Karolina Meschino ir Remigijus Daškevičius: „Kai gaminame, klausomės muzikos“

Karolina Meschino ir Remigijus Daškevičius
 / Teodoro Biliūno nuotr.
Karolina Meschino ir Remigijus Daškevičius / Teodoro Biliūno nuotr.
MONIKA URBONAITĖ
Šaltinis: Žmonės
2019-02-09 12:52
AA

Stilistė, socialinių tinklų žvaigždė Karolina MESCHINO (23) bei grupės „Flying Saucer Gang“ narys Remigijus DAŠKEVIČIUS (22) maistą ruošia dažnai ir tą daro su muzika! „FUN FACT: visuomet klausomės reperio Action Bronson“, – išduoda mergina, kartu su mylimuoju Remiu atvertusi jų receptų „knygos“ puslapius.

Nuo pažinties pradžios Remis Karoliną žavėjo savo aistra gaminti. Iki šiol vaikinas išliko pagrindiniu šefu jų virtuvėje, o Karolina neslepia – daugiau ji Remį asistuoja, na, ir kartais drauge paimprovizuoja, tobulinant vieną ar kitą patiekalo receptą.

„Pasta „Al Forno“ – tradicinis italų patiekalas, bet versija, kurią šįsyk ruošėme – mūsų patobulinta. Su Remiu dedame daug daugiau sūrio nei paprastai turėtų būti. Užrašytas vištienos receptas – man primena mūsų draugystės pažintį. Vieną vasaros vakarą leidome su daug draugų kieme ir Remis gal 20 žmonių prikepė tos vištienos. Tą dieną aplankė toks pirmas susižavėjimas, negalėjau patikėti, kaip skanu buvo. Na, o salotas mano mama gamina jau daug metų. Jas ji visuomet ruošia šeimai, tai receptą su Remiu nusižiūrėjome nuo jos.“ – šiek tiek virtuvės paslapčių atskleidžia K. Meschino.

Maistą pora ruošė 10-12 žmonių pietums ar vakarienei.

„CRISPY“ VIŠTIENA

„Cryspy retro“ vištiena / Teodoro Biliūno nuotr.

· 1,5 kg vištienos

· mažo arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

· pusė didelio šaukšto druskos

· arbatinio šaukštelio juodųjų maltų pipirų

· 500g kukurūzų (corn flakes, juos reikia smulkiai sumalti)

· 1l kefyro

· 400g „Spelta“ miltų su prieskoniais

· 1l aliejaus

Prieskonių mišiniui su miltais:

Karolina su Remiu sumaišo šaukštą maltos aitriosios paprikos, šaukštą maltos rūkytos saldžiosios paprikos, šaukštą malto rozmarino, 2 šaukštus nesmulkintų kuminų sėklų, šaukštą garstyčių sėklų, 2 šaukštus druskos.

1. Vištienos sparnelius, petelius ir išpjovėlės (vidinė krūtinėlės dalis) sudeda į indą, pila druską, juoduosius maltus pipirus.

2. Pasiruošia indą su kefyru ir indą su miltais, sumaišytais su prieskoniais( į juos mirkoma vištiena).

3. Ima po vieną gabaliuką vištienos ir apvolioja miltuose, tada mirko į kefyrą, o po to apvolioja dribsniuose.

4. Deda kepti vištieną į keptuvę su aliejumi iki tol, kol ji apskrunda iki auksinės spalvos.

PASTA „AL FORNO“

Karolina Meschino ir Remigijus Daškevičius / Teodoro Biliūno nuotr.

Padažui:

· 400g trintų pomidorų (3 skardinės)

· 8 slyvinių pomidorų

· 3 didelių svogūnų

· 2 šalotų

· 2 skiltelės česnako

· druskos pagal skonį

· arbatinio šaukštelio malto rozmarino

· 150g sviesto

Makaronams:

· 1kg makaronų (mes mėgstame „barilla penne“)

· 10 pakelių mocarelos sūrio (125g, kur būna po vieną būna)

· 300g kietos tarkuotos mocarelos

· 400g čederio sūrio

· 150g parmezano sūrio

· saujos petražolių

· kelių lapelių baziliko

1. Pora į didelę keptuvę giliu dugnu deda šlakelį aliejaus, smulkiai pjaustytus svogūnus ir kai svogūnai apskrunda deda smulkiai supjaustytus česnakus.

2. Viską kepa ant vidutinės ugnies. Apskrudus česnakams, deda visus trintus pomidorus ir visus 8 nuluptus slyvinius pomidorus. Troškina viską, kol didieji pomidorai pasidaro pakankamai minkšti ir juos galima lengvai sutraiškyti mentele, kol viskas pasidaro viena mase.

3. Deda sviestą, tada po truputį beria druską ir vis ragauja, kol išgaunamas patinkantis skonis.

4. Verda makaronus 3-4min. mažiau nei parašyta virti ant pakelio. Maišo išvirtus makaronus kartu su išsitroškinusiu padažu ir sutarkuota mocarela.

5. Deda visus makaronus su padažu ir sūriu į kepimo indą. Makaronus ir sūrį sluoksniuoja: makaronai su padažu + sūriai + smulkintos petražolės + vėl makaronai su padažu + sūriai + vėl smulkintos petražolės + ant pačio viršaus galima pasilikti dar čederio ir supjaustyti jį kubeliais (tuomet labai skaniai išsilydo).

6. Viską šauna į orkaitę, įkaitinta 220 laipsnių, ir ten kepa apie 30 min. arba kol paskrus sūris ant paviršiaus.

7. Ištraukus iš orkaitės prieš patiekiant pora pataria duoti atvėsti makaronams (nuo 5 iki 10 min.)

8. Pabaigai jie siūlo viską papuošti porą lapelių baziliko ant viršaus ir patiekalas paruoštas.

SALOTOS „VISADA PRIE VISKO“

Salotos „Visada prie visko“ / Teodoro Biliūno nuotr.

Salotoms:

· 6 avokadų

· 3 dėžučių vyšninių pomidoriukų

· 1 aitrios paprikos

Padažui:

· 3 skiltelių labai smulkiai pjaustyto česnako

· kapotos petražolės

· 3 dalių alyvuogių aliejaus

· 1 dalies balzamiko

· 2 dalių citrinos arba laimo sulčių

· druskos ir pipirų

Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant pjaustytų daržovių