Kulinarijos pamokėlė: kepame nesaldžios tešlos papločius

Grybų pyragas / Fotolia nuotr.
Grybų pyragas / Fotolia nuotr.
2012-11-13 22:32
AA

Pyragą galima kepti ne tik desertui. Jis gali būti ir nesaldus - patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas.

Nesaldūs pyragai paprastai gaminami su kočiojamos trapios tešlos papločiais. Jei norite sutaupyti laiko, pyrago pagrindui, aišku, galite naudoti ir šaldytą sluoksniuotą tešlą. Bet ji gana kaloringa ir labai trupa. Tad tešlą verta nepatingėti minkyti pačiai. Nebūtinai kapotą. Pyrago pagrindui tinka ir mielinė, ir trapi su įvairiais priedais. Kartais galima išsiversti visai paprastai: baltos skrudinamosios duonos riekeles pakočioti ir jomis iškloti kepimo formą.
Siūlome keletą paprastų nesaldaus pyrago tešlos receptų.

Avižinių dribsnių. Iš 150 g sviesto, smulkiai tarkuotos morkos, pusės stiklinės kvietinių miltų, pusės stiklinės avižinių dribsnių ir žiupsnelio druskos suminkykite vienalytę tešlą. Kočioti ją sunku, tad geriau tiesiog kepimo skardoje formuokite rankomis.

Kukurūzų miltų tešla. Iš 100 g sviesto, stiklinės kvietinių miltų, stiklinės kukurūzų miltų ir žiupsnelio druskos užminkykite tešlą. Jei išeina kietoka, minkant galima įpilti kelis šaukštus šalto vandens.

Tešla su varške. Iš 100 g sviesto, 1,5 stiklinės miltų, 125 g varškės, žiupsnelio druskos ir šlakelio citrinų sulčių suminkykite tešlą. Prieš kočiojant bent kelias valandas vertėtų palaikyti šaldytuve. 

Paeksperimentuokite!

Žemiau pateiktus pyragų receptus galite išmėginti su bet kuria pasirinkta tešla.

Cukinijų pyragas / Fotolia nuotr.