakaviniam glaistui: 100 g juodojo šokolado, kelių šaukštų pieno, šaukšto sviesto, žiupsnelio cinamono.

  • Imbierų gabaliukus smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite ir suberkite į dubenį.
  • Karšto vandens vonelėje nuolat maišydami ištirpinkite baltąjį šokoladą, sviestą ir sutirštintą pieną. Sudėkite maltus riešutus ir smulkintus imbierų gabaliukus, labai gerai išmaišykite.
  • Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, į kiekvieną įsmeikite po medinį pagaliuką, išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje didelėje lėkštėje arba skardoje, kad šiek tiek apdžiūtų.
  • Paruoškite kakavinį glaistą: juodąjį šokoladą sulaužykite kubeliais, sumeskite į karščiui atsparų dubenį ir išlydykite vonelėje virš garų.
  • Pamažėle supilkite pieną, įmaišykite sviestą, galiausiai suberkite cinamoną. Gerai išsukę, į karštą glaistą panardinkite saldainius ir palikite per naktį išdžiūti.
  • Dekoruokite baltu glaistu.

Slyvomis ir šokoladu įdaryti obuoliai

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 4 nedidelių obuolių, 100 g įvairių riešutų, 50 g džiovintų spanguolių, 50 g rudojo cukraus, 1–2 šaukštų citrinos sulčių, 10 džiovintų slyvų, 70 g juodojo šokolado, šaukšto romo, 2 šaukštų cukraus.

  • Obuolius nuplaukite ir, nupjovę viršūnėles, pašalinkite sėklalizdžius. Dalį minkštimo išskobkite ir susmulkinkite.
  • Slyvas nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą su šlakeliu vandens.
  • Vis maišydami užvirkite, suberkite cukrų ir kaitinkite retkarčiais pamaišydami ant vidutinės ugnies, kol ištirps.
  • Suberkite tarkuotą šokoladą, smulkintus obuolius, supilkite romą ir gerai išmaišykite.
  • Kai šokoladas ištirps, nukelkite puodelį ir palikite aušti maždaug 10 minučių.
  • Spanguoles sumaišykite su citrinos sultimis ir palikite mirkti 15–20 min.
  • Riešutus susmulkinkite, sumaišykite su spanguolėmis ir cukrumi.
  • Į obuolius krėskite slyvų ir šokolado džemo, užberkite po truputį spanguolių, riešutų masės ir išdėlioję kepimo skardoje, užvožkite nupjautas kepurėles.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  • Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi.

Triufeliai su vafliais

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 300 g juodojo šokolado, stiklinės plakamosios grietinėlės, po šaukštą brendžio ir maltų riešutų, žiupsnelio druskos, 2 šaukštų vaflių trupinių.

Apvolioti: 150 ml cukraus, 2,5 šaukšto pieno, 2 šaukštų nesaldžios kakavos, 30 g sviesto, 3–4 vaflių lakštai.

  • Paruoškite triufelių masę: grietinėlę pakaitinkite ant vidutinės ugnies, bet neužvirkite. Nukaitę puodelį, sumeskite mažais gabalėliais laužytą šokoladą ir maišykite, kol ištirps.
  • Įpilkite brendžio, suberkite druską, riešutus ir gerai išmaišę padėkite į šaldytuvą.
  • Kai masė atvės ir pradės tirštėti, dar kartą išsukite ir įmaišykite smulkintus vaflius.
  • Indą laikykite šaldytuve, iki masė sustings ir iš jos galėsite suformuoti rutuliukus.
  • Paruoškite glajų: puode ant mažos ugnies pakaitinkite cukrų, sviestą, pieną ir kakavą, kol ištirps cukrus. Nukaitę, palikite atvėsti.
  • Rutuliukus po vieną merkite į glajų, apvoliokite vaflių trupiniuose.
  • Sudėję į didelę lėkštę, leiskite pradžiūti ir patiekite.
{recipe|4121}{recipe|4135}{recipe|4178}{recipe|4582}{recipe|4458}{recipe|4723}{recipe|4765}{recipe|4837}{recipe|4847}{recipe|5059}{recipe|5093}{recipe|5221}{recipe|5279}{recipe|5295}{recipe|5404}{recipe|5550}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai