Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Alfas Ivanauskas sukūrė „Michelin“ prilygstantį gidą Baltijos šalims

Alfas Ivanauskas
Valerija Stonytė / Alfas Ivanauskas
Šaltinis: Žmonės.lt
0
A A

Artėjant vasarai, Alfas Ivanauskas su „Virtuvės mitų griovėjų“ komanda pristato savo naują gastronominių kelionių gidą po Baltijos šalis. Knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“ surinkti reportažai iš skaniausių ir įdomiausių restoranų, kavinių, barų trijose Baltijos šalyse – dovana tiek verslo sektoriui, tiek savarankiškiems keliautojams.

„Mes visada didžiavomės, kad esame iš Lietuvos ir galime nešti žinią pasauliui apie mūsų regiono kūrybišką polėkį. Norėjome sukurti tokį gidą, kuris Baltijos šalių regioną pristatytų, pirmiausia, mums patiems, o tada ir visam pasauliui. Dažnai juokiamės iš savo kaimynų, kartais – visai nepagrįstai“, – sako A. Ivanauskas, kuris pats per metus aplanko daugiau nei 200 restoranų visame pasaulyje, o visos VMG komandos aplankytų restoranų skaičius viršija 300.

Valerija Stonytė / „Michelin“ gidas Baltijos šalims
Valerija Stonytė / „Michelin“ gidas Baltijos šalims

Anglų kalba parengtoje knygoje kiekvienai iš trijų šalių atstovauja po 33 vietas, išsiskiriančios savo koncepcija, požiūriu į maistą, aptarnavimu, interjeru. Gido leidėjai nesiekė į vieną vietą surinkti prabangiausių restoranų, leidinyje pažymėti visų vietų kainų lygiai, suskirstyti į tris dalis.

Valerija Stonytė / „Michelin“ gidas Baltijos šalims
Valerija Stonytė / „Michelin“ gidas Baltijos šalims

„Norėjome, kad leidinyje atsidurtų pačios įdomiausios, savo išskirtinumo nebijančios vietos. Nerašėme restoranams balų – visos vietos išvardytos pagal abėcėlę, ne pagal reitingą. Dėl to, tarkime, geriausiu latvių restoranu vadinamas „Vincent’s“ atsidūrė savo šalies sąrašo gale“, – sako A. Ivanauskas.

Valerija Stonytė / „Michelin“ gidas Baltijos šalims
Valerija Stonytė / „Michelin“ gidas Baltijos šalims

Pernai šis gidas buvo pripažintas Sėkmingiausia Lietuvos metų turizmo iniciatyva.

„Matydami, kaip toliau auga žmonių domėjimasis gastronomija, atnaujintą gidą išleidžiame antrą kartą. Tai jau tapo tradicija. Restoranų verslas yra dinamiškas, vienos vietos atsidaro, kitos – užsidaro. Todėl su komanda vėl keliavome po Baltijos šalis ir gidą papildėme 30 naujų vietų. Kaip ir „Michelin“ gide, dalis vietų savo pozicijas išlaikė, o kitus pakeitė nauji rinkos dalyviai.

Valerija Stonytė / „Michelin“ gidas Baltijos šalims
Valerija Stonytė / „Michelin“ gidas Baltijos šalims

Be to, mūsų tikslas buvo sukurti ne paprastą kelionių gidą, o tokį leidinį, kuris būtų stilinga ir naudinga dovana. Juk mūsų laikais geriausia dovana yra laikas, kurį gali praleisti keliaudamas“, – šypsosi pusę laiko per metus kelionėse praleidžiantis A. Ivanauskas.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Žmonės.lt