Mia į savo restoraną klientus vilioja įmantriu interjeru ir geriausių šefų meniu: „Būsime išskirtiniai“

Mia ir Nerijus Antanavičius / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Autorius: Viktorija Navickaitė
Publikuota: 2016-04-30 14:24
„Galima sakyti, kad tai buvo sena svajonė“, – Žmonės.lt sakė dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia, kuri penktadienį prisistatė kaip verslininkė: Druskininkuose atidarė savo restoraną „Pepe“.

Penktadienio vakaro Mia laukė nekantriai ir su jauduliu: ilgiau nei metus trukęs triūsas pasiekė finišo tiesiąją, ir naujasis jos restoranas atvėrė duris lankytojams.

Į atidarymo šventę Mia pakvietė visus, su kuo norėjo pasidalinti džiaugsmu: artimuosius, draugus, tarp kurių – ir garsenybės: muzikantas Aras Vėberis, grupės „69 danguje“ merginos, kiti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Svečius Mia sutiko pasiruošusi: atsakingai pasirūpino vaišėmis, gerą nuotaiką užtikrinti patikėjo didžėjui.

Žmonės.lt dainininkė pasakojo, kad atidaryti restoraną buvo sena jos svajonė, kuri pagaliau išsipildė. „Kaip ir daugumai žmonių, man taip pat jaunystėje teko dirbti padavėja. O Nerijus 15 metų dirbo su barais. Kažkada sėdėjome ir nusprendėme – mums reikia atidaryti restoraną. Mums ši sritis nėra naujiena“, – kalbėjo atlikėja.

Naująjį restoraną ji pavadino itališkai. „Pavadinimą rinkome ilgai ir atsakingai. O nusprendėme visai netikėtai – tiesiog ėmė ir kilo idėja. Išvertus iš italų kalbos „Pepe“ reiškia „pipiras“. Rodos, tai Nerijus sugalvojo. Bet abiems patiko, abu nusprendėme“, – paaiškino.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Realizuoti idėją Miai padėjo būrys profesionalų, restorano meniu ruošė patyrę virtuvės šefai.

„Tai žmonės, kurie savo darbą išmano labai gerai. Jie – geriausi Lietuvos šefai, – sako atlikėja. – Siūlysime europietišką maistą. Pas mus bus galima paragauti ir omarų, midijų, žuvų, kitų jūros gėrybių. Tikrai nebus picų... Pradžioje, kai tik sugalvojome imtis verslo, galvojome atidaryti mažą restoranėlį. Tačiau kai patalpas apstatėme baldais pasirodė, kad aplinka bus visai kitokia nei galvojome. Ji taip įpareigojo, kad dar šią savaitę buvome priversti keisti meniu. Tai aplinka pradėjo diktuoti savo.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Kodėl naują restoraną ji atidarė Druskininkuose, o ne sostinėje, kur pati gyvena?

„Vilniuje ilgai ieškojome vietos, kur galėtume tą padaryti, – gal metus... Norėjome rasti tokią, kurioje iškart pajaustume – tinka, patinka, norime čia dirbti. Druskininkus mums pasiūlė netikėtai. Nuvažiavę ten iškart supratome, kad ši vieta tinka. Vos ne tą pačią dieną pasirašėme reikiamus dokumentus“, – sakė Mia.

Konkurencijos kurorte ji nebijo: „Mes būsime išskirtiniai. Jau vien interjeru... Daugiau tokios vietos Druskininkuose tikrai nėra. Mūsų tikslas, kad žmogus ateitų ne tik pavalgyti, bet ir pailsėti.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Tiesa, restoraną ji atidarė kiek vėliau nei planavo.

„Labai sunku nuspėti datą, kada restoranas bus atidarytas. Atrodo, planuoji, kaip bus, o tada kas nors pakiša koją. Anksčiau šioje vietoje buvo ne vienas restoranas. Mes norėjome viską pakeisti iš pagrindų... Visą interjerą, visas plyteles. Tai užtruko.

Atrodė, kad viską padarysime greitai, bet buvo tokių momentų, kada darbininkai pamiršdavo ateiti į darbą... Atidaryti restoraną nėra taip paprasta kaip įsivaizdavome. Spragtelti pirštais negana. Tačiau naudinga atidarymo datą nuspręsti iš anksto – kitaip prie statybų darbų galima sėdėti labai ilgai“, – sakė ji.

Baigdama pokalbį su Žmonės.lt Mia šypsosi: „Dabar Druskininkų gyventojai mane sutinka kasdien. Su kai kuriais jau ir sveikinamės – kaip su pažįstamais! Man tai mielas miestas. Žmonės labai geranoriški, paslaugūs, su šypsenomis. Smagu. Ten visad važiuoju su malonumu.“

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai