Lavija Šurnaitė-Kairienė: „Man jautienos kepsnys yra geriau už šokoladą ar torto gabaliuką“

Lavija Šurnaitė-Kairienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Lavija Šurnaitė-Kairienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2013-03-18 19:55
AA

Pirmadienio vakarą festivalis „Kino pavasaris“ sukvietė filmų gurmanus į linksmą, spalvingą ir gardų „Kulinarinių filmų“ programos atidarymą. Tai pirmas kartas, kai festivalyje pristatomi kulinariniai filmai, o jų šiais metais bus net keturi.

Renginio akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Vienas pristatomų filmų – apie garsų Ispanijoje veikiantį restoraną „El Bulli“, į kurį per metus patenka tik 8 tūkst. lankytojų, nors savo norą čia apsilankyti išreiškia per 2 milijonus gurmanų.

Prieš filmo „El Bulli – išradingiausi eksperimentai virtuvėje“ seansą kino centre „Forum Cinemas Vingis“ sostinės restorano „Stebuklai“ virtuvės šefai Adomas Jegnoras ir Mantas Dobradzėjus pateikė išradingą užkandį.

Svečiams buvo patiekta cukraus vata ant pagaliuko, apibarstyta dehidratuotų aviečių gabaliukais ir pagardinta karameliniu padažu, kuriam paruošti buvo naudojamas skystas azotas.

„Stengiamės parodyti žiūrovams, kad filmo žiūrėjimą galima sėkmingai papildyti kitais pojūčiais. Maisto degustacija, apimanti uoslės, skonio ir net lytėjimo pojūčius, yra viena iš priemonių pasiekti visa apimančią kino žiūrėjimo patirtį, tobulą harmoniją. Ateityje tai pristatysime ir plačiajai publikai,“ – vakaro metu kalbėjo „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė.

„Kino pavasaris“ virtuvės šedevrų gerbėjams pristatė kulinarinių filmų programą (28 nuotr.)
+22

Tarp renginio svečių buvo galima sutikti televizijos laidų vedėją Laviją Šurnaitę-Kairienę (34). „Esu labai daug girdėjusi apie šį restoraną. Deja, apsilankyti dar neteko. Jei kada pavyktų, tai, be abejonės, būtų nuostabiausia gastronominė kelionė. Gal kada nors subręsiu ir pasiryšiu tam, o dabar atsirado puiki galimybė pažiūrėti, kaip veiksmas toje virtuvėje vyksta iš vidaus“, – apie netoli Barselonos įsikūrusį „El Bulli“ kalbėjo moteris.

Lavija prisipažino, kad pati virtuvėje šeimininkauja retai, tačiau turi kelis savo mėgstamus receptus. Ji taip pat teigė, kad niekada nesivadovauja receptais, o tiesiog pasitelkia moterišką nuojautą.

„Turiu daug kulinarinių knygų, tačiau jas vartau norėdama pasigrožėti, o ne dėl receptų. Gamindama pasiduodu improvizacijai. Šiuo metu eksperimentuoju su Azijos virtuvės patiekalais“, – portalui Žmonės.lt pasakojo sūnų Nojų auginanti moteris.

L.Šurnaitė-Kairienė prisipažino, kad konditerija – ne jos sritis, todėl ir saldumynų nesiveržia gaminti. Moteris juokėsi, kad mieliau vietoj šokoladinio pyrago suvalgytų sušių tortą. „O geras jautienos kepsnys man yra geriau už šokoladą ar torto gabaliuką“, – teigė Lavija.

Televizijai dar ateis laikas

„Viešos veiklos šiuo metu mano gyvenime nėra, – apie profesinius planus pasakojo moteris. – Televizija yra labai nepastovus dalykas: tai esi joje, tai tavęs nebėra. Sezonas prasidės nuo rudens, tada žiūrėsime, kaip bus. Matau, kur dar būtų galima kažką įdomaus padaryti. Pasiūlymų yra, tačiau jie galbūt nelabai sutampa su mano norais. Esu žurnalistė, kuri pasirinko televiziją, todėl nebėgu nuo jos ir nesakau jai „ne“. Viskas savo laiku.“