Literatūros festivalis „Open Books“ pakvietė į gurmanišką kelionę su žinomais veidais

Vakarienės akimirka/Irmanto Gelūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Vakarienės akimirka/Irmanto Gelūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2019-09-21 21:58
AA

Rugsėjo 21 d. pirmą kartą vykęs literatūros festivalis „Open Books“ (liet. „Atviros knygos“) pakvietė ne tik susipažinti su atrinktais, naujausias knygas išleidusiais autoriais, bet ir surengė unikalaus formato gurmanišką vakarienę „prisiMENU“, kurioje buvo patiektas ne tik maisto, bet ir literatūros pokalbių meniu.

Dar prieš vakarienę rganizatoriai pasakojo, kad didžiausia intriga ta, jog iki pat atėjimo dalyviams nežinoma, su kuo teks sėdėti prie vieno stalo.

Tačiau šiandien atėjusiems teko leistis į smagias diskusijas su vakarienės pokalbių gidais: Algirdu Kaušpėdu, Aidu Puklevičium, Dovile Filmanavičiūte, Eva Tombak, Linu Kojala, Valdu Papieviu, Erika Umbrasaite, Algirdu Kumža arba Ignu Staškevičiumi.

Vakarienės akimirka/Irmanto Gelūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Gera vakarienė neįsivaizduojama be gero pokalbio prie jos. Bendravimas, idėjos, įspūdžiai – tai svarbesnės ir įdomesnės patirtys nei vien maisto ir vyno derinimas“, – sakė vienas iš festivalio „Open Books“ kūrėjų, vakarienės pokalbių gidas A. Puklevičius.

Vakarienė, kaip papildomas festivalio renginys, vyko Nacionalinės dailės galerijos erdvėse įsikūrusiame restorane „The Gallery“. Į ją šventiškai ir literatūriškai nusiteikę inteligentai atvykę išsitraukė burtus ir išsiaiškino prie kurio pokalbių gido stalo įsikurs. Prie vieno stalo temomis buvo bendraujama šešiese.

Vakarienės akimirka/Irmanto Gelūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

„Suderinti tokius savo sielai nuostabius dalykus kaip geras maistas, gera literatūra ir geri kompanionai – mano svajonių vakaro scenarijus“, – sakė vakarienės metu pokalbį prie vieno iš stalų vedusi D. Filmanavičiūtė.

Susirinkusieji gavo ne tik maisto, bet ir pokalbių temų meniu. Kiekvienam buvo patiekta šešių patiekalų degustacinė vakarienė, o pokalbių temą jie pasirinko patys. Viso pokalbio esmė ir įdomumas tas, kad jis vyko moderuojamas pokalbių gido ir buvo paremtas tuo, ką susirinkusieji svečiai tinkamo temai prisiminė iš perskaitytų literatūros kūrinių. Būtent dėl to vakarienė pavadinta „prisiMENU“ – jos metu vakarienių gidai kvietė prisiminti knygose atrastas idėjas, mintis, išsireiškimus, netgi sprendimus ar atsakymus į kiekvienam svarbius klausimus.

Festivalio „Open Books“ surengta gurmaniška vakarienė (19 nuotr.)
+13