Kūčių valgiaraštis: nauji skoniai ir deriniai

Kūčių stalas / Fotolia nuotr.
Kūčių stalas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2016-12-23 12:45
AA

Kūčių vakarą, kai prie stalo susėda visa šeima, ne valgiai svarbiausi, tačiau būtent patiekalai tampa ta nuostabia tradicija, bendravimą tarpusavyje paverčiančia nepamirštamu ir įdomiu.

Todėl kviečiame jus išmėginti ką nors naujo, netikėto, taip pat nepamiršti ir lietuviškų tradicijų. Skanaus ir ramaus Kūčių vakaro.

P.S. Kai kuriuose receptuose ingredientų sąraše galite rasti sviesto arba grietinės, kurie skirti patiekalo pagardinimui, apkepimui arba patroškinimui, tačiau patiekalus Kūčioms galite paruošti iš be šių sudėtinių dalių, kadangi jos nėra esminės, o ir tradicijoms nenusižengsite.

TAIP PAT SKAITYKITE: Etnologas Libertas Klimka: Kūčių papročiai, draudimai ir kodėl ant stalo dedama 12 patiekalų

{recipe|101}
{recipe|214}
{recipe|216}
{recipe|268}
{recipe|335}
{recipe|388}
{recipe|554}
{recipe|619}
{recipe|808}
{recipe|1126}
{recipe|1419}
{recipe|1435}
{recipe|1488}
{recipe|1572}
{recipe|1651}
{recipe|1898}
{recipe|1912}
{recipe|2334}
{recipe|2489}
{recipe|2538}
{recipe|2706}
{recipe|2860}
{recipe|2920}
{recipe|2944}
{recipe|3048}
{recipe|3214}
{recipe|3596}
{recipe|3873}
{recipe|3946}
{recipe|3947}
{recipe|3961}
{recipe|3969}
{recipe|3972}
{recipe|4046}
{recipe|3971}
{recipe|4490}
{recipe|4865}
{recipe|4873}
{recipe|4869}
{recipe|4871}
{recipe|4879}
{recipe|4875}
{recipe|4881}
{recipe|4883}
{recipe|4893}
{recipe|5241}