Kepame lašišą: daugiau kaip 20 receptų

Lašiša su citrinų padažu / Fotolia nuotr.
Lašiša su citrinų padažu / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2015-11-24 16:15
AA

Visi puikiai žinome, kad valgyti riebią žuvį yra labai sveika, bet ne visi tiksliai suprantame, kodėl verta. Riebioje žuvyje yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui.

Nėra lengva siunčiamus kūno signalus susieti su medžiagų trūkumu, visgi šie požymiai rodo, kad galbūt jums trūksta omega-3 rūgšties:

  • energijos trūkumas ir nuovargis;
  • sausa oda;
  • prasta medžiagų apykaita;
  • nuotaikų svyravimai;
  • atminties problemos.

Omega-3 šaltiniai yra riebi žuvis, chia (ispaninio šalavijo) sėklos, linų sėmenys ir kanapių sėklos. Alyvuogių aliejus, avokadai ir riešutai turi daug omega-6 rūgščių. Drąsiai juos valgykite, tačiau geriau atsisakykite aliejaus, kuriame gausu omega-6: kukurūzų, sojų, žemės riešutų ir saulėgrąžų aliejaus.

Taip pat skaitykite: Mitybos specialistas apie mėsos faršą – pirkti ar vengti? Patiekalų receptai

Į savo pirkinių sąrašą būtinai įtraukite graikinius riešutus, lašišą, tofu, sojų pupeles, krevetes, chia (ispaninio šalavijo) sėklas, kiaušinius, avokadus ir alyvuogių aliejų. 

Mitybos specialistė Cassandra Barns, aiškina, kad omega-3 rūgštys padeda organizmui išskirti sotumo hormonus, kurie sumažina alkio jausmą ir užkuria medžiagų apykaitą. Taip pat šios rūgštys padeda organizmui išskirti hormoną leptiną, kuris atsakingas už sotumo jausmą.

Dar per mažai argumentų išsikepti lašišos? Pažiūrėkite tada į receptus, kurie tiesiog daugina seilių burnoje! 

{recipe|1304}
{recipe|2705}
{recipe|131}
{recipe|2847}
{recipe|4645}
{recipe|4790}
{recipe|981}
{recipe|618}
{recipe|1783}
{recipe|1932}
{recipe|334}
{recipe|1686}
{recipe|1107}
{recipe|2063}
{recipe|2707}
{recipe|2186}
{recipe|1738}
{recipe|3074}
{recipe|4019}
{recipe|2138}
{recipe|2571}
{recipe|2815}
{recipe|2636}