Julija Janus naujos kolekcijos pristatymą šventė autobusų stotelėje įrengtoje virtuvėje

Julija Janus / Asmeninio albumo nuotr.
Julija Janus / Asmeninio albumo nuotr.
2016-08-11 18:47
AA

Vilniaus centre, Katedros aikštėje, praeivių žvilgsnius traukė neįprastas reginys – autobusų stotelėje įrengtoje virtuvėje šeimininkavo dizainerė Julija Janus.

Julija save vadina gyvenimo stiliaus dizainere. Labiausiai gyvenime mėgsta tyrinėti ir kurti madą, stilių ir sveiko maisto receptus. Šias savo aistras sujungė įkurdama koncepcinį prekių ženklą – „Julia Janus“. Jis skirtas amžinai jauniems vyrams ir moterims, kur prie rūbo Julija pasiūlo batus, rankinę, šaliką, kepurę, pirštines ir papuošalą – viską, ko reikia vientisam moderniam stiliui susikurti.

Iš didelės aistros kulinarijai jos parduotuvėse visada didelis rūbų dydžių pasirinkimas ir stalo kolekcija: indai, žvakės ir stalo puošmenos. O norėdama pabrėžti mados ir maisto ryšį ėmė leisti knygas Mada ir Maistas, kur jau bendradarbiavo su žymiausiais Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos restoranų šefais, vystančiais naujosios Baltijos virtuvės idėją.

Julija šefams duoda rūbo atvaizdą, pagal kurį jie kuria sezoninį patiekalą taip, kad rūbo ir patiekalo vaizdas harmoningai derėtų ir matytųsi kas ką įkvėpė.

Julijos Janus modelis ir špinatų rešutai / Asmeninio albumo nuotr.

Taip eksperimentuodama ji pradėjo įrašinėti ir kulinarinių trumpų reportažų seriją ir natūraliai priėjo prie minties, kad naujos „Julia Janus“ rudens – žiemos 2016-17 metų vyriškos kolekcijos „Juodasis Mokslas“ pristatymą reikia atšvęsti surengiant visiškai netikėtą akciją Vilniaus centre.

Julijos Janus modelis ir špinatų rešutai / Asmeninio albumo nuotr.

Idėją padėjo įgyvendinti „Siemens“ kompanija, sugebėjusi į autobuso stotelę Katedros aikštėje įmontuoti naujausią orkaitę, kurios dėka Julija ir du padėjėjai, jos bičiuliai Tumas ir Mantas apsirengę naujausios „Julia Janus“ kolekcijos pavyzdžiais vaišino visus praeivius tiesiai iš supergreitos orkaitės traukiamais pagal kolekcijos modelių faktūras ir spalvas Julijos kurtais greitais ir sveikais šiltais užkandžiais – špinatų riešutais.

Pusantros valandos visi einantys pro šalį galėjo tapti originalaus reginio dalyviais, ragautojais, žiūrovais.

Tiems, kas neturėjo galimybės pasivaišinti dizainerės keptais „Špinatų riešutais“, siūlome juos pasigaminti namuose.

Julija Janus originaliai atšventė naujos kolekcijos pristatymą (10 nuotr.)
+4

„Špinatų riešutai“

Kiekis – 60 vnt. ( 1,5-2 kepimo formos)

Reikės:

Julijos Janus modelis ir špinatų rešutai / Asmeninio albumo nuotr.
  • 300 g špinatų,
  • smulkintas čili pipiras,
  • skiltelė česnako,
  • 2 kiaušiniai,
  • 40 g sūrio (tinka bet koks puskietis),
  • aguonų arba juodųjų sezamų sėklų,
  • 2 šaukštai lydyto sviesto kepimui.

Didelis arbatinis puodelis duonos trupinių sumaišytų su įvairiais džiovintais prieskoniais (česnaku, svogūnu, raudonėliu, mairūnu, paprika, juodaisiais pipirais).

Špinatus įmesti į puodą, palaikyti ant įkaitintos kaitlentės kol sukris. Atvėsintus nusunkti, peiliu susmulkinti.

Kiaušinius suplakti su čili pipirais, česnaku. Į špinatus supilti kiaušinių plakinį, smulkintą sūrį, sviestą, duonos trupinius. Viską suminkyti rankomis, sukti mažus rutuliukus, apvolioti aguonose arba juodųjų sezamų sėklose, sudėti ant kepimo popieriaus, apipurkšti alyvuogių aliejumi.

Kepti orkaitėje 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Julijos Janus modelis ir špinatų rešutai / Asmeninio albumo nuotr.