Ką per Užgavėnes valgyti sveikuoliams?

Lietiniai su špinatais  / Shutterstock nuotr.
Lietiniai su špinatais / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-02-27 17:12
AA

Jei vis dar galvojate, kad blynai – nesveikas, naudingų medžiagų organizmui nesuteikiantis patiekalas, labai klystate. Iš daržovių, visagrūdžių miltų ar įvairių kruopų sumaišyti blynai – puikus visavertis maistas. Tad per Užgavėnes kirskite šio skanėsto į valias!

Su špinatais

Jums reikės: 250 g miltų, 1 stiklinės pieno, 1 stiklinės vandens, 2 kiaušinių, druskos ir aliejaus. Špinatų įdarui: 250 g špinatų, 2 kiaušinių, 2 pomidorų, druskos, šviežiai malti juodųjų pipirų.

  • Blynams skirtus produktus sumaišykite ir įkaitintoje keptuvėje kepkite lietinius.
  • Špinatus nuplaukite, supjaustykite. Sudėkite į keptuvę ir patroškinkite.
  • Pomidorus supjaustykite kubeliais ir dėkite į špinatus. Kiaušinius suplakite ir supilkite.
  • Įdarą dėkite ant lietinių ir gražiai sulankstykite blynus.​

Kopūstų blynai

Jums reikės: ½ nedidelio kopūsto gūžės, 2 kiaušinių, 5 šaukštų miltų, 3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio, krapų ir petražolių, salierų lapų, druskos, aliejaus kepti.

  • Kopūstą sutarkuokite. Suberkite pjaustytus krapus, petražoles ir salierus.
  • Keptuvėje kepkite blynelius vartydami, kol gražiai paruduos abi pusės.

Morkų blynai

Kokosiniai morkų blynai / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 4 morkų, 5 šaukštų miltų, 5 šaukštų kuskuso, 2 kiaušinių, ½ stiklinės kefyro, šaukšto cinamono, druskos, aliejaus kepti.

  • Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sudėkite į keptuvę ir užpylę šiek tiek vandens patroškinkite. Įberkite druskos, cinamono.
  • Morkas atvėsinkite, tada įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, kuskusą.
  • Keptuvėje iškepusius blynelius pabarstykite cinamonu. Jei patinka saldūs blynai, gardinkite ir cukraus pudra.

Sorų sklindžiai

Jums reikės: stiklinės sorų kruopų, 2 virtų morkų, 2 kiaušinių, ½ stiklinės džiūvėsėlių, druskos, aliejaus.

  • Virtas morkas sutrinkite šakute ar sutarkuokite. Soras išvirkite, tada atvėsinkite ir sudėkite morkas, įmuškite kiaušinius, pasūdykite.
  • Sklindžius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.

Avižinių dribsnių blyneliai

Jums reikės: po stiklinę visagrūdžių kvietinių miltų, avižinių dribsnių, pieno, vandens, tarkuotų obuolių, 2 kiaušinių, cukraus ir druskos pagal skonį, aliejaus.

  • Avižinius dribsnius sumaišykite su miltais, cukrumi ir druska. Kiaušinius gerai suplakite su vandeniu ir pienu.
  • Suberkite miltus ir avižas, sudėkite obuolius.
  • Iškeptus blynelius gardinkite grietine, cukraus pudra, cinamonu ar mėgstama uogiene.
{recipe|1885}
{recipe|2308}
{recipe|3459}
{recipe|4215}
{recipe|5095}