Kulinarijos laidos viešnia tapusi Nomeda Marčėnaitė pasidalijo pusryčių receptais

Nomeda Marčėnaitė ir Deivydas Praspaliauskas / Stop kadras
Nomeda Marčėnaitė ir Deivydas Praspaliauskas / Stop kadras
Šaltinis: Žmonės.lt
2016-09-09 10:41
AA

Charizmatiškoji dailinkinkė-keramikė Nomeda Marčėnaitė iš minios išsiskiria ne tik savo ekstravagantiška išvaizda ir iš akių niekada nedingstančia šypsena, tačiau dažnai ir savo požiūriu į paprastus kasdieniškus dalykus.

Paklausta, kaip apsirengus jai labiausiai patinka miegoti, žinoma moteris nedvejodama atsako: „Stengiuosi miegoti pasipuošusi!“ Vis dėlto jai, kaip ir daugumai mūsų, sunku įsivaizduoti rytus be kvapnios kavos.

„Nors galiu be žadintuvo pabusti ir penktą ryto, kartais vis dėlto mėgstu ir ilgiau pamiegoti. Man patinka pusryčiai ir rytinė kava, bet lygiai taip pat mėgstu ir temstančius vakarus – neturiu mėgstamiausio paros meto. Man visi patinka. Kaip ir gyvenimo etapai – visi įdomūs ir visi labai svarbūs,“ – filosofiškai apie rytą šeštadienį TV3 laidoje „Gardu Gardu“ kalbėjo N.Marčėnaitė.

Nomeda Marčėnaitė / Stop kadras

Menininkės svajonių pusryčių vieta – kaimo terasa su vaizdu į sodą. Tiesa, ji priduria, kad ši svajonė jau išsipildė, o ir šiaip ji nelinkusi svajoti, mat viskas, kas vyksta Nomedos gyvenime – tarsi nuolat besipildančios svajonės.

Apie bene patį kasdieniškiausią dalyką – pusryčius – Nomeda papasakojo „Gardu Gardu“ žiūrovams. Ją kalbino laidos vedėjas – garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.

Nomeda Marčėnaitė laidoje „Gardu gardu“ (6 nuotr.)

Nomedos receptai:

KEPTI VARŠKĖČIAI (3 porcijos)

20 g sviesto

250 g varškės

50 g kiaušinių

10 g cukraus

1 g druskos

1 g kepimo miltelių

40 g greito paruošimo sorų košės

Pagardų pagal skonį

Į aukštą indą dėkite varškę, berkite cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite išlydytą sviestą, kiaušinių masę ir suberkite smulkintas sorų kruopas. Viską gerai išmaišykite maišytuve. Ant gautos masės pabarstykite dar truputį sorų kruopų ir išminkykite tešlą taip, kad ji beveik nekibtų prie rankų. Iš tešlos suformuokite vyniotinį. Tuomet jį supjaustykite – tai jūsų būsimieji varškėčiai. Rankomis juos suformuokite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje. Iškepusius varškėčius gardiname uogų džemu ir šviežiomis avietėmis bei gervuogėmis.

Nomeda Marčėnaitė / Stop kadras

ŠOKOLADINIS DESERTAS „MARSELIS“

200 g juodojo šokolado

200 g sviesto

200 g kiaušinio trynių

200 g cukraus

170 g kiaušinio baltymų

Ištirpinkite šokoladą su sviestu. Atskiruose induose išplakite kiaušinio trynius su cukrumi ir baltymus. Išplaktus trynius atsargiai įmaišykite į ištirpintą šokoladą, o vėliau į masę pilkite ir baltymus. Viską lėtai permaišykite iki vientisos masės, kurią padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną dalį 20–25 min. kepkite 170°C temperatūroje, o likusią dalį pilkite ant iškepusio ir atvėsusio pyragaičio. Tuomet jį palaikykite šaldiklyje, kol sustings.

Nomeda Marčėnaitė / Stop kadras

KOKTEILIS LIEKNĖJIMUI

60 ml kriaušių tyrės

20 ml citrinų tyrės

60 ml ananasų tyrės

Žiupsnelio gvazdikėlių

Gazuoto vandens

Į indą supilkite kriaušių, citrinų ir ananasų tyrę, suberkite gvazdikėlius ir viską užpilkite gazuotu vandeniu. Jo pilkite pagal poreikį – kuo daugiau vandens pilsite, tuo švelnesnis liks skonis. Viską gerai išmaišykite ir supilstykite į taures. Skanaus!

Nomeda Marčėnaitė / Stop kadras