Ketvirtadienio vakarą Vilniuje prisiminta indiško kario gaminimo kultūra ir surengtos varžybos

Indiško kario varžybos / Asmeninio archyvo nuotr.
Indiško kario varžybos / Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-06-29 14:34
AA

Ketvirtadienio pavakarę įvyko jau penktosios indiško kario ruošimo varžybos „Curry Cook-Off“. Didžiosios Britanijos rūmų Lietuvoje organizuotame renginyje kario patiekalus pristatė ir apdovanojimus dalinosi šešių Tarptautinių bei Lietuvos įmonių atstovai.

„Jei Didžioji Britanija kažkada kolonizavo Indiją – dabar Indija grąžino skolą – apstulbę stebi kaip jų maistas visiškai kolonizavo Britaniją“, – tokiais žodžiais vakarą pradėjo D. Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Chris Butler.

„Curry Cook-Off“ yra Lietuvos ir Britanijos asociacijos „British Chamber of Commerce“ vienas iš kasmetinių verslo bendruomenės renginių, kuris skatina arčiau susipažinti su indiško maisto kultūra, įtraukiant neprofesionalų komandas į patį gamybos ir pažinimo procesą, padrąsina atrasti naujoves kulinarijoje.


„Britanijos prekybos rūmai ir asociacijos nariai mielai įsitraukia ir skatina savo darbuotojus dalyvauti, nes maisto gamyba suteikia komandinio darbo įgūdžių, kurie yra reikalingi ir kasdieniniame darbe. Kadangi Jungtinėje Karalystėje indiškas karis yra labai mėgstamas, projektas jau nuo pirmų bandymų atrado bendraminčių – tiek įsitraukiant į patį gaminimo konkursą, tiek aktyviai savo dalyvavimu renginyje prisidedant prie geriausių komandų titulo“, – pasakoja D. Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje vykdančioji direktorė Sandra Kundrotė.

Kulinariniame lofte „Čiop Čiop“ šešios komandos varžėsi gamindamos du kario patiekalus. Visos ruošė klasika laikomą vištienos kario valgį „Chicken Tikka Masala“ ir antrąjį – laisvai pasirinktą.

„Komandos išties labai kruopščiai rinkosi receptus, eksperimentavo su plačia indiškų prieskonių įvairove – didelis dėmesys buvo skiriamas vegetariškoms karių patiekalų variacijoms. Kiekvienais metais vis daugiau žmonių džiaugiasi, kad šie patiekalai ateina į „Curry Cook-Off“ renginio racioną, tuo džiaugiasi ir teisėjai“, – įspūdžiais dalinasi S. Kundrotė.

Po kario ruošimo popietės vyko vakarinė dalis – komandų patiekalus vertino kompetentinga trijų teisėjų komisija, kurios gretas šiais metais papildė virtuvės šefas, daug metų Londone kvalifikaciją kėlęs Chef de Cuisine – Evaldas Žaliukas.

Svečių kulinarinius atradimus taip pat vertino „Sue‘s Indian Raja“ restorano savininkas Rajinder Chaudhary ir „Gaspar‘s“ restorano savininkas bei virtuvės šefas Gaspar Fernandes.

Apie Britanijos Prekybos Rūmus

Lietuvos ir Didžiosios Britanijos asociacija „British Chamber of Commerce“, vienija virš 100 Lietuvos, Britų ir Tarptautinių verslo kompanijų. Asociacijos prioritetai – skatinti tarptautinius verslo ryšius, atstovauti narių interesus bei kurti terpę naudingų verslo kontaktų užmezgimui.

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje prisiminta indiško kario gaminimo kultūra (28 nuotr.)
+22