Naujame restorane mėsos skanavę Deivis ir Renata Norvilai: „Vegetarizmo mada mums tik į naudą“

Deividas ir Renata Norvilai / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Deividas ir Renata Norvilai / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2015-12-08 19:59
AA

Antradienio vakarą Vilniuje, Neries krantinėje, atidarytas naujasis virtuvės šefo Liutauro Čepracko restoranas „Meat Steak House“. Vien restorano pavadinimas išduoda, kad naujos vietos vizitinė kortelė – kepsniai ir kiti mėsos patiekalai. Jų paskanauti atidarymo proga susirinko garsūs virtuvės šefo draugai ir bičiuliai.

O bičiulių L.Čeprackas turi daug. Renginio nepraleido Vytenis Pauliukaitis, Eugenijus Skerstonas, Jogaila Morkūnas ir Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, Aidas Puklevičius, Lolita Bytautaitė, Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, Neda Malūnavičiūtė, Benediktas Vanagas ir kiti.

Kiekvieną jų šefas pasitiko asmeniškai, priėmė draugų sveikinimus ir dalijosi įspūdžiais, kaip gimė naujasis restoranas.

Eugenijus Skerstonas, Liutauras Čeprackas ir Vytenis Pauliukaitis / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Renginio metu nepriekaištingai patiektų mėsos patiekalų noriai ragavo ir Deivis bei Renata Norvilai. Žmonės.lt pora pasakojo mėsą valgantys itin dažnai – ant valgomojo stalo ją patiekia kone kasdien.

„Aš mėsą valgau kasdien, tikrai. Bent jau vištieną“, – kalbėjo R.Norvilė.

D.Norvilas žmoną papildė: „Pagrindinė mūsų mėsa iki šiol būdavo žvėriena. Parduotuvėje tikrai tik vištieną pirkdavome... Tačiau vienos laidos metu L.Čeprackas mus sugėdino – sakė, kad reikia valgyti normalią mėsą. Supratau, kad normali mėsa – būtent jautiena. Taigi savaitgalį kaip tik viešėjome ūkyje, kur domėjomės šia mėsa, jos brandinimu, ir net nusipirkome. Pradėsim valgyti normalią mėsą, kaip ir liepė šefas.“

Tiesa, Norvilai reguliariai paskanauja ir pas kitus ant stalo rečiau atsiduriančios mėsos – stirnienos, šernienos, mat Deivis retsykiais išeina į mišką medžioti.

Eugenijus Skerstonas, Liutauras Čeprackas ir Vytenis Pauliukaitis / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

„Tačiau to neafišuoju. Retai medžioju... Bet medžioklėje yra vienas geras dalykas – jei medžioji su kompanija, gali metus nieko nesumedžioti, o kitam pasiseks ir tu irgi visada gausi mėsos. Taigi aš dažnai nepasiimu šovinių ir panašiai – tada sėdžiu, pafotografuoju, pafilmuoju“, – pasakojo D.Norvilas.

Paklausti apie neseniai paskelbtus mokslinių tyrimų rezultatus, teigiančius, kad raudona mėsa didina riziką susirgti vėžiu, Norvilai tik numoja ranka: na negi imsi bijoti ir dėl to skanaus kąsnio atsisakysi?

„Nuolat būna naujų žinių, tai apie mėsą, tai apie pieną, sūrį. Praleidžiame tai pro ausis“, – sakė Renata.

Tuo tarpu Deivis pažvelgė dar kritiškiau: „Pirmiausia buvo kempinligė – apie jautieną. Jos kažkas ėmė valgyti mažiau. Tada atsirado paukščių gripas. Taigi palikime šone paukštieną... Tada kiaulienos eilė, nes kiaulių maras, – ją irgi reikia palikti šone, nevalgyti. Tiesą sakant, man toks įspūdis, kad čia kažkas specialiai daroma. Pažvelkite į mūsų protėvius... Mėsą valgė, buvo sveiki, dantis visus turėjo, sugebėdavo išgyventi.“

O kaip Norvilai vertina populiarėjančią vegetarizmo madą? „Mums augantis vegetarų skaičius tik į naudą! Tada mums mėsos bus daugiau, ji bus pigesnė, – juokėsi D.Norvilas. – Iš tiesų aš nei už, nei prieš. Žmonės turi daryti taip, kaip jiems geriausia. Tačiau apie vegetarus visad sakau viena – jie nevalgo gyvūnų, tiesiog suvalgo gyvūnų maistą.“

Liutauro Čepracko restorato „MEAT Steak House“ atidarymas (39 nuotr.)
+33

Apie restoraną

„Kad rytoj būtų ne blogiau nei buvo vakar, mūsų restoranas bręsta kaip gera jautiena“, – tokiu šūkiu vadovaujasi naujo restorano „Meat Steak House“ kūrėjai. Tarp jų – ir garsusis virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, kuris jau seniai svajojo atidaryti rojų tikros, geros mėsos gerbėjams.

Liutauras Čeprackas modernų, septyniasdešimties vietų mėsos restoraną įkurdino už Mindaugo tilto, visai šalia senųjų Vilniaus sporto rūmų, Juozapavičiaus gatvėje. „Tai bus mėsos namai ir viskas tuo pasakyta, – nukerta žinomas šefas. – Visada norėjau prisidėti prie tokio restorano“. 

Mėsos restorano Liutauras tikina neįsivaizduojantis be mėsos brandinimo kameros ir natūralia ugnimi kūrenamos uždaros krosnies.   Kulinariniais sugebėjimais garsėjantis šefas tikina, kad prisilietimų prie gero mėsos gabalo reikia kuo mažiau. 

Eugenijus Skerstonas, Liutauras Čeprackas ir Vytenis Pauliukaitis / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

„Mėsos namai diktuoja savas taisykles ir jų būtina laikytis. Svarbiausias patiekalas mūsų restorane bus mėsa“, – sako ir priduria, kad nors lietuviai ir yra mėsėdžių tauta, jautienos kol kas valgyti dar neįprato. 

Mėsos gerbėjams čia bus siūloma daugiausia jautiena, tačiau ragauti bus galima ir ant kedro lentelių keptos antienos bei iš Naujosios Zelandijos atkeliavusios avienos.

Dieną verslo pietus siūlantis „Meat Steak House“ restoranas vakarais pakeis rūbą. „Vakare būsime kitokie, labiau iškilmingi“, – sako Liutauras, pats sukūręs restorano koncepciją, parinkęs baldus. Interjero idėjas virtuvės šefui įgyvendinti padėjo mama, interjero dizainerė Irma Žukienė.