Keksiukai pagal Baibą Skurstene-Serdiukę – kad saldumo netrūktų

Baiba Skurstene-Serdiukė / Elly Jurelly/ Asociatyvi nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-10-08 12:14
Paskutiniais nėštumo mėnesiais Baibai Skurstenei-Serdiukei jau nesinorėjo sukiotis virtuvėje, tačiau paklausus jos mėgiamiausio saldėsio recepto, Baiba mielai pasidalijo gardžiu receptu. Neseniai sūnų pagimdžiusi moteris siūlo išbandyti skystu įdaru gomurį pamaloninančius minkštus ir purius keksiukus.

Keksiukai su skystu įdaru

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 100 g. šokolado;
  • 100 g. sviesto;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 2 šaukštų miltų.

Gamininame: Formeles pabarstykite miltais. Orkaitę įkaitinkite iki maksimalios temperatūros. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu, o kiaušinius sumaišykite su miltais ir cukrumi. Viską sumaišykite kartu, supilkite į formeles ir pašaukite į orkaitę. Svarbiausia keksiukų neperkepkite, kad jie išsiveržtų tarsi vulkanas. Kepkite apie 7-10 minučių. Ištraukite, kai kraštai pradės kilti, o viduriukas dar ne.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai