Naujo restorano savininkų sumanymai stebino ir žavėjo žinomus svečius

Vilniaus vyninėje-restorane „Habit“ surengtos degustacijos akimirkos / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Vilniaus vyninėje-restorane „Habit“ surengtos degustacijos akimirkos / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-07-12 20:02
AA

Vertinantys ir besidomintys maistu Vilniuje įkurtą vyninę-restoraną „Habit“ atrado dar pavasarį, o dabar savininkai,  Lietuvoje ketverius metus gyvenantys maskviečiai Svetlana ir Anton Vaganov, svečius pakvietė į patiekalų degustaciją.

Ją lydėjo someljė Vitalijaus Salagubo, dirbančio prestižiniame Londono viešbutyje „The Dorchester“, parinktas vynas iš skirtingų pasaulio regionų.

Kurti netradicinį restorano meniu padėjo virtuvės šefas Dima Markovas, dirbęs Londono restoranuose, turinčiuose „Michelin“ žvaigždutes.

Buvo pasiūlyta tapas fusion užkandžių. Šis apibūdinimas kilo, kai vyno sklidina taurė buvo uždengiama užkandžiu - tapas.

Maisto ir gėrimų degustacijoje šventiškumo įspūdį stiprino floristo Manto Petruškevičiaus - „Flower Couture by Mantas Petruskevicius dekoras ir didžėjaus grojama moderni lounge stiliaus muzika.

Istoriniame pastate įsikūrusio restorano-vyninės „Habit“ valgiaraštį sudaro multikultūrinė virtuvė (Fusion Cuisine), kai vienoje lėkštėje maišomos skirtingų šalių kulinarinės tradicijos, įkvėptos didžiųjų miestų. Čia daugiausia - europietiškos ir azijietiškos virtuvės valgių derinių.

Nuo pat atidarymo pradžios pagrindiniu „Habit“ virtuvės šefu dirba Sergejus Bondarev, karjerą prieš 13 metų pradėjęs garsių Lietuvos viešbučių restoranuose, vėliau ją tęsė Skandinavijoje - Sergejus didelę patirtį įgijo dirbdamas viename geriausių Norvegijos viešbučių „Strand Hotel Fevik“ restorane. Jis savamokslis konditerijoje - gamina desertus, kepinius ir nuostabaus skonio firminę „Habit“ focaccia.

Didelis dėmesys restorane skiriamas ir vyno kortai: daugiausia vynų čia atgabenami iš Londono. „Habit“ restorano savininkai pirmieji šalyje įrengė vyno automatą, iš kurio lankytojai vynus gali piltis patys ir juos skanauti vietoje ar išsinešti.

Lankytojus užsukti traukia ir urbanistinio stiliaus, bet nenuobodus, gal net kiek provokuojantis, šio restorano interjeras, todėl kiekvienas apsilankęs čia jaučiasi laisvai ir neįpareigojančiai. Lankantis „Habit“ įspūdis toks, tarsi vieši Niujorko lofte: restoranas įrengtas per du aukštus, o ant stogo neseniai atidaryta terasa džiugina vaizdu - lankytojai žvelgia į Žemaitės parkelį ir šurmuliuojantį Gedimino prospektą. Stebina ir žaismingas stalo serviravimas: įrankiai čia patiekiami ne ant stalo, o stalo šone esančiuose nedideliuose stalčiukuose.

„Habit“ sostinėje garsėja ne tik įprastais pusryčiais, bet ir savaitgalio brunchais, per kuriuos lankytojams siūlomi ir sveikuolių pamėgti valgiai.

Netradicinio mąstymo restorano savininkai pavadinimą „Habit“ pasirinko irgi ne šiaip sau: angliškai žodis „habit“ reiškia „įprotį“. Nepriekaištingu aptarnavimu ir maisto kokybe čia užsukti viliojantys Svetlana ir Anton Vaganov tikisi, kad vilniečiai ir miesto svečiai lankymąsi šiame restorane pavers kone kasdieniu įpročiu ir nebijos eksperimentuoti.

Vilniaus vyninėje-restorane „Habit“ surengta degustacija (65 nuotr.)
+59