Mongoliško restorano atidaryme svečiai vaišinosi egzotiškais patiekalais – ragavo ir arklienos

Restorano atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Restorano atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2016-09-29 20:14
AA

Vilniuje duris atvėrė naujas mongoliškų patiekalų restoranas „InContro Hot Pot“. Pačiame sostinės centre įsikūrusi nauja vieta ketvirtadienio vakarą čia subūrė ir žinomus žmones.

Atidarymo vakarėlyje netrūko pramogų pasaulio garsenybių. Renginio nepraleido Anžela Adamovič, Ingrida Martinkėnaitė, Karolina Liukaitytė, Kristina Tarasevičiūtė, Inga ir Aivaras Stumbrai, Liucina Rimgailė, Vidmantė Martikonytė, Rūta Mackevičiūtė ir daugelis kitų.

Vakarėlio vakaro vedėja čia tapo Saulenė Chlevickaitė. Čia svečiam koncertavo „Rebelheart“.

Restorano atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Sėdę prie ilgo bendro stalo svečiai čia ragavo mongoliškos virtuvės patiekalų. Įdomu tai, kad kiekvienas stalas restorane turi įmontuotas indukcines virykles, todėl patiektas maistas čia visuomet būna karštas.

Kiekvienas iš svečių renginyje galėjo pasirinkti labiausiai patinkančio skonio sultinį, vėliau jiems buvo patiektos įvairios daržovės, grybai, rankų darbo makaronai, aviena, jautiena, o taip pat ir pagrindinis vakaro delikatesas – arkliena.

Restorano atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Daugelį klientų iš pradžių išgąsdina mintis, jog neva patiems reikės gamintis. Jokiu būdu – restorane nereikia stovėti prie viryklės. Skirtingai nei kitose vietose, vakarienė čia primena ritualą, kuomet maistu yra mėgaujamasi. Beje, meniu puikiai tinka ir savo figūrą itin prižiūrinčioms damoms – maistas yra nekaloringas, sveikas“, – pasakojo viena iš restorano įkūrėjų Rūta Bitvinskaitė.

Atidaryti tokio tipo maitinimo įstaigą jai kilo lankantis Mongolijoje, tuomet ją sužavėjo klajoklių šalyje populiarūs restoranai.

Mongoliško restorano atidarymo vakarėlis (46 nuotr.)
+40

Renginyje apsilankius I.Stumbrienė sako, jog savo mitybos raciono neįsivaizduoja be grūdėtos duonos ir mėsos – šiuos produktus valgo kasdien. „Man be mėsos darosi silpna, trūksta energijos, sunkiai susikaupiu darbui“, – Žmonės.lt sakė ji.

Renginyje ji susigundė paragauti ir lietuviams neįprastos mėsos. „Paragavau vien dėl smalsumo. Psichologiškai nebuvo sunku, o skonis man priminė jautieną. Nežinodama, ką valgiau, gal net neatskirčiau“, – pasakojo Inga.

Ji sako nesanti įvairių egzotiškų valgių mėgėja ir dažniau renkasi tradicinius patiekalus. „Bijau, kad nesureaguotų skrandis ir visi degustavimai nesibaigtų liūdnai. Svetimose šalyse turime taisyklę – niekada neragaujam nepažįstamų patiekalų. Valgome tai, ką puikiai žinome“, – kalbėjo ji.

Nepaisant to, Inga sako ragavusi ir varlių kojelių, ir bebro uodegos mėsos.

Restorano atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Mongoliškos virtuvės patiekalų skanavusi I.Martinkėnaitė daugiau nei pusę metų maitinosi tik vegetariškais patiekalais, tačiau, kaip pati sako, pasigedo maisto įvairovės, todėl retsykiais vėl valgo mėsą.

„Lietuvoje labai sunku būti vegetaru, tokiai mitybai reikia skirti daug laiko, o ir produktų pasirinkimas nėra didelis. Ilgą laiką valgiau daug grikių, tačiau pabodo“, – Žmonės.lt sakė ji.

Ingrida neatsispyrė pagundai paragauti ir arklienos. „Skonis? Tiesiog mėsa. Visai patiko. Nors paskutinius pusę metų nebelabai galiu jos valgyti, organizmas atprato, nebevirškina ir nebelabai norisi“, – kalbėjo Ingrida, į vakarėlį atvykusi su širdies draugu Mindaugu Urbonu.

Restorano atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Tačiau vakarėlyje buvo svečių, kurie nedrįso paragauti arklienos. Viena jų – A.Adamovič. Jau kone metus ji nevalgo mėsos, todėl nesusigundė ir šįkart.

„Daugelyje kavinių ir restoranų vegetarams siūloma gana mažai patiekalų. Tiesa, aš nevalgau tik mėsos, jūros gėrybes – labai mėgstu“, – sakė ji.

Anžela sako niekuomet nesistengianti perauklėti kitų, ji neįkalbinėja draugų ir bičiulių atsisakyti mėsos patiekalų. Savo raciono dainininkė neįsivaizduoja be sūrio, todėl jos šaldytuve, kaip pati sako, visuomet galima rasti jo kelių rūšių.

Restorano atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.