Mažos šefo gudrybės, ką ir kaip gaminti su brendžiu. 2 receptai

Virtuvės šefas Marcas d'Erceville.
Virtuvės šefas Marcas d'Erceville.
Šaltinis: Ji24.lt
2015-04-23 17:21
AA

Norite paruošti ką nors ypatingo svečiams? Pagaminkite patiekalus su brendžiu! Slaptas ingredientas, apie kurį žinome taip mažai, kepsniui ar desertui gali suteikti ypatingą karamelinį skonį ir aromatą.

Tik nepamirškite laikytis kelių paprastų taisyklių, kuriomis dalijasi šios srities ekspertas, restorano „Le Butcher“ ir kulinarijos studijos „Čiop Čiop“ šefas prancūzas Marcas d’Erceville. Savo patirtį kaupęs „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, kulinaras sako, kad brendis ne veltui prancūzų virtuvėje naudojamas daugiau nei 150 metų ir siūlo šį gėrimą išmėginti patiekaluose ir mums.

Tebūnie ugnis. Dažniausiai brendis virtuvėje naudojamas flambiravimui. Prancūziškai „flamber“ reiškia liepsnoti, o gaminant atrodo taip: maistą apipilate nedideliu brendžio kiekiu ir uždegate. Kaitinamas alkoholis garuoja, tad patiekale galiausiai lieka tik tai, kas reikalingiausia, t. y. brendžio skonis ir karamelizuotas jo cukrus.

Taip pat skaitykite: Sužinokite, kodėl kartais norisi mėsos arba saldumynų

Atidžiai skaitykite receptą. Matematinis tikslumas virtuvėje dažnai turi lemiamą reikšmę – jei alkoholio ruošdami patiekalą padauginsite, jis taps tiesiog… nevalgomas, per rūgštus ir per kartus.

Atsargiai su šiltais desertais! Ypač dažna klaida, kai brendžio įpilama į šiltą desertą – tada patiekalas tampa kartokas. Paprastai alkoholis naudojamas arba jį kaitinant ir garinant, arba gaminant šaltus desertus. Kiekviena prancūzė pritars – geriausiai brendis dera su šokolado gaminiais.

Paprastai alkoholis naudojamas arba jį kaitinant ir garinant, arba gaminant šaltus desertus. 

Odė padažui. Padažuose gerai atsiskleidžia degintos karamelės poskonis, kurį kaitintas brendis ir suteikia, todėl ypač rekomenduočiau išbandyti padažus su šiuo gėrimu.

Beje, šefai ruošdami padažą su brendžiu, įpila į jį šiek tiek gaminamos mėsos sulčių.

Marinavimui – tik vynas. Daugelis jau įprato, ruošdami mėsos patiekalus, juos marinuoti vyne ar aluje. Tačiau brendis – visai kitos kategorijos gėrimas, todėl jame mėsos marinuoti nepatartina – geriau brendį naudokite padažui.

Taip pat skaitykite: 15 naudingų šokolado savybių: užkerta kelią strijoms, išvaiko stresą

Promilės – taurėje, ne lėkštėje. Ar virtuvėje naudojant brendį reikėtų baimintis dėl promilių? Nuo tokio mažo kiekio tikrai neapsvaigsite, be to, kaitinant brendį alkoholis išgaruoja. Nekeptuose desertuose gėrimas turėtų būti naudojamas tik kaip prieskonis, t. y. labai mažais kiekiais – turėtumėte justi tik aromatą, o ne brendžio skonį ar stiprumą.

Pasiryžusiems išbandyti brendį savo virtuvėje, šefas Marcas d’Erceville rekomenduoja ypatingą vėžių sriubos ir šokoladinio fondanto receptą. 

{recipe|4677}
{recipe|4678}
Temos: