Kalėdinis turgus Vilniaus stoties rajone gatvės maistu mėgautis kviečia autentiškame traukinio restorane

„Šv. Stotis“ / Organizatorių nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2018-11-29 14:19
Prieš pat prasidedant šventiškiausiam metų mėnesiui, penktadienį, lapkričio 30 d. atgimstančiame Vilniaus stoties rajone ant geležinkelio bėgių įsižiebs alternatyvus Kalėdų miestelis, kviesiantis svečius mėgautis kokybišku gatvės maistu vintažiniuose traukinių vagonuose.

Renginį „Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“ penktadienį žada atidaryti pats Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, o alternatyvią eglę įžiebs šiuolaikinės muzikos žvaigždė iš Ukrainos – Luna, tačiau tai ne vieninteliai renginio organizatorių paruošti koziriai.

„Šv. Stotis“ / Organizatorių nuotr.
„Šv. Stotis“ / Organizatorių nuotr.

Bene svarbiausias kalėdinio turgaus akcentas – kokybiškas gatvės maistas, kurį netradicinę, tačiau itin romantišką miestiečiams vietą pasirinkę renginio organizatoriai kvies skanauti mėnesiui iš naujo gyvybei prikeltuose traukinių vagonuose, kurie bus skirti gatvės maistu ir gėrimais besimėgaujantiems svečiams.

Autentiškas ir jau ilgą laiką nebenaudojamas traukinio restorano vagonas vėl prisipildys žmonių klegesiu ir istorijomis. Čia iki sausio mėnesio įsikurs šiuolaikinio fondiu restoranas „Nubėgęs”, kurio koncepciją išgrynino kūrybingas ir naujiems iššūkiams neabejingas „Virtuvės mitų griovėjų” komandos šefas Paulius Janušas.

„Šv. Stotis“ / Organizatorių nuotr.
„Šv. Stotis“ / Organizatorių nuotr.
„Šv. Stotis“ / Organizatorių nuotr.
„Šv. Stotis“ / Organizatorių nuotr.

„Nusprendėme klasikinį fondiu patiekalą perkelti iš restorano į gatvės maisto kultūrą. Kai kuriuose fondiu sujungėme šveicarišką/prancūzišką klasiką su azijietiškais motyvais. Taip beeksperimentuojant gimė ir labai netikėtas, tačiau sėkmingas patiekalas – fondiu ramenas. Šveicariško sūrio skonį suderinome su rytietiškais prieskoniais, keptomis tešloje daržovėmis ir citrusinių vaisių gaiva. Pakito pačio patiekalo išvaizda ir skonis, tačiau fondiu idėja liko tokia pati – daržovėmis ar duonele kabinti tirštą sūrio kremą.”, - traukinio vagone įsikūrusio restorano koncepciją atskleidė P. Janušas.

Tuo tarpu krovininiame vagone Vilniaus geležinkelio stoties teritorijoje mėnesiui atsidarys baras, pilstysiantis ne tik šaltą, tačiau ir karštą alų su kalėdiniais prieskoniais, kurio receptas gimė bendradarbiaujant su „Raudonomis plytomis”.

Be eksperimentinio fondiu restorano, nepriklausomo Kalėdų miestelio lankytojų lauks visa eilė maisto vagonėlių iš kurių kiekvienas žada pristatyti po unikalų šventinį, specialiai tik šiam renginiui sukurtą patiekalą.

Ant traukinių bėgių įsikurs „Ayomama”, desertinė ant ratų „Bubble trouble”, dėl sočių ir laimingų klientų standartus laužantys maištingi nindzės „Rebel Ninja”, BBQ asociacija, rūkytos žuvies ekspertai „Sleep Group”, Nidoje „Zuikio daržu” išgarsėjusi komanda, pristatanti naują projektą „Močios Pica”, rūšinės kavos ekspertai „Baristokrat”, su meile iš Amerikos gaminami gurmaniški dešrainiai „Desrainis 24” ir kiti gatvės maisto vagonėliai bei pop-up šefai.

Naujausi straipsniai