Kartu su žinomais kolegomis „saulėtus skonius“ besimokiusi derinti Ingrida Kazlauskaitė: „Nesu akla pirkėja“

„Saulėti skoniai“ krautuvėlės produktų derinimo pamokos akimirka / Loretos Kondratės nuotr.
„Saulėti skoniai“ krautuvėlės produktų derinimo pamokos akimirka / Loretos Kondratės nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-06-29 12:24
AA

Į Kaune įsikūrusios krautuvėlės „Saulėti skoniai“ surengtą produktų derinimo vakarą susirinkę žinomi žmonės neslėpė – jie išmoko ir sužinojo labai daug naujo. 

„Tokių receptų, kuriuos mums pristatė virtuvės šefas Tomas Ragauskas, internete tikrai nerasi“, – patikino dainininkas Mindaugas Mickevičius – Mino.

„Saulėti skoniai“ krautuvėlės produktų derinimo pamokos akimirka / Loretos Kondratės nuotr.

Pavyzdžiui, virtuvės meistras įsitikinęs, kad Parmos kumpio skonis netikėtai atsiskleidžia su lašiša bei naminio majonezo, balzaminio acto ir jogurto pagardu. Chorizo dešra, pagal „Virtuvės namų“ šefo rekomendaciją, idealiai tinka su triušiena, karvių pieno sūriu, pagardintu trumais bei maskarponės teriyaki, o granatų padažas – su sūriu bei antiena.

T. Ragauskas taip pat siūlė pasimėgauti kalakutienos paštetu su figom, paįvairintu sprandine, ožkos sūriu, obuoliais ir rabarbarais. Tunas, chorizo dešra, liežuvis, maskarponės teriyaki – dar vienas jo receptas. T. Ragauskas neslėpė – „Saulėti skoniai“ į mūsų kraštą atvežė ir daugelio pamėgtas alyvuoges primenančią naujieną – marinuotus jaunus graikinius riešutus, puikiai derančius su avies pieno sūriu.

„Man teko įdomi užduotis – suderinti produktus, kuriuos galima vartoti ir vienus, ir drauge. Rinkausi tik tuos ingredientus, kuriuos radau krautuvėlėje. Nors jų pasirinkimas – didelis, iššūkis teko nemenkas“, – neslėpė vakarui, surengtam kulinarinėje studijoje „Barbarisinė antis, vadovavęs T. Ragauskas.

Dainininkė Ingrida Kazlauskaitė pasakojo visuomet vertinusi šviežius produktus, bet kartais susigundanti ir ne itin mitybos specialistų rekomenduojamu maistu.
„Žinoma, visada apžiūriu pakuotes ir indelius, norėdama įsitikinti, kad to, ką perku, galiojimo laikas dar neartėja prie pabaigos. Atkreipiu dėmesį ir į kitus dalykus. Nesu akla pirkėja“, – kalbėjo pašnekovė.

„Saulėti skoniai“ krautuvėlės produktų derinimo pamokos akimirka / Loretos Kondratės nuotr.

Nors skubant į darbus ar naktį grįžtant iš koncertų jai tenka stabtelti ir degalinėse sumuštinių, I. Kazlauskaitė pasakojo kasdien pirkdama maistą vis įvertinanti, kiek gaminyje yra konservantų.

„Tomas akivaizdžiai pademonstravo, kuo skiriasi masiniuose prekybos tinkluose ir mažose krautuvėlėse įsigyti produktai. Kaip konservantai pakeičia jų spalvą bei skonį. Juk kartais apie tai nesusimąstai, bet kai viską pamatai savo akimis ir paragauji... Gal geriau be E“, – padarytomis išvadomis dalinosi dainininkė.
Ji įsitikinusi, produktai, užauginti Ispanijoje, kur didžiąją metų dalį šviečia saulė, skiriasi skoninėmis bei maistinėmis savybėmis.

„Skoniai tuomet tikrai saulėti!“, – su šypsena sakė I. Kazlauskaitė.

„Saulėti skoniai“ krautuvėlės produktų derinimo pamoka (65 nuotr.)
+59