Makaronai. Visada gardu!

Makaronai su vištiena ir pievagrybiais / Shutterstock nuotr.
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-05-08 17:00
AA

Kai nesugalvojate, ką pagaminti vakarienei, kai neturite laiko suktis prie puodų ir stokojate kulinarinių idėjų, visada gelbsti valgiai iš makaronų. Skirtingų rūšių, su įvairiais padažais, nebrangūs ir labai gardūs, jie niekada nenuvilia ir neatsibosta. Jei netikite, klauskite italų!

Su vištiena

Jums reikės: 500 g viščiuko krūtinėlės, 450 g makaronų, 250 ml vištienos sultinio, citrinos, 125 ml baltojo vyno, 4 skiltelių česnako, 3 šaukštų kaparėlių, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų miltų, 1,5 šaukšto sviesto, 2 laiškinių svogūnų, saujelės bazilikų tiekti, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Citrinos sultis išspauskite į puodelį ir atidėkite. Česnakus ir svogūnus sukapokite.
  • Didelėje keptuvėje užkaitinkite šaukštą aliejaus ir suberkite vištieną. Pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite 5–6 minutes. Mėsą išimkite.
  • Dar kartą įpilkite šaukštą aliejaus ir įdėkite šaukštą sviesto, suberkite česnakus ir svogūnus ir kepinkite maišydami 3 minutes. Suberkite miltus ir kepkite dar 2 minutes.
  • Supilkite vyną ir kepkite, kol skysčio sumažės, maždaug 1,5 minutės. Įmaišykite sultinį, citrinos sultis ir kaparėlius.
  • Kai padažas užvirs, sudėkite likusį sviestą, vištieną ir kepkite maždaug 3 minutes.
  • Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite, dar šiltus suberkite į padažą, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
  • Tiekite su bazilikais, druska ir pipirais.

Aštrūs makaronai su grybais

Makaronai su grybų padažu / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 200 g makaronų, 4 skiltelių česnako, 2 šaukštų aliejaus, 2 džiovintų aitriųjų paprikų, petražolių (papuošti).

Padažui: 250 g pievagrybių, skiltelės česnako, šaukšto sviesto, šaukšto aliejaus, druskos ir pipirų.

  • Dideliame giliame puode makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Išvirtus nukoškite ir sukrėskite atgal į puodą.
  • Pievagrybius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
  • Keptuvėje užkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite kapotus česnakus ir kepkite, iki pagels.
  • Sudėkite grybus ir pakepinkite – jie turi suminkštėti, bet neišskysti. Pagardinkite prieskoniais ir palikite pastovėti.
  • Kitoje keptuvėje aliejų ir česnakus užkaitinkite nustačiusi didelę kaitrą. Po kelių minučių suberkite aitriąją papriką ir sukrėskite virtus makaronus.
  • Ant jų supilkite grybų masę, apibarstykite druska ir gerai išmaišykite.
  • Tiekite su petražolių lapeliais.

Su baklažanais ir pomidorais

Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 600 g konservuotų pomidorų savo sultyse, 400 g makaronų suktukų, 2 vidutinių baklažanų, 2 šaukštų aliejaus, pusės raudonojo svogūno, 4 šaukštų tarkuoto parmezano, 4 skiltelių česnako, saujelės šviežių bazilikų, saujelės raudonėlio, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių.
  • Baklažanus perpjaukite per pusę, sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite tol, kol parus ir suminkštės, maždaug 12–14 minučių. Išimkite ir palikite atvėsti. Susmulkinkite.
  • Pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite makaronus ir nukoštus suberkite atgal į puodą.
  • Nuluptą svogūną, česnakus, raudonėlį ir baziliką smulkiai sukapokite.
  • Keptuvėje užkaitinkite aliejų. Suberkite česnakus, svogūnus ir kepkite maždaug 5 min.
  • Ten pat sukrėskite smulkintus pomidorus, baklažanus ir kaitinkite apie 10 min. Suberkite bazilikus, raudonėlį, žiupsnį druskos, pipirų ir troškinkite dar 5 min.
  • Sužerkite makaronus į padažą ir gerai išmaišykite.
  • Dėkite į lėkštes ir tiekite su parmezanu ir bazilikų lapeliais.
{recipe|4077}
{recipe|4137}
{recipe|4150}
{recipe|4712}
{recipe|5225}
{recipe|5380}
{recipe|5388}
{recipe|5480}