Maistas ir galvos skausmas. Kaip jie susiję?

Galvos skausmas / Fotolia nuotr.
Galvos skausmas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2012-12-10 07:00
AA

Galvos skausmas – varginanti ir nemaloni būsena. Šis negalavimas gali apnikti dėl įvairiausių priežasčių. Tačiau jeigu dažnai skauda galvą, kartais pakanka tiesiog pakoreguoti mitybą.

Retkarčiais nė nesusimąstai, kad kai kuriuos galvos skausmus gali išprovokuoti mėgstamas maistas. Užkandžiaujate ir mėgaujatės sūriais produktais? Paeksperimentuokite ir pabandykite atsisakyti žemiau išvardytų produktų. Gal dėl sopančios galvos kalti būtent jie?..

► Sūdyta, džiovinta mėsa, rūkytos dešros, sūriai, rūkyta lašiša. Jų sudėtyje yra sulfitų, kurie praplečia kraujagysles, todėl ir ima skaudėti galvą.

► Įtakos galvos skausmui turi ir alkoholiniai gėrimai, ypač vynas. Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad Vokietijoje 25 proc. žmonių negali vartoti alkoholio, nes juos iškart pradeda kamuoti stiprus galvos skausmas.

► Dar vienas produktas, sukeliantis galvos skausmą, gali būti rytinė kava. Pavyzdžiui, savaitgalį, pasikeitus įprastam ritmui, kavą geriate vėliau, todėl organizmas, laiku negavęs savo „kofeino“ dozės, gali pradėti „pykti“. Pasekmė – galvos skausmas.

Išvada – pabandykite šiek tiek patobulinti vartojamų produktų sąrašą ir stebėkite savo pojūčius.

 

Taip pat skaitykite:

Tas nelemtas galvos skausmas...

Kartais vaistų alternatyva gali būti maistas