Ketvirtadienio vakarą žinomi žmonės pasinėrė į ispaniškų skonių jūrą

Restorano „Žuvinė“ terasos atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo nuotr.
Restorano „Žuvinė“ terasos atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-05-24 21:36
AA

Ispanija – egzotiškas, spalvotas Europos pietvakarių kraštas, kuris apsilankyti turistus vilioja ne tik dėl įstabios architektūros ir kraštovaizdžio, bet ir margaspalvės virtuvės patiekalų.

Jų ketvirtadienio vakarą žinomus pramogų ir verslo atstovus paragauti sukvietė ir restoranas „Žuvinė“. Iškilmingo vakaro metu buvo atidaryta restorano terasa ir pristatytas naujas garsaus virtuvės šefo, Ispanijos kulinarų rinktinės nario Luis Salinero ir Andriaus Gurevičiaus dueto užkandžių meniu.

Restorano „Žuvinė“ terasos atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Restorano „Žuvinė“ terasos atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Renginio nepraleido ir būrys žinomų pramogų pasaulio veidų: virtuvės šefo patiekalus ragavo kelionių agentūros „Makalius“ įkūrėjas Rimvydas Širvinskas-Makalius, radijo ir televizijos laidų vedėjas Giedrius Masalskis ir daugelis kitų.

Restorano „Žuvinė“ terasos atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Vilniaus ir Palangos restoranų šeimininkės Rūtos Sakalauskienės teigimu, Ispanijos virtuvės patiekalai naujajam meniu pasirinkti neatsitiktinai. Jo atsiradimui įtaką padarė kelionės ir augantys svečių poreikiai.

„Šįmet Andalūzijoje, tarp Malagos ir Marbeljos praleidau daug laiko. Išbandžiau daugelį ispaniškos virtuvės restoranų. Šiame regione radau viską, ką labiausiai mėgstu – begalę šviežios žuvies, ką tik pagautų jūros gėrybių, Andalūzijos pievose užaugintų galvijų, avių ir ožkų mėsos, įvairiausių sūrių ir šiltoje žemėje užaugintų daržovių.

Ten pastebėjau tendenciją – patiekti šviežią, paprastą, bet ne prastą ir jokiomis įmantrybėmis nepaslėptą maistą. Savo restoranuose šviežios žuvies irgi neslepiame po padažų, sūrių ar daržovių patalais. Geri, švieži produktai turi savo nepakartojamą skonį. Juos su garsaus virtuvės šefo Luis Salinero pagalba pristatėme ir dar neragautose užkandėlėse – tapuose.

Restorano „Žuvinė“ terasos atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Tapai – ne gaminimo, o bendravimo būdas, neatsiejama ispanų kultūros dalis, kuri, mano nuomone, puikiai įsitvirtins ir Lietuvoje. Be to, toks meniu ir taurė vyno puikiai tiks smagiems draugų ar kolegų kompanijos susibūrimams vasaros dienomis ir vakarais“, – dėstė R. Sakalauskienė.

Anot restorano savininkės, išbandyti naujų patiekalų vilios ne tik jų gausa bei pasirinkimas, bet ir labai demokratiškos kainos.

„Naujajame gastrobare žuvies užkandžiai užims apie 80 procentų viso meniu. Tačiau virtuvės šefas svečiams pasiūlys ir mėsos bei daržovių užkandžių: pikantiškos kremu pagardintos traškios riekelės su ančiuvių juostelėmis ar kvepiančiu ungurio paštetu, krevečių iešmelių su aštriu chorizo padažu, švelnutėlės Matjes silkės ir baklažanų čatnio. Taip pat žuvies kukuliukų pomidorų salsos padaže ir jautienos karpačo su foie gras drožlėmis. Desertui – karamelizuotų braškių su ožkos sūrio ledais.

Visko po nedaug, tačiau jei užsisakysite bent po keletą lėkštelių su bičiulių kompanija, stalas bus nukrautas, paragauti užteks visiems, o ir sumokėsite nedaug. Visi patiekalai kainuoja nuo pusantro iki pus penkto euro“, – dalijosi restorano šeimininkė.

Restorano „Žuvinė“ terasos atidarymo akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Kaip teigė pati R. Sakalauskienė, smagias progas verta paminėti bičiulių draugijoje.

„Esu įsitikinusi, jog bendras stalas, gardus maistas ir gausus būrys draugų – viskas, ko reikia vasarai pradėti. Ir tam nereikalingos baltos staltiesės ir prašmatnus indų bei įrankių serviravimas. Kur kas svarbesnė kompanija.

Šiandieną tuo įsitikinome – skamba gyva muzika, aplink bruzdesys, juokas ir gera nuotaika. Šį vakarą Ispanija persikėlė į pačią Vilniaus senamiesčio širdį. Užsukite ir Jūs, juk kaip sako ispanai: „Mi casa es su casa“. Čia Jus pasitiksime, kaip didžiausią svečią“, – šypsojosi Rūta Sakalauskienė.

Restorano „Žuvinė“ terasos atidarymas (28 nuotr.)
+22