Kepame picą!

Pica / „Shuterstock“ nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-06-02 17:00
Laisvadieniais neapsikentusi vaikų maldavimų traukiate į piceriją ar užsisakote karštą picą į namus? Šį savaitgalį keiskite įprotį ir iškepkite ją pačios – miltų nubarstytas gamybos procesas patiks visai šeimai!

Sočioji

Jums riekės: 360 g varškės, 7–8 šaukštų miltų, kiaušinio, pusės šaukštelio druskos, 120 g saliamio, 100 g tarkuoto parmezano, 8 vyšninių pomidorų, 10 pievagrybių, vidutinio dydžio skardinės konservuotų pomidorų kubelių, saujelės juodųjų alyvuogių, svogūno, žiupsnelio raudonėlių, šlakelio alyvuogių aliejaus.

  • Dubenyje ištrinkite varškę ir sumaišykite su miltais, kiaušiniu, druska.
  • Išminkę tešlą, ant miltais pabarstyto stalo suformuokite rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir apie 20 min. palaikykite šaldytuve.
  • Atvėsintą tešlą iškočiokite ir klokite į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
  • Paplotį saikingai apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite raudonėliais.
  • Ant viršaus tolygiai paskirstykite konservuotus pomidorus.
  • Saliamį supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Alyvuoges nusausinkite (jei įsigijote su kauliukais, perpjaukite ir kauliukus pašalinkite). Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, grybus nulupkite, susmulkinkite.
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Ant picos papločio berkite daržoves ir dešrą, galiausiai užberkite tarkuotą parmezaną.
  • Picą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Mielinės mini picos

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: 1,5 stiklinės miltų, 140 ml šilto vandens, apie 4 g sausų mielių, žiupsnelio cukraus, 2 šaukštų aliejaus, 8 vidutinio dydžio pievagrybių, pagal skonį druskos, raudonėlių, vyšninių pomidorų, kelių bazilikų lapelių, skardinės trintų pomidorų savo sultyse, skiltelės česnako, 200 g mėgstamo brandinto sūrio.

  • Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  • Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau.
  • Trintus pomidorus sukrėskite į dubenį, įmaišykite šaukštą aliejaus, traiškytą česnako skiltelę, pagal skonį berkite raudonėlių ir viską gerai išsukite.
  • Tešlai į šiltą vandenį suberkite mieles, cukrų, gerai išmaišykite ir palikite maždaug 7 min. pastovėti.
  • Miltus persijokite, suberkite ant lentelės, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite suputojusias mieles, likusį aliejų, pagal skonį berkite druskos ir užminkykite tešlą.
  • Jos gniužulą dėkite į dubenį, uždenkite drobiniu rankšluosčiu ir palikite maždaug porai valandų kilti.
  • Kai tešla padvigubės, aliejumi pateptomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus. Juos iškočiokite, išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, aptepkite pomidorų padažu, berkite tarkuoto sūrio, pievagrybių, pomidoriukų puselių.
  • Picas kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai apskrus.
  • Tiekite su bazilikų lapeliais.

Su vytintu kumpiu ir gražgarstėmis

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: 300 g mėgstamo vytinto kumpio, pakuotės gražgarsčių lapelių, 3 šaukštų aliejaus, 2 pomidorų, 2 česnako skiltelių, šaukštelio pesto padažo su bazilikais, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Tešlai: 7 g sausų mielių, šaukštelio cukraus, žiupsnelio druskos, 2 puodelių miltų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

  • Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir valandai padėkite į šaldytuvą – atšaldyti lapeliai ir dailiau atrodo, ir traškesni.
  • Paruoškite tešlą: į gilesnį dubenį supilkite 3/4 puodelio šilto vandens, suberkite mieles ir druską. Maišykite, kol ištirps mielės, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai 5 min.
  • Į dubenį su mielėmis persijokite miltus, supilkite aliejų ir užmaišykite purią tešlą.
  • Ant miltais pabarstytos lentos tešlą minkykite apie 10 min., kol taps elastinga. Sudėję į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir šiltai laikykite apie 30 min.
  • Vėl tešlą išminkykite, iškočiokite vieną didelį arba kelis mažesnius papločius, išdėliokite juos kepimo skardoje ir aptepkite aliejumi.
  • Pagaminkite padažą. Pomidorus, įpjovę viršūnėles, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Juos sumaišykite su šlakeliu aliejaus, pestu, traiškytais česnakais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
  • Aptepkite papločius.
  • Ant viršaus dėkite plonytėlaičiais griežinėliais pjaustyto kumpio.
  • Picas kepkite apie 25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Prieš tiekdami negailėdami užberkite gražgarsčių.

Perlenktoji su feta

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: 250 g miltų, 20 g mielių, po pusę šaukštelio cukraus ir druskos, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, kiaušinio (aptepti).

Įdarui: 200 g fetos, 300 g virtos vištienos, 7 saulėje džiovintų pomidorų, saujos šviežių bazilikų lapelių, 2 skiltelių česnako, 6 pievagrybių, po 2 šaukštus aliejaus ir natūralių trintų pomidorų be odelių, pagal skonį druskos.

  • Pirmiausia paruoškite picos paplotį. Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mieles su cukrumi ir druska lengvai ištrinkite, užmaišykite tešlą, dubenį uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min.
  • Pakilusią sudėkite į virtuvinį kombainą, supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus ir užmaišykite. Vientisą tešlą aptepkite likusiu aliejumi ir dar dviem valandoms palikite kilti.
  • Iškočiokite pasirinkto dydžio papločius taip, kad krašteliai liktų storesni.
  • Papločius ištepkite su česnakais ir aliejumi sumaišytais trintais pomidorais, užberkite kapotų vištienos ir trupintų fetos gabalėlių, smulkintų saulėje džiovintų pomidorų, nuluptų ir griežinėliais pjaustytų pievagrybių.
  • Picas gardinkite pipirais, kapotais bazilikais, perlenkite, kraštelius dailiai užspauskite (kaip kibino), viršų aptepkite kiaušinio plakiniu.
  • Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min.

Su pievagrybiais ir ožkų pieno sūriu

Jums reikės: 250 g miltų, 3 g sausų mielių, 150 ml vandens, 25 ml alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos, pagal skonį natūralios pomidorų pastos (patepti).
Įdarui: 10 pievagrybių, 200 g minkšto ožkos pieno sūrio, kelių šviežių bazilikų lapelių.

  • Miltus kelis sykius persijokite ir suberkite į dubenį.
  • Miltų kauburėlio viduryje padarykite duobutę, į ją berkite sausas mieles, pagal skonį druskos ir gerai išmaišykite.
  • Vandenį pašildykite, bet neužvirkite, ir po truputį supilkite į tešlos masę.
  • Ten pat supilkite alyvuogių aliejų ir užminkykite mielinę tešlą.
  • Gerai paruošta papločio tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Jei ji ne tokia, pilkite dar aliejaus arba berkite miltų.
  • Iš tešlos formuokite rutulį, jį dėkite į gilų dubenį ir pastatykite bent 2 val. šiltai, kad pakiltų.
  • Stalą negailėdami pabarstykite miltais ir iškočiokite pasirinkto storio didesnį ar kelis mažesnius apskritimus.
  • Juos klokite į kepimo skardą, aptepkite pomidorų pasta, berkite nuluptus smulkintus pievagrybius ir trupintą ožkų pieno sūrį.
  • Picą kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.
  • Prieš tiekdami užberkite bazilikų lapelių.
{recipe|2557}{recipe|2577}{recipe|2832}{recipe|3008}{recipe|3009}{recipe|3010}{recipe|3390}{recipe|3475}{recipe|3611}{recipe|4195}{recipe|4809}{recipe|3985}{recipe|4752}{recipe|5424}

Ji24.lt

Naujausi straipsniai