Liaudies medicina: kaip valyti iš organizmo šlakus ir druskas

Raugintų kopūstų sultys / Shutterstock nuotr.
Raugintų kopūstų sultys / Shutterstock nuotr.
2013-01-04 08:00
AA

Jūsų dėmesiui – keli paprasti receptai, pagelbėsiantys jūsų organizmui.

Šlakus valantis receptas

Rytą išgerkite stiklinę šviežių arba raugintų kopūstų sulčių. Kopūstuose esančios medžiagos greitina medžiagų apykaitą ir valo kepenis. Tinka ir užkietėjus viduriams.

Tarp valgymų gerkite negazuotą mineralinį vandenį. Per pusryčius ir vakarienę suvalgykite raugintų kopūstų salotų (300 g) su tarkuotu obuoliu, šaukšteliu alyvuogių aliejaus, žiupsneliu kmynų ir imbierų. Per pietus – be riebalų virtos šviežių kopūstų sriubos su daržovėmis. Puikiai apvalo organizmą. Tik jei sergate virškinamojo trakto ligomis, prieš tai vertėtų pasitarti su gydytoju.

Dėmesio: šlakus, toksinus ir skysčių perteklių taip pat puikiai šalina artišokai, krapai ir dilgėlių arbata. Taip pat šviežių ar džiovintų petražolių nuoviras. Į verdantį vandenį (250 ml) įberkite saują petražolių lapų. Minutę pavirkite. Gerkite 2–3 kartus per dieną (prieš valgį), tik jokiu būdu ne prieš miegą.

Druskų sankaupas šalinantis receptas

Rytą tuščiu skrandžiu išgurkšnokite stiklinę vandens su šaukšteliu obuolių acto (jeigu nesergate virškinamojo trakto ligomis).

Visą dieną valgykite porų sriubą. Jai paruošti reikės 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 150 g svogūnų ir 500 g porų, ryšulėlio petražolių ir krapų. Į 1,5 l vandens sumeskite smulkintus svogūnus ir porus, virkite 20 minučių. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis (jokios druskos ir sintetinio sultinio).

Porai turi sutraukiamųjų savybių, todėl veiksmingai šalina druskų sankaupas, valo organizmą nuo druskų, rūgščių ir skysčių pertekliaus. Tokį pat poveikį turi petražolių nuoviras.