Lengvi vasaros skanėstai

Pyragas su uogomis / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
AA

Vasara dovanoja skaniausių uogų. Kol dar galime – pasidžiaukime jomis. Pasigaminkime skanių, lengvų vasariškų desertų.

Uogų trupiniuotis

Trupiniuotis su mėlynėmis / Fotolia nuotr.

Jums reikės: po 100 g vyšnių, mėlynių, spanguolių, 2 kriaušių, 200 g cukraus, 0,5 šaukštelio cinamono, žiupsnelio kardamono.

Tešlai: 125 miltų, 80 g šalto sviesto, 60 g miltelinio cukraus, žiupsnelio druskos, 2 šaukštų avižinių dribsnių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
  • Uogas, kubeliais pjaustytas kriaušes sudėkite į puodą, berkite cukrų, cinamoną, kardamoną.
  • Ant nedidelės kaitros kaitinkite 10–15 minučių.
  • Paruoškite tešlos trupinius. Šaltą sviestą sutarkuokite, suberkite miltus, miltelinį cukrų, druską ir avižinius dribsnius.
  • Gerai išminkykite rankomis ir pirštais formuokite trupinius.
  • Uogas sudėkite į keramines formeles ir apibarstykite tešlos trupiniais.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes.

Lietiniai su mėlynėmis

Lietiniai su mėlynių uogiene / Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 2 kiaušinių, 100 g miltų, 300 ml pieno, žiupsnelio druskos, aliejaus kepti.

Įdarui: 200 g maskarponės, 200 g plakamosios grietinėlės, stiklinės mėlynių, cukraus ir vanilinio cukraus pagal skonį.

  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite miltus ir žiupsnelį druskos.
  • Išmaišykite ir palikite pastovėti 30 minučių – kad neliktų burbuliukų.
  • Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį aliejaus ir iškepkite lietinius.
  • Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su maskarpone, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Suberkite tris ketvirtadalius uogų ir išmaišykite.
  • Imkite lietinį, aptepkite sūrio mase ir susukite.
  • Dėkite į lėkštę ir užberkite likusių uogų.

Šokoladinis aviečių pyragas

Šokoladinis pyragas su kremu ir avietėmis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 180 ml miltų, 480 g maskarponės, 1,5 stiklinės aviečių, 250 g juodojo šokolado, 320 ml cukraus, 120 ml tirpdyto sviesto, 5 didelių kiaušinių, 2 šaukštų kakavos, nubraukto šaukštelio kepimo miltelių, šaukštelio vanilės ekstrakto, žiupsnelio druskos.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
  • Karštame svieste ištirpinkite šokoladą.
  • Išplakite 3 kiaušinius su 240 ml cukraus, supilkite sviestą su šokoladu, vanilės ektraktą, po truputį suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Pusę tešlos supilkite į kepimo formą.
  • Išplakite maskarponę su likusiais 2 kiaušiniais ir cukrumi.
  • Sukrėskite ant tešlos kepimo formoje, išlyginkite, užberkite aviečių sluoksnį.
  • Ant viršaus krėskite likusią tešlą, išlyginkite ir šaukite į orkaitę.

Aviečių putėsiai

Panna cotta su avietėmis / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 50 g cukraus, 300 g aviečių, 250 ml plakamosios grietinėlės, 16 g želatinos, 250 g natūralaus jogurto, 250 g tepamosios varškės, 2 šaukštai citrinų likerio, šaukšto miltelinio cukraus.

  • Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
  • Avietes sutrinkite ir sumaišykite su milteliniu cukrumi.
  • Varškę sumaišykite su jogurtu ir cukrumi.
  • Puode lengvai pakaitinkite citrinų likerį ir sukrėskite želatiną. Maišykite, kol ištirps.
  • Supilkite į varškės ir jogurto mišinį, išmaišykite ir 15 minučių dėkite į šaldytuvą.
  • Grietinėlę išplakite iki putų ir sumaišykite su atvėsinta varškės ir jogurto mase.
  • Suverskite uogų tyrę, išmaišykite.
  • Aviečių putėsius supilkite į dubenį (arba mažus indelius porcijomis) ir 3 valandoms dėkite į šaldytuvą.
  • Prieš tiekdami indą įdėkite minutei į karštą vandenį, išimkite ir apverskite ant lėkštės – desertas lengvai atlips nuo indo sienelių.
  • Tiekite su plakta grietinėle ir uogomis.
{recipe|1376}
{recipe|2369}
{recipe|2460}
{recipe|2827}
{recipe|3097}
{recipe|3379}
{recipe|3446}
{recipe|3624}
{recipe|4375}
{recipe|4739}
{recipe|4758}
{recipe|5101}
Skaitykite daugiau