Marijos sandėliuko receptas: OU EM DŽY – karamelizuotų svogūnų tartas su bri, slyvomis ir migdolais

Marija Živajevaitė siūlo išsikepti Karamelizuotų svogūnų tartą su bri, slyvomis ir migdolais  / Asmeninio albumo nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-08-05 08:22
Gargžduose gyvenančiai tinklaraštininkei Marijai Šliuožaitei – 15 metų. Tačiau kad ir kokią nuostabią močiutę ji turėtų, šeimyna laukia Marijos kulinarinių kūrinių. Nuo pat mažens ji atidi menkiausioms detalėms, kvapams – ji lyg pačių nuostabiausių animacinių filmų apie kulinariją herojė, pavyzdžiui, „La troškinys“.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

OU EM DŽY! Prieš jūsų akis – karamelizuotų svogūnų tartas su bri, slyvomis ir migdolais. Žinau žinau, aš kiekvieną savo receptą liaupsinu, bet šitas yra da best of da best! Net mama, žinodama, kad ypatingai nemėgstu dukart gaminti tą patį dalyką, užsiprašė šito šedevro gimtadieniui.

Karamelizuotų svogūnų tartas su bri, slyvomis ir migdolais

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Reikės:

170g sluoksniuotos tešlos

2 svogūnų

1/2 a.š. rudojo cukraus

1 v.š. balzaminio acto

žiupsnio druskos

1/2 v.š. aliejaus

7 g sviesto

60 g bri ar kamambero

1 slyvos

25g migdolų

saujelės gražgarsčių

šlakelio citrinos sulčių

Aitraus medaus padažui:

3/4 v.š. medaus

1 v.š. vandens

1/3 a.š. maltos aitriosios paprikos

Gaminame:

1. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, į keptuvę pilame aliejaus ir sviesto, suberiame svogūnus ir lėtai kepiname. Svogūnai turi pageltonuoti ir visiškai suminkštėti (tam prireiks ~12min). Beriame cukrų ir dar kaitiname, kol svogūnai karamelizuosis. Galiausiai supilame actą ir dar pakepiname. Pasūdome.

2. Tešlos lakštus iškočiojame. Apvalią kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, klojame tešlą. Viduriuką subadome šakute. Ant tešlos dar patiesiame kepimo popieriaus ir užpilame grikių ar pupų, kad prispaustų.

3. Šauname į iki 220°C įkaitintą orkaitę 10 min. kilti.

4. Traukiame iš orkaitės, nuimame grikius ir kepimo popierių nuo viršaus, klojame svogūnus, ant jų – pjaustytus sūrio gabaliukus. Šauname atgal į orkaitę kepti 7-9 min., kol sūris išsilydys.

5. Migdolus paskrudiname keptuvėje ir peiliu stambiai sukapojame.

6. Supjaustome slyvą.

7. Sudedame padažo ingredientus į indelį ir pašildome mikrobangų krosnelėje.

8. Gražgarstes pašlakstome citrinos sultimis.

10. Ištraukiame pyragą iš orkaitės, dedame supjaustytą slyvą, gražgarstes ir viską pašlakstome aitraus medaus padažu.

Daugiau Marijos receptų: https://www.facebook.com/MarijosSandeliukas/?fref=ts

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai