Kuo ekologiška kava naudingesnė už paprastą?

„Naturela“ kava / Gamintojo nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-12-27 18:09
Ekologiškai užaugintos pupelės – be sintetinių cheminių medžiagų. Cheminės medžiagos nenaudojamos auginimo, sandėliavimo ir malimo metu. Ten, kur auga kava, įprastai drėgna ir šilta, tad, siekiant išauginti natūralų produktą, reikia kur kas daugiau pastangų bei patirties.

Kava, kuri auginama neekologiškai, siekiant užauginti kuo didesnį derlių, yra purškiama chemikalais. Dėl to visuomet pirmenybę dera teikti kokybiškam, ekologiškam ir sveikatai palankesniam maisto produktui. Pavyzdžiui, kava „Naturela“ pagaminta iš ekologiškai užaugintų kavos pupelių, kontroliuojamas visas jos auginimo ir gaminimo procesas nuo lauko iki stalo. Ši kava sertifikuota ir ne tik atitinka šiems produktams keliamus reikalavimus, bet dar ir papildomus, kurie pagal ES reglamentus keliami ekologiškiems produktams. Kainos, kokybės ir sveikatai palankumo santykis – išlaikytas.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

„Naturela“ kavos pupelės auginamos Amerikoje, Hondūre. Pupelės auginamos ekologišku būdu, tai yra nepurškiant pesticidais. Jos auga kitų medžių pavėsyje, taip siekiant labiau jas apsaugoti. Kavos pupelės renkamos rankomis ir tada ruošiamos kelionei į Prancūziją, kur yra skrudinamos ir fasuojamos tradiciniu būdu.

„Naturela“ kava pasižymi ne tik ekologija, bet ir „Fairtrade“ (sąžininga prekyba). Sąžiningos prekybos principu yra remiamos besivystančios trečiosios šalys, mažinama atskirtis tarp žmonių. Vartodami šią kavą ir jūs prisidedate prie šios puikios veiklos.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Kava naudinga sveikatai

Nė vienas gėrimas nėra taip apipintas mitais kaip kava. Dėl ypatingo aromato kava yra vienas mėgstamiausių ir populiariausių gėrimų pasaulyje. Pateikti ją galima įvairiausiais būdais: karštą ar šaltą, juodą ar su pienu bei grietinėle, su cukrumi ar medumi, pagardintą prieskoniais, likeriu ar brendžiu ar šaukšteliu kokosų aliejaus. Ilgai tvirtinta, kad kava kenkia sveikatai, bet tada turėtų nesveikuoti visa Brazilija ir daugiausiai Europoje kavos išgeriantys skandinavai. Laimei, naujausi tyrimai tvirtina, kad šis gėrimas ne tik nekenkia sveikatai, bet ir padeda išvengti kai kurių ligų.

  • Sumažina organizmo uždegiminius procesus. Pastarieji glaudžiai susiję su vėžiu, diabetu, nutukimu ir t. t. Gerdami kavą galite sumažinti riziką susirgti šiomis ligomis.
  • Apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Švedų mokslininkų atliktas tyrimas išanalizavo 32 tūkstančių moterų mitybos įpročius ir priėjo prie išvados, jog daugiau antioksidantų vartojančios moterys žymiai rečiau patirdavo širdies smūgius.
  • Kovoja su laisvaisiais radikalais. Kavoje esantys antioksidantai kovoja su laisvaisiais radikalais – kūno elementais, kurie sukelia žalą ląstelėms. Laisvieji radikalai susiję su didesne rizika susirgti vėžiu, todėl kuo mažesnis jų kiekis organizme – tuo geriau.
  • Pagerina nuotaiką. Kava stimuliuoja smegenis bei centrinę nervų sistemą, taip suteikdama žvalumo.
  • Kavos pupelės turi daugybę antioksidantų bei mineralų. Natūraliose kavos pupelėse yra gausu naudingų medžiagų žmogaus organizmui. Vartodami ekologišką kavą visą tai pasisavinate.
  • Kava padeda mesti svorį. Dėl kavoje esančio kofeino žmogus tampa aktyvesnis, organizmas ima greičiau deginti kalorijas.
  • Mažina depresiją. Kava padeda atsipalaiduoti kūnui bei mintims.

Vienas itin naujas ir populiarėjantis būdas gerti kavą – įdėjus į ją šaukštelį šalto spaudimo kokosų aliejaus. Kokosų aliejus + kava greitina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, padeda greičiau atsikratyti nereikalingų kilogramų. Beje, kavos skonis tampa švelnesnis.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Artėjant šventėms, galbūt kepsite ne vieną pyragą savo artimiesiems ir norėsite kartu geros bei natūralios kavos, tad siūlome rinktis ekologišką „Naturela“ kavą.

Ieškokite „Maxima“, „Rimi“, „Iki“, „Norfa“, „Čia market“, „Aibės“, „Šilo“ prekybos centruose.

Daugiau informacijos: http://foksas.com/lt/category/naturela/

https://www.facebook.com/naturela2/

Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, už teksto turinį atsakingas partneris.

Naujausi straipsniai