Makaronai su įvairiais padažais

Makaronai su lašiša / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-07-13 17:00
Toks patiekalas turi daugybę pliusų: sotu, gardu, nebrangu, maistinga, dailiai atrodo, be to, visada galima tobulinti pasirinktą receptą pridedant būtent jums patinkančių prieskonių, improvizuoti keičiant priedus, nes makaronų patiekalų sugadinti beveik neįmanoma!

Švieži su lašiša, varškės sūriu ir grietinėlės padažu

Jums reikės: pakuotės šviežių makaronų juostelių (gali būti ir špinatų skonio), 500 g šviežios lašišos, 3 česnako skiltelių, nedidelio poro, 200 g balto riebaus varškės sūrio, 80 g sviesto, 150 ml riebios grietinėlės, 100 ml sauso baltojo vyno, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, kelių šakelės rozmarinų, šaukštas maltų kmynų.

  • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, ir padėkite šiltai.
  • Lašišą kruopščiai išdarinėkite – nulupkite odelę, išimkite kaulus ir susmulkinkite iki vidutinio dydžio gabalėlių, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite.
  • Porus gerai nuplaukite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais.
  • Keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą, suberkite česnakus ir kepinkite, kol dailiai pagels.
  • Suberkite porus, pagal skonį pasūdykite ir, uždengusi keptuvę dangčiu, kaitinkite, kol porai suminkštės.
  • Į keptuvę su prieskoniais supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis jo nugaruos. Supilkite grietinėlę, sumeskite lašišų gabalėlius, keptuvę uždenkite ir dar apie 8 min. patroškinkite.
  • Į padažą sumeskite makaronus, gerai išmaišykite, dar šiek tiek pakaitinkite, kad makaronai sušiltų, ir išdėliokite į lėkštes.
  • Baltą sūrį sutrupinkite šakute, paskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, pagal skonį apibarstykite druska, maltais kmynais ir maždaug 8 min. pašaukite į orkaitę, kad apskrustų. Šiltą sūrį iškart berkite ant makaronų, papuoškite patiekalą šviežiomis rozmarinų šakelėmis (gardu jas paskrudinti) ir patiekite.

Su pievagrybiais, parmezanu ir aitriosiomis paprikomis

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: 350 g makaronų, 300 g nedidelių pievagrybių, 150 ml sauso baltojo vyno, 60 g šviežiai tarkuoto parmezano, po šaukštą kapotų petražolių ir krapų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 česnako skiltelių, nedidelio gabalėlio aitriosios paprikos.

  • Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį.
  • Suberkite makaronus ir virkite pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite ir, nulupusi kepurėles, nudrožę kotelius, supjaustykite griežinėliais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite. Taip pat sukapokite ir išvalytą aitriąją papriką.
  • Didelėje gilioje keptuvėje pakaitinkite aliejų. Kai pradės burbuliuoti, suberkite grybus ir vis pamaišydami kepinkite ant didelės liepsnos, kol apskrus.
  • Į keptuvę su grybais suberkite česnakus, maišydami kaitinkite dar minutę.
  • Supilkite baltąjį vyną ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 3–5 min., kol dalis vyno išgaruos. Įmaišykite aitriąsias paprikas, pagal skonį berkite druskos ir pakaitinkite padažą dar keletą minučių. Nukaistą keptuvę palikite stovėti šiltai.
  • Makaronus nukoškite ir sumeskite į keptuvę su padažu.
  • Gerai išmaišę išdėliokite į lėkštes.
  • Ant viršaus berkite šviežiai tarkuoto parmezano ir kapotų žalumynų.

Su porais, špinatais ir krevetėmis

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: pakuotės makaronų, 400 g krevečių sūryme, 200 g jaunų špinatų lapelių, 2 nedidelių porų, 180 ml plakamosios grietinėlės, citrinos, 3 šaukštų sviesto.

  • Dideliame puode užvirkite vandenį ir suberkite makaronus. Išvirusius nuvarvinkite kiaurapuodyje ir, suvertę atgal, pastatykite šiltai.
  • Tuo tarpu paruoškite padažą: špinatus perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, didesnius lapelius suplėšykite rankomis.
  • Porus labai gerai nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitinkite sviestą, vis pamaišydami mentele, kad tolygiai apskrustų, pakepinkite porus. Sumeskite špinatų lapelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišydami kepkite apie 4–5 min.
  • Krevetes išverskite iš sūrymo į kiaurapuodį, nuvarvinkite, perplaukite ir sumeskite į keptuvę su porais ir špinatais.
  • Citriną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę, pagal skonį berkite į keptuvę, galite įspausti ir truputį citrinos sulčių.
  • Kaitinkite ne ilgiau nei 5 min., kol krevetės sušils.
  • Plakamąją grietinėlę supilkite į puodą su makaronais ir maišydami pavirkite keletą minučių. Kai makaronai apsivels grietinėle, pagal skonį pasūdykite ir išdėliokite į lėkštes.
  • Ant makaronų krėskite po kelis šaukštus žalumynų padažo ir iš karto patiekite.

Kriauklelės su jautiena ir feta

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 800 g šaldytų ar šviežių tortellini makaronų su jautiena, indelis (maždaug 130 g) saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, 220 g fetos, 2 didelių saujų gražgarsčių, po 2 šaukštus sviesto ir kedrinių pinijų.

  • Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sukapokite nedideliais gabalėliais.
  • Dideliame puode užvirkite nedidelį kiekį vandens, suberkite makaronus, smulkintus pomidorus ir išvirkite pagal instrukciją ant makaronų pakuotės.
  • Košdami makaronus 100 ml vandens nupylę atidėkite. Makaronus su pomidorais suverskite atgal į puodą, kol jie dar šilti, įmaišykite sviestą ir supylę atidėtą skystį gerai išmaišykite.
  • Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite.
  • Fetą supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite ant makaronų.
  • Galiausiai įmaišykite gražgarstes, sausoje keptuvėje skrudintas kedrines pinijas, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite į lėkštes.
  • Patiekalą tiekite karštą.
  • Galima valgyti su grietine ar kitokiu mėgstamu padažu.

Sveikuolių salotos

Jums reikės: 600 g spiralinių makaronų, 350 g vyšninių pomidorų, 200 g mocarelos, mažo indelio marinuotų baklažanų, 70 g juodųjų alyvuogių be kauliukų, kelių saujelių šviežių špinatų, raudonojo svogūno.

Padažui: 6 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų baltojo vyno acto, 2 šaukštų šviežių petražolių, šaukšto citrinos sulčių, česnako skiltelės, žiupsnio bazilikų lapelių, šaukštelio džiovintų raudonėlių, pagal skonį druskos, cukraus ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Dideliame puode užvirkite vandenį, suberkite makaronus ir išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Nuvarvinę kiaurasapuodyje, suberkite į gilų dubenį, kad atvėstų.
  • Pomidorus nuplaukite, didesnius perpjaukite per pusę.
  • Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.
  • Mocarelą šakute suplėšykite mažais gabaliukais.
  • Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais.
  • Petražoles, baziliką, špinatus ir nuluptą česnako skiltelę sukapokite.
  • Nedideliame indelyje užmaišykite padažą: supilkite aliejų, vyno actą, citrinos sultis, sumeskite petražoles, bazilikus, česnakus, raudonėlius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir žiupsneliu druskos.
  • Į dubenį su makaronais suberkite mocarelos ir baklažanų gabaliukus, pomidorus, svogūnus, alyvuoges, kapotus špinatus, apliekite padažu ir gerai išmaišę išdėliokite į lėkštes.
{recipe|3404}{recipe|3476}{recipe|3739}{recipe|3744}{recipe|4060}{recipe|4066}{recipe|4077}{recipe|4137}{recipe|4150}{recipe|4227}{recipe|4712}{recipe|5388}{recipe|5480}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai