Kai norisi kepsnio

Kepsnys / „Shuterstock“ nuotr.
Kepsnys / „Shuterstock“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-02-15 17:15
AA

Kartais taip norisi sultingo kepsnio, ir nieko negali sau padaryti. Ar verta tramdytis kaskart, kai tik pagalvojate apie sotesnį kąsnį? Sultingas, gerai iškeptas kepsnys tikrai privers jaustis sotesniems.

Jautiena su šakninėmis daržovėmis ir blyneliais

Jums reikės: vidutinės jautienos išpjovos, 2 kiaušinių, 1 mažo svogūno, kelių šakninių daržovių (morkų, svogūnų, ridikų), 250 ml vištienos sultinio arba pieno, 150 g miltų, alyvuogių aliejaus, petražolių šakelė, druskos, pipirų.

  • Pasiruoškite daržoves: supjaustykite riekelėmis, užberkite druskos, pipirų, apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 min.
  • Blynelius kepkite užsimaišę tešlą iš sultinio ar pieno, miltų, kiaušinių, sutrinto svogūno ir smulkintų petražolių. Iškeptus blynelius supjaustykite juostelėmis.
  • Išpjovą suraikykite iki 2 cm storio gabalėliais, apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje įkaitinę sviestą.
  • Į lėkštę sudėkite daržoves ir supjaustytus blynelius, ant viršaus – jautienos kepsnį. Prie šio patiekalo tinka česnakinis padažas.
Kepsnys su bulvėmis / Fotolia nuotr.

Smetoniški jautienos kepsniai

Jums reikės: 1 kg jautienos nugarinės, 3 svogūnų, kelių šaukštų krienų, 70 g sviesto, keleto petražolių lapelių, druskos, pipirų.

  • Nuo mėsos nuimkite plėves ir supjaustykite piršto storumo gabalėliais skersai raumenų. Kiekvieną gabalėlį atsargiai išmuškite iki 1 cm storumo. Apkepkite stipriai įkaitintuose riebaluose. Abi kepamas puses apibarstykite druska ir pipirais. Gražiai apkepusius gabalėlius palaistykite riebalais, kuriuose jie kepė, ir kiškite 10 min. į orkaitę. Patiekdami sudėkite į pusdubenį, pabarstykite krienais ir didesniame sviesto kiekyje kepintais svogūnų griežinėliais.
  • Išmuštą mėsą norėdami labiau suminkštinti, galite ją ištrinti aliejumi ir praskiestu actu, pabarstyti pipirais ir 1 ar 2 val. palaikyti šaltesnėje vietoje.

Jautienos nugarinė su morkomis ir salierais

Jums reikės: 400 g jautienos nugarinės, 2 morkų, saliero šaknies, 5 skiltelių česnakų, šakelės petražolių, pipirų, druskos, aliejaus.

  • Jautienos nugarinę pabarstykite druska ir pipirais.
  • Griežinėliais supjaustykite salierus, morkas, česnakus. Kepimo foliją patepkite aliejumi, dėkite griežinėliais supjaustytas daržoves. Pabarstykite druska. Uždėkite nugarinę.
  • Ant mėsos vėl dėkite daržovių griežinėlių. Užlenkite ir užspauskite folijos kraštus. Kepkite iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Kepsniai su prieskoniniu sviestu

Jums reikės: jautienos išpjovos (arba nugarinės), 100 g sviesto, 1 skiltelės česnako, kelių lapelių petražolių, keleto bulvių, druskos, pipirų, aliejaus.

  • Atšildykite sviestą, smulkiai supjaustykite petražolių lapelius, juos suberkite į sviestą, įspauskite česnako, įberkite druskos ir išsukite. Sviestą įdėkite į šaldytuvą.
  • Užkaiskite virti bulves su lupenomis. Išvirusias apkepkite svieste.
  • Supjaustę mėsą gabalėliais kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje po kelias minutes kiekvieną pusę.
  • Į lėkštę dėkite kepsnį, ant jo sviesto gabalėlį, šalia – bulvių puselių. Patiekite su mėgstamomis marinuotomis daržovėmis.