Natūraliai saldu: žemės riešutų chalvos sausainiai

Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2018-08-11 12:40
Šie sausainiai privalo būti ypač maži, nes jie ne tik skanūs, bet ir labai sotūs. Smagu ir įmanoma juos gaminti su mažais vaikais, kurie visada įsitraukia, kai mama sausainius pradeda svaidyti į kepimo skardą.

Iškepti 16 sausainių jums reikės:

Sausainiams

250 g žemės riešutų sviesto

60 g Demerara cukraus

1 kiaušinio

Pertepimui

50 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)

Žemės riešutų chalvos sausainiai
Žemės riešutų chalvos sausainiai

Gaminimo eiga:

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.

2. Į vidutinio dydžio dubenį sudedame visus ingredientus ir gerai išmaišome – tešla paruošta.

3. Iš sausainių tešlos tarp delnų formuojame nedidelius rutuliukus (~ 10 g) ir sviedžiame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Sviesdami ne tik išliesime per dieną susikaupusias emocijas, bet ir užtikrinsime, kad iškepusių sausainių paviršius bus lygus, tad galėsime juos nesunkiai sulipinti.

4. Kepame 10–12 minučių. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti.

5. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Sulipiname sausainių puseles. Laikome kambario temperatūroje sandarioje dėžutėje. Rekomenduojame suvartoti per 3 dienas.

Naujas šiuolaikinių desertų standartas – natūralūs ir stebinančiai skanūs!

Knygos „Natūraliai saldu“ autorės
Knygos „Natūraliai saldu“ autorės

Jei be desertų negalite gyventi, tačiau nesutinkate nuolaidžiauti subalansuotos mitybos principams – Feed My Sister sesės jus kviečia naujai pažvelgti į mums visiems gerai žinomą desertų pasaulį, jį atnaujinant įtraukiant natūralių ingredientų.

Debiutinėje knygoje „Natūraliai saldu“, Rūta ir Asta dalinasi jas nustebinusiais atradimais, kaip iš natūralių produktų sukurti tokius desertus, kurie ne tik tokie pat skanūs kaip įprasti, bet ir draugiški mūsų sveikatai.

Naujausi straipsniai