Ketvirtadienis – žuvies diena

Lašiša su apelsinų padažu / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-07-20 17:00
Žuvį valgyti sveika. Be to, žuvis yra vienintelis produktus, kuris kuo riebesnis – tuo sveikesnis. Žuvies reiktų valgyti du tris kartus per savaitę, o kad ji nepabostų, siūlome visą šūsnį receptų.

Žuvies kepsneliai su mangų padažu

Jums reikės: prinokusio mango, 1,5 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos, saujos petražolių lapelių, žaliosios citrinos, 500 g baltos žuvies filė, kiaušinio, svogūno, 50 g kokosų drožlių, pagal skonį druskos.

  • Svogūną susmulkinkite. Nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Pagaminkite padažą: mangą nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su aitriųjų paprikų pasta, puse smulkintų petražolių, pusės citrinos sultimis ir puse tarkuotų žievelių.
  • Žuvį sutrinkite trintuvu su kiaušiniu ir šaukšteliu druskos. Įmaišykite likusias citrinos žieveles, sultis, petražoles, smulkintus svogūnus ir 2 šaukštus kokosų drožlių.
  • Likusias kokosų drožles suberkite į negilią lėkštę. Drėgnomis rankomis formuokite žuvies kepsnelius ir apvoliokite kokosuose.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir kepkite kepsnelius iš abiejų pusių apie 4–5 minutes kiekvieną. Tiekite su mangų padažu ir ryžiais.

Žuvies kepsnys su citrinų padažu

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 2 gabalų baltos žuvies filė, 60 ml krakmolo, pagal skonį druskos ir pipirų, 0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, 0,5 šaukštelio malto česnako, aliejaus kepti.

Padažui: 2 citrinų, skiltelės česnako, 30 g sviesto, 3 šaukštų kaparėlių, pagal skonį petražolių lapelių, druskos ir pipirų.

  • Pagaminkite padažą: sviestą užvirkite su traiškyta česnako skiltele. Kaitinkite apie 2 minutes. Įmaišykite tarkuotas citrinos žieveles, sultis ir kaparėlius. Dar pavirkite kelias minutes. Nukaitę laikykite šiltai.
  • Sumaišykite krakmolą, žiupsnelį druskos ir pipirų, maltą papriką ir česnaką.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus. Žuvies gabalus apvoliokite krakmolo mišinyje, dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Tiekite užpylę šilto padažo ir pabarstę kapotomis petražolėmis.

Tunas su migdolų ir sezamų plutele

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 0,5 puodelio juodųjų sezamų sėklų, 0,5 puodelio smulkiai traiškytų migdolų, 250 g tuno, šaukšto sezamų aliejaus, šaukšto alyvuogių aliejaus, pomidorų, žaliųjų alyvuogių, pagal skonį mažų mocarelos rutuliukų, gražgarsčių, druskos ir pipirų.

Užpilui: 1,5 šaukšto ryžių acto, 1,5 šaukštelio baltos sojų pastos, šaukštelio cukraus, šaukštelio sojų padažo, šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero, traiškytos skiltelės česnako, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus.

  • Plaktuvu išplakite visus užpilo produktus, išskyrus aliejų. Plakdami plona srovele supilkite aliejų. Atidėkite.
  • Negilioje lėkštėje sumaišykite sezamų sėklas ir migdolus. Tuną ištrinkite druska, pipirais ir kruopščiai apvoliokite sezamų ir migdolų mišinyje, paspausdami, kad geriau pasidengtų.
  • Keptuvėje įkaitinkite abu aliejus ir dėkite tuną. Kepkite po 1–2 minutes iš visų pusių.
  • Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į dubenį. Suberkite alyvuoges, mocarelos rutuliukus ir gražgarstes. Užpilkite pagamintu užpilu ir išmaišykite. Išdalykite į lėkštes. Tuną supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite ant salotų.

Suomiška lašišos sriuba

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: 500 g lašišos filė, 500 g žuvienės rinkinio (lašišų galvos ir uodegos), svogūno, poro, saliero stiebo, žiupsnio šviežių čiobrelių lapelių, pagal skonį druskos ir pipirų, 4–5 bulvių, 200 ml grietinėlės, 50 g sviesto, 1–2 lauro lapų, saujelės krapų.

  • Į puodą dėkite žuvienės rinkinį, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nugriebkite putas. Pasmulkinkite porą ir salierą, svogūną perpjaukite pusiau ir sumeskite į puodą. Pagardinkite druska, pipirais ir virkite ant mažos ugnies 15–20 minučių.
  • Nulupkite 2 bulves, pasmulkinkite ir suberkite į puodą. Virkite dar 20 minučių. Sultinį perkoškite. Bulves ir svogūną sutrinkite šakute, užpilkite grietinėle ir išmaišykite.
  • Lašišą supjaustykite gabalėliais. Nulupkite ir kubeliais susmulkinkite likusias bulves. Užkaiskite sultinį, suberkite bulvių kubelius ir virkite 10 minučių. Sudėkite lašišos gabalėlius. Jei reikia, įberkite druskos. Įmaišykite bulvių ir grietinėlės tyrę. Užvirus įmeskite sviestą, suberkite čiobrelius ir išmaišykite. Tiekite pabarstę kapotais krapais.
{recipe|96}{recipe|219}{recipe|573}{recipe|587}{recipe|632}{recipe|913}{recipe|1135}{recipe|1152}{recipe|1683}{recipe|1924}{recipe|1930}{recipe|2468}{recipe|1985}{recipe|2844}{recipe|2944}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai