Ką daryti su likusiais velykiniais kiaušiniais: 3 idėjos

Karis / Jurgitos Vaskel/ELaima.lt nuotr.
Autorius: System
Publikuota: 2017-04-17 18:24
Kai Velykos būna itin sočios, po jų lieka maisto. Jeigu šį dar galima neštis į darbą pietums, kiaušiniai dažniausiai visiems pabosta greičiau. Valgyti vien su druska, majonezu ar krienais – nuobodu. Pažvelkite į kiaušinius kūrybiškai – štai trys receptai: indiškas karis, rytietiški makaronai ir beveik lietuviška pikantiška mišrainė, tik kur kas lengvesnė ir skanesnė. Receptai skirti 3–4 žmonėms.

Karis su kiaušiniais

Jurgitos Vaskel/ELaima.lt nuotr.
Jurgitos Vaskel/ELaima.lt nuotr.
  • pusė šaukšto garstyčių miltelių
  • šaukštas aguonų sėklų
  • šaukštas alyvuogių aliejaus
  • raudonasis svogūnas
  • šaukštelis malto kumino ir ciberžolės
  • pusė aitriosios paprikos
  • 400 ml kokosų pieno
  • 4–6 kietai virti kiaušiniai
  • šviežių kalendrų papuošti

Aguonas sumalkite (patogiausia – kavamalėje). Dubenėlyje sumaišykite su garstyčiomis, užpilkite 100 ml vandens, išmaišykite ir palikite.

Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kuminą. Kepinkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite ciberžolę, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą aitriąją papriką. Sukrėskite garstyčias su aguonomis. Maišydami pakepinkite kelias minutes.

Supilkite kokosų pieną. Pavirkite, kol į paviršių ims kilti burbuliukai.

Sudėkite ketvirčiais pjaustytus kiaušinius. Patiekite su virtais basmati ryžiais.

Rytietiški makaronai su daržovėmis ir kiaušiniais

Jurgitos Vaskel/ELaima.lt nuotr.
Jurgitos Vaskel/ELaima.lt nuotr.
  • 160 g greitai paruošiamų makaronų („noodles“)
  • 2 šaukštai aliejaus
  • pusė vidutinio svogūno
  • 2 česnakų skiltelės
  • 2 cm dydžio imbiero gabalėlis
  • nedidelė raudona saldžioji paprika
  • vidutinė morka
  • nedidelė aitrioji paprika
  • 350 ml vištienos sultinio
  • 3 šaukštai sojų padažo
  • svogūnų laiškų
  • šviežių kalendrų
  • 3–4 kiaušiniai
  • žaliosios citrinos sulčių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Makaronus sudėkite į dubenį, užpilkite vandeniu ir palikite 20 min.

Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną, išspaustus česnakus, nuluptą ir sutarkuotą imbierą. Kepkite maišydami kelias minutes. Sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytas papriką ir morką, griežinėliais – aitriąją papriką. Kepkite daržoves maišydami dar 5 min., kol šiek tiek suminkštės, bet dar bus traškios.

Perkoškite makaronus.

Kitame prikaistuvyje sumaišykite sultinį, sojų padažą. Užvirkite, pagardinkite pipirais. Sudėkite makaronus; pavirkite, kol suminkštės. Perdėkite juos į keptuvę su daržovėmis (supilkite ir skystį), sudėkite smulkiai pjaustytus laiškus, kalendras. Pakaitinkite kelias minutes ir nukaiskite.

Patiekite su perpus perpjautais kiaušiniais, pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis.

Sumuštinių užtepas su avokadais ir kiaušiniais

Jurgitos Vaskel/ELaima.lt nuotr.
Jurgitos Vaskel/ELaima.lt nuotr.
  • 3 kietai virti kiaušiniai
  • nedidelis avokadas
  • šaukštas graikiško jogurto
  • šaukštelis citrinų sulčių (arba pagal skonį)
  • 4 svogūnų laiškai
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių bandelių arba šviesios duonos

Kiaušinius susmulkinkite. Sudėkite į dubenį drauge su nuluptu avokadu ir sutrinkite šakute. Sudėkite jogurtą, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, supilkite citrinų sultis. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.

Tepkite ant bandelių arba duonos. Galite ant vienos riekelės uždėti salotos lapą, špinatų lapelių, o kitą, apteptą užtepu, užvožti ant viršaus.

Šio užtepo nereikėtų ilgai laikyti, geriausia suvalgyti iš karto.

Elaima.lt

Naujausi straipsniai