Juodasis šokoladas gali apsaugoti nuo kasos vėžio

Šokoladinis pyragas su apelsinais / Fotolia nuotr.
Šokoladinis pyragas su apelsinais / Fotolia nuotr.
Šaltinis: vlmedicina.lt
2015-12-31 17:00
AA

Daug magnio turinčių maisto produktų vartojimas gali sumažinti riziką susirgti kasos vėžiu. Ir tai ne vienintelė gera naujiena. Kita gera ir gardi žinia yra ta, kad puikus magnio šaltinis – juodasis šokoladas.

Portale medicaldaily.com aprašomas naujas Indianos universiteto mokslininkų atliktas tyrimas, kurio metu buvo stebimi ir analizuojami daugiau nei 66 tūkstančių 50–76 metų amžiaus vyrų ir moterų duomenys. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad kasdien gaunamą magnio kiekį sumažinus 100 miligramų, rizika išsivystyti kasos vėžiui išaugo 24 proc.

Įdomu ir tai, kad tokie, atrodytų, reikšmingi faktoriai, kaip tiriamųjų amžius, kūno masės indeksas, priešuždegiminių vaistų vartojimas, neturėjo įtakos magnio poveikiui mažinant riziką išsivystyti šio tipo vėžiui.

Kasos vėžys – itin sudėtinga vėžio rūšis, pasižyminti aukštu mirtingumo rodikliu. Apie 74 proc. pacientų, sergančių juo, miršta per pirmuosius metus po diagnozės nustatymo ir tik 7 proc. sergančiųjų išgyvena ilgiau nei 5 metus.

Atsižvelgdami į naujojo tyrimo išvadas, mokslininkai besirūpinantiems kasos vėžio prevencija pataria valgyti daugiau tų maisto produktų, kuriuose gausu magnio: tamsių lapinių daržovių, žalumynų, riešutų.

Ypač atkreipiamas dėmesys į juodojo šokolado naudą – tai ne tik sveikesnė saldumynų alternatyva, bet ir produktas, kuriame magnio, saugančio nuo kasos vėžio, yra itin daug.