Ką daryti, kad rankšluosčiai išliktų švelnūs ir minkšti

Rankšluosčiai / „Fotolia“ nuotr.
Rankšluosčiai / „Fotolia“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2016-09-11 09:00
AA

Kiekvienam patinka švelnus ir minkštas rankšluostis – toks, kokį parsinešame iš parduotuvės. Bėda tik ta, kad vos po keleto skalbimų visas rankšluosčio švelnumas pradingsta ir jis veikiau primena švitrinį popierių.

Tad ką gi daryti, kad taip nenutiktų? Portalas „Daily Mail“, į pagalbą pasitelkęs Didžiosios Britanijos ekspertus, pateikia jų rekomendacijas ir patarimus.

Nepadauginkite skalbinių minkštiklio

Valymo specialistė ir buvusi namų tvarkymo instituto direktorė Aggie MacKenzie tikina, kad daugelis daro didelę klaidą pildami kuo daugiau skalbinių minkštiklio skalbiant rankšluosčius.

„Jo daug naudoti tikrai nereikia. Po keleto skalbimų ant rankšluosčių susikaupia daug minkštiklio liekanų, kurių vanduo jau nebeišplauna ir dėl to rankšluosčiai gali pasidaryti šiurkštūs bei kieti. Jei taip ir nutiko, pabandykite skalbdami rankšluosčius įpilti puodelį baltojo acto, jis padės iš jų išplauti visas nereikalingas liekanas ir rankšluosčiai vėl bus minkšti bei švelnūs.

Rankšluosčius visuomet derėtų skalbti aukštesnėje nei 30 laipsnių temperatūroje, nes ant jų kaupiasi itin daug bakterijų. Optimaliausia temperatūra – 40 laipsnių“, – tikina specialistė.

Svarbu kokybė

Viename geriausiai vertinamų Londono viešbučių „The Dorchester“ dirbanti kambarinė Sabah Smith pataria perkant rankšluosčius visuomet atkreipti dėmesį į jų kokybę ir nepagailėti tam pinigų.

„Patarčiau investuoti į rankšluosčių kokybę ir pirkti juos kiek storesnius. Geriausia, jei ant rankšluosčio etiketės nurodyta 500 g kv. metrui – tai rankšluosčio tankis.

Tokie kiek storesni rankšluosčiai kur kas geriau sugeria drėgmę ir tarnauja daug ilgiau, tuo tarpu plonesni rankšluosčiai jau po keleto plovimų taps kieti ir šiurkštūs. Viešbučio rankšluosčiai niekad neplaunami aukštesnėje kaip 30 laipsnių temperatūroje ir plaudami juos niekada nenaudojame krakmolo, mat jis taip pat šiurkština medžiagą“, – patarimus dalija S. Smith.

Jokio baliklio

Prabangius egiptietiškos medvilnės rankšluosčius gaminančios kompanijos „Sheridan manufactures“ atstovas spaudai pataria rankšluosčius skalbiant niekad nenaudoti ir baliklio: „Baliklis gadina rankšluosčių plaušelius, dėl to jau vos po keleto skalbimų rankšluosčiai tampa šiurkštūs ir kieti.

Įprastai rankšluosčius skalbti patariame maždaug 40 laipsnių temperatūroje, užstačius švelnų skalbimo ciklą ir kartą per mėnesį išskalbti juos 40–60 laipsnių temperatūroje, kad pasišalintų ant jų susikaupę aliejai ir bakterijos. Taip pat patarčiau vengti minkštiklių, kurių sudėtyje yra silikono“.

Specialistas rankšluosčius džiovinti pataria gryname ore, po skalbimo juos gerai iškračius ir geriausia tai daryti šviečiant saulei, mat jos spinduliai taip pat padeda naikinti bakterijas.

Naudojantiems džiovyklę ir norintiems, kad rankšluosčiai būtų purūs bei švelnūs, jis pataria į džiovinimo diską įmesti teniso kamuoliuką.

TAIP PAT SKAITYKITE: Patarimai, padėsiantys idealiai išblizginti langus