Marijos sandėliuko receptas: gardėsis įnoringam smaguriui, kuris nemėgsta uogų ir vaisių

Marija Živajevaitė ir brolį nustebinęs jos gamintas šokoladinis varškės gardėsis / Marijos Živajevaitės nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-10-28 08:46
Gargžduose gyvenančiai tinklaraštininkei Marijai Šliuožaitei – 15 metų. Tačiau kad ir kokią nuostabią močiutę ji turėtų, šeimyna laukia Marijos kulinarinių kūrinių. Nuo pat mažens ji atidi menkiausioms detalėms, kvapams – ji lyg pačių nuostabiausių animacinių filmų apie kulinariją herojė, pavyzdžiui, „La troškinys“.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Kai Marija ruošėsi vyresnio brolio gimtadieniui, teko gerokai pasukti galvą.

„Išrinkti torto receptą buvo tikras galvosūkis, nes jam nepatinka uogos ir vaisiai. Bet galiausiai „apsistojau" ties šituo nekeptu šokoladiniu varškės gardėsiu. Jis puikus – paprastas, skanus ir gaivus. Dar vienas pliusas – jam paruošti nereikia jungti orkaitės, tai tikrai praverčia vasarą", - pasakojo Marija.

Šokoladinis varškės gardėsis

Marijos Živajevaitės nuotr.
Marijos Živajevaitės nuotr.

Reikės:

180 g „Selga" sausainių (naudojau „Irish" cream skonio)

300 g trintos arba kreminės varškės

125 g juodojo šokolado

25 g sviesto (ir šiek tiek formai patepti)

1/2 skardinės „Rududu"

100 ml 30 proc. riebumo grietinėlės

1/2 kupino šaukšto želatinos

50 ml vandens

Gaminame:

1. Sausainius sutrupiname maisto kombainu arba grūstuve.

2. Išlydytą sviestą supilame į sausainių trupinius, gerai išmaišome.

3. Apvalią kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sieneles patepame sviestu, kad vėliau lengviau išimtume pyragą.

4. Trupinius suberiame į formą. Paskirstome paspausdami ranka ar šaukštu – suformuojame pagrindą. Dedame į šaldytuvą ir palaikome, kol paruošime kremą.

5. Į dubenėlį pilame vandenį, suberiame želatiną, pamaišome ir paliekame brinkti.

6. Tirpdome šokoladą mikrobangų krosnelėje ir supilame į trintą ar kreminę varškę, pertriname arba išplakame plakikliu. Įmaišome „Rududu". Plakame iki tolygios masės.

7. Mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių pašildome želatiną, kol ji ištirps (tik neužverdame). Šiek tiek atvėsiname.

8. Kol želatina aušta, kitame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę.

9. Į varškės ir „Rududu" masę šaukštu įmaišome želatiną ir grietinėlę.

10. Iš šaldytuvo ištraukiame pyrago pagrindą. Ant jo pilame varškės kremą ir dedame atgal į šaldytuvą bent porai valandų, kad sutvirtėtų.

Daugiau Marijos receptų: https://www.facebook.com/MarijosSandeliukas/?fref=ts

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai