Netikėtas maisto ruošimo būdas žaibo greičiu populiarėja visame pasaulyje

Kepta lašiša. / Fotolia nuotr.
Kepta lašiša. / Fotolia nuotr.
2017-11-21 15:00
AA

Esame įpratę maistą ruošti tradiciškai: kepti, virti, troškinti... Pasirodo, yra itin netradicinių gaminimo būdų, pavyzdžiui, gaminti indaplovėje.

Indaplovė veikia panašiai kaip garinė orkaitė, todėl taip ruošiamas maistas itin palankiai vertinamas – jis troškinasi lėtai neaukštoje temperatūroje.

Nustebote? Maisto ruošimas indaplovėje populiarėja žaibo greičiu visame pasaulyje. Kaip viskas atrodo realiai? Paruošiate gaminamo patiekalo sudedamąsias dalis, sudedate jas į vakuuminį maišelį ar hermetišką indelį, kad indaplovei skirtos plovimo medžiagos ar ant indų esantys nešvarumai nepatektų ant maisto, ir įjungiate įprastą programą. Beje, virtuvės šefai siūlo naudoti ir įprastus stiklainius, tik svarbu, kad jie būtų sandariai uždaryti. Viskas – belieka laukti.

Indaplovė veikia panašiai kaip garinė orkaitė, todėl taip ruošiamas maistas itin palankiai vertinamas – jis troškinasi lėtai neaukštoje temperatūroje. Be to, vienu šūviu nušaunami du zuikiai – išplaunami indai ir pagaminamas patiekalas.

Ką galima tokiu būdu ruošti? Daug ką: žuvį, mėsą, daržovių ar kruopų troškinius, kiaušinius, net lazaniją ar, pavyzdžiui, obuolių pyragą.

Išbandykite!

Vištiena su daržovėmis

Nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną sudėkite į 0,5 l stiklainį, berkite smulkintų mėgstamų daržovių, pvz., morkų, porų, bulvių, tinkamų prieskonių, įpilkite stiklinę grietinėlės ir tiek vandens, kad semtų mėsą apie du centimetrus. Sandariai užsukite, kiškite į indaplovę ir laukite.

Lašiša

Gabalėlį lašišos filė įtrinkite druska, pipirais, pabarstykite šviežių krapų ir apšlakstykite citrinos sultimis. Žuvį labai sandariai suvyniokite į kelis folijos lakštus (jei paspaudus eina oras, pervyniokite iš naujo). Guldykite paruoštą lašišą į viršutinį indaplovės stalčių ir įjunkite įprastą plovimo programą. Žuvį galima ruošti ir stiklainyje.

Virti kiaušiniai

Įmuškite kiaušinį į nedidelį stiklainį, įpilkite iki indelio viršaus verdančio vandens ir gerai užsukite. Kiškite į indaplovę. Kiaušinio baltymas bus kietas, o trynys minkštas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ar tikrai žinote, kiek galioja maisto produktai?