Ne tik su majonezu: penki kiaušinių pagardai, kurie maloniai nustebins

Margučiai / Pagardai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Žmonės
AA

Esame įpratę virtus kiaušinius valgyti su tradiciniu majonezu arba majonezo ir krienų padažu. Tačiau yra kur kas daugiau pagardų, puikiai derančių prie šio produkto.

Pateikiame penkis pagardų receptus, kurie pagrindiniam Velykų maistui – margučiams – suteiks naujų skonių paletę.

Išbandykite patys ir nustebinkite naujais skoniais Velykų švęsti susirinkusius artimuosius bei svečius!

Ančiuvių su žolelėmis

Sutrinkite smulkintuvu 50 g petražolių, 100 ml alyvuogių aliejaus, 3 šaukštus kaparėlių, 3 ančiuvius, šaukštą baltojo vyno acto, šaukštą citrinos sulčių, 2 skilteles česnako
ir 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės.

Jei padažas atrodo tirštokas, įpilkite dar aliejaus.

Ančiuvių padažas su žolelėmis / Shutterstock nuotr.

Avokadų pagardas 

Smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės gerai prinokusį avokadą, 4 šaukštelius citrinos sulčių ir 1/3 puodelio karšto vandens. Tada įpilkite 4 šaukštelius alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos bei šviežiai maltų juodųjų pipirų ir dar kartą išsukite.

Avokadų pagardas  / Shutterstock nuotr.

Aštrus pomidorų pagardas 

Sutrinkite smulkintuvu 200 g konservuotų pomidorų be odelių, išvalytą ir sukapotą Chalapos aitriąją papriką, 0,5 šaukštelio česnakų miltelių, 0,5 šaukštelio alyvuogių aliejaus, 0,5 šaukštelio džiovintų arba šviežių raudonėlių ir žiupsnelį druskos.

Aštrus pomidorų pagardas  / Shutterstock nuotr.

Medaus pagardas

120 g trupinto ožkų pieno sūrio sutrinkite iki vientisos masės su 4 šaukštais majonezo, 2 šaukšteliais šviesaus medaus ir šaukštu balzaminio acto.

Medaus pagardas / Shutterstock nuotr.

Jogurto pagardas 

Keturis šaukštus natūralaus jogurto be priedų sumaišykite su viena smulkiai kapota arba
išspausta česnako skiltele, žiupsneliu druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus ir šaukšteliu citrinos sulčių. Labai gerai išsukite.

Jogurto pagardas  / Shutterstock nuotr.

Patarimas

Pagardus galima tiesiog patiekti ant šventinio stalo dailiose padažinėse šalia margučių arba pasinaudoti puikia idėja: išdėlioti lėkštėse kietai virtų kiaušinių puseles ir jas apšlakstyti pasirinktu padažu.

Skaitykite daugiau